Цветът на греха (Da cor do pecado)

Финалът

Барбара признава престъпленията си!

Пако се преструва, че умира в ръцете на Барбара, която замаяна от "смъртта" на Пако, е хваната от инспектор Малта. Тони е отчаяна като вижда как Барбара е хваната от полицията. Пако моли Фелипе да предупреди Жермана и Прета да се скрият. Жермана предлага тя и Прета да отидат заедно в къщата в Ангра. Барбара признава всичко. Пако прехвърля парите от сметката на Барбара в своята. Крадци нахлуват по време на средновековното парти. Беко разпознава погледа на крадеца. Грета и Ниета искат Дио да разкрие къде е Едилазия. Едилазия си връща паметта. Беки дочува Конде и лакея му да се поздравяват за плана си. Едилазия се обзалага с Грета, че групата на Сардиния ще разбият групата на Базаров. Ако изгубят, момичетата ще задържат къщата. Ако групата на Сардиния спечелят, те ще запазят спортната зала. Пако отива в Ангра, но Раи го отхвърля. Еду, Вериния и Беки настояват да поделят всичко с Конде и лакея му. Жермана окуражава Пако да се опита да се сближи с Прета и Раи. Пако казва на Жермана, че ще разкаже цялата истина на Барбара. Прета казва на Пако, че нейната любов към него е като болест, но ще се възстанови от нея. Пако се появява пред Барбара.

Тони отвлича Раи!

Барбара разкрива, че това е Пако. Пако й казва, че Аполо е починал преди девет години, а той е заел неговото място. Барбара е сащисана, осъзнавайки че е била мамена от самото начало. Марина научава, че Тони има температура. Тони отказва да се лекува, защото той иска да си отмъсти. Барбара се опитва да удуши Пако и казва, че Тони е бил прав. Прета раздава супа. Брад, Педра и Минотауро предлагат да се борят на страната на групата на Сардиния. Фразао напръсква мъжете с масло от делфин. Жените се бият срещу мъжете. Грета и нейните последователки са привлечени от аромата на мъжете и ги целуват. Мъжете спечелват битката. Едиласия си връща къщата и приза за шампиона. Сал се уговаря да замине за Сао Пауло с Лена. Конде изпада в истерия, когато Еду, Вериня и Беки се нанасят в къщата. Сезиния се държи като Робервал, Елинио повтаря всичко, което му нареждат и е ударен от красива жена, която среща в магазина. Сал се сбогува с Моа. Марина отива да се сбогува със сестра си. Малта наблюдава Марина и Пако научава. Моа тръгва след Сал и го целува. Пако и полицията влизат в къщата, не намират Тони, но откриват бележка, че ще вземе нещо, което е много скъпо за Пако. Раи е качен в кола, а шофьорът е Тони.

Пако води преговори с Тони!

Раи е в паника. Итало и охраната следват колата, в която е Пако, който е по петите на Тони. Тони сменя посоката и изблъсква преследвачите си. Пако изпада в отчаяние, когато разбира за какво е отвличането. Тони отвежда Раи в една изоставена фабрика. Прета се развиква, когато научава, че синът й е в ръцете на Тони. Пако обещава да спаси Раи и е ударен от Прета. Конде и лакеят му вземат един ключ от сейфа; Беки, Вериня и Еду вземат другия. Едиласия сваля снимката на Наполеон от стената. Групата на Базаров с недоволство напускат мястото с опакованите си вещи. Фразао иска официално ръката на Едиласия и нейните синове се съгласяват. Беки и Бето се обслужват един друг. Раи казва, че баща му ще го спаси. Тони предполага, че Аполо е Пако. Тони се обажда на Малта и настоява Пако да отиде там с Барбара и с 5 милиона долара. Малта освобождава Барбара и слага бронежилетка на Пако. Барбара настоява Пако да коленичи пред нея и да я помоли да тръгне с него. Прета решава да отиде до фабриката. Полицията обкръжава мястото. Прета и Фелипе чакат нетърпеливо. Тони отваря вратата на склада. Пако му подава парите и Барбара и настоява да му предаде сина.

В ръцете на Барбара!

Раи изтичва при Пако. Пако го моли да пусне Раи да си върви. Тони оставя това решение на Барбара. Раи казва, че иска да остане с баща си. Жермана и Едиласия продължават да наблюдават. Барбара пуска Раи да си върви. Тони изпраща бележка на полицията. Раи благодари на Пако, който много се разчувства, когато малкия го нарича татко. Прета прегръща Раи. Едиласия казва, че ще умре, ако изгуби и другия си син. Малта прочита бележката: Тони иска кола с пълен резервоар. Раи се прибира в дома си и казва, че баща му го е спасил. Едиласия открива, че Аполо е умрял и че Пако е бил този, който се е върнал от Нордесте. Барбара удря Пако, когато той й казва, че тя никога не го е обичала. Едуардо, Вериня и Конде харесват Беки и Бето да им прислужват. Бето открадва ключа от Конде. Беки открадва ключа на Еду. Бето и Беки вземат бижутата и се целуват, щастливи, че са си отмъстили. Тони унижава Пако и му нарежда да пита за колата. Тони, Барбара и Пако избягват от колата в хеликоптер. Полицията ги следва. Тони прави Пако пилот на хеликоптера. Едиласия казва на синовете си истината и всички се разплакват. Прета изгубва контрол, когато вижда по телевизията новините. Раи казва, че баща му ще се измъкне и тримата ще са много щастливи заедно. Тони нарежда на Пако да приземи хеликоптера на върха на планината и след това нарежда на Барбара да убие Пако.

Събират се заедно щастливи накрая!

Тони нарежда на Барбара да убие Пако, но тя стреля в него (Тони). Барбара връчва парите, заявява, че обича Пако и се хвърля от скалата. Малта и Фелипе пристигат. Жермана, Елиньо и Прета празнуват края на кошмара. Едиласия си отдъхва. Раи прегръща баща си на летището. Пако моли Преда да й прости и те се целуват. Пако, Раи и Прета плануват да се разходят с лодка. Еду, Вериния и Конде разкриват предателството на Бето и Беки, които са отмъкнали всичко. Еду и Вериния напускат. Пако отива в дома на Едиласия, за да й се извини заради лъжите и те приемат последния член на семейството. Еду у Вериния откриват, че Барбара е умряла и я проклинат на погребението. Хубавата клиентка се врича на Елиньо. Окуражен от Сезиния, Елиньо тръгва след жената и я целува. Еду и Вериния са принудени да си потърсят работа. Беки настоява, че не познава Вериния. Елиньо открива, че клиентката е Зилейде, преродена в друго тяло и те се целуват. Улисес се завръща от пътуването си и Мамиска открива, че Аполо е жив. Пако и Аполо се срещат за първи път, което прави Едиласия много щастлива. Раи тренира, за да бъде новия шампион на семейството. Тина ражда тризнаци: Флауберт де Креси, Агенор и Диосесе. Абелардо, Тор и Дио празнуват. Всички се събират заедно, за да присъстват на сватбата на Пако и Прета. Двойката заминава на меден месец. По време на пътуването Прета се чувства много зле. След няколко месеца ражда син Алфонсо. Раи ревнува от бебето, но е щастлив заедно с Отавио.

Край!