Рафаел Амая (Rafael Amaya)

Пълно име: Хосе Рафаел Амая Нуньес (Jose Rafael Amaya Nunez)
Дата на раждане: 28 Февруари 1977 г.
Зодия: Риби
Месторождение: Ермосийо, щата Сонора, Мексико
Височина: 188 см

Рейтинг:  7.20  (91 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Първите пет години от живота си, Рафаел живее в Ермосийо, докато не се премества заедно със семейството си в Текате, Баха Калифорния (Tecate, Baja California).

От съвсем малък, Рафаел се занимава със спортове, най-вече с атлетика. Като тинейджър посещава уроци по театър и музика.

След завършване на средното си образование, Рафаел Амая заминава в Сан Диего, Калифорния, за да учи в университет, но така и не го завършва. Той се завръща в Мексико и се включва в няколко музикални групи. С една от тях, „Banda Palapa“, той прави турне из Мексико, което е много успешно. Рафаел е единственият, който остава в града и се посвещава на манекенството. След това той започва да учи в актьорската академия към канал Televisa („Center for Artistic Education of Televisa“). Той се възползва от възможността да участва в избора на новия Гарибалди и е избран след много трудно прослушване.

След това се отдава на актьорската професия. Той започва своята кариера с участие в теленовелата „La casa en la playa“ в ролята на Ромуалдо. Следва теленовелата „Sin pecado concebido“ като Кастуло. Неговата трета, много по-завършена и впечатляваща роля е в теленовелата „Саломе“, във втората част на историята пресъздавайки блестящо едно от трите деца на Саломе. След тази роля, Рафаел става много популярен и през август 2002 година участва в снимките на „Пътища на любовта“.

През февруари 2002 година, Рафаел е номиран за наградата Heraldo за Актьор - откритие на годината и през юни същата година получава наградата на TVyNovelas в съата категория. Въпреки положението си на знаменитост, Рафаел си остава все същия – скромен и обикновен човек. Поради този факт, той се радва на голям успех във всичко, с което се заеме.

Източник: www.imdb.com