Изворът (El Manantial)

41-50 серия

41 серия

Алфонсина не може да се отдаде на Алехандро и той се сърди. Тя търси утеха при монахините. Хертрудис е искрена със Салвадор и му признава кой е бил любовта на живота й- Ригоберто. Хилберто иска пари от Барбара, а тя не му дава и го “праща по дяволите”. Пилар нарича Ектор “копеле”, но Алваро го уверява, че не е негов син. Алфонсина разкрива на Алехандро, че преди години един мъж я е изнасилил. Той я разбира, но настоява да разбере кой е този мъж. Ектор прави проучване за произхода си. Уго научава за сватбата на Алфонсина. Алтаграсия признава на Малена коя е майка й - Елойса.

42 серия

Малена се сърди, че са крили истината от нея и отхвърля подкрепата на Ектор. Алехандро и Алфонсина се връщат в селото, женени и решени да се борят. Фермин и Хертрудис се сдобряват. Хилберто взима пари и пистолет от кабинета на Хусто. Маргарита посреща Алехандро със шамар, а той я уверява, че скоро ще им направи изненада. Алтаграсия и Мелесио се страхуват, че са загубили обичта на Малена, след като тя си тръгва от къщата. Естебан настоява Хилберто да му даде парите, които му дължи, двамата се спречкват и се чува изстрел.

43 серия

Алехандро намира Хилберто лошо ранен и той умира. Естебан и съпругата му избягват. Всички са потресени от смъртта на момчето, особено Барбара, но Пилар я моли да прикрие тъгата си. Мендоса подозира, че пистолета е собственост на Хусто и пита Маргарита за това. Хусто се забавлява с Елойса в Мексико. Алфонсина прощава лошото, сторено й от Хилберто и отива на погребението му. На Барбара й прилошава на погребението. Мендоса получава обаждане от Барбара, която анонимно обвинява Алехандро за това, че е убил Хилберто.

44 серия

Барбара си поставя за цел да унищожи Алехандро, за да навреди на Алфонсина. На корида с бикове в Мексико Елойса се представя пред съдружниците на Хусто. Мендоса арестува Алехандро, по време на литургията на Хилберто. Маргарита се обажда в хотела, за да предупреди Хусто за станалото и Елойса отговаря на телефона. Алехандро е разпитан и затворен, а Алфонсина е плътно до него и го подкрепя. Маргарита се изпуска и Салвадор разбира, че изгубеното бебе на Франсиска е момче, а не момиче и че това е Ектор.

45 серия

Хертрудис избягва да отговаря на въпросите на Салвадор. Маргарита настоява семейството на Хилберто да оттегли обвинението срещу Алехандро. Хусто се връща в селото и се вбесява като се оказва, че влиянието му не служи, за да изкара сина си от затвора. Маргарита казва на Хусто, че Малена е дъщерята, която Елойса е изоставила. Малена казва на Елойса, че я ненавижда. Маргарита спори с Алфосина, когато се срещат в участъка. Барбара отказва да отиде да види Алехандро в затвора, а по-късно разбира, че е бременна.

46 серия

Барбара е ужасена от това, че е бременна, но Пилар я принуждава да запази спокойствие. Алехандро излиза от затвора, заради една молба на Хусто. Маргарита разбира за сватбата на Алехандро и Алфонсина и е бясна. Маргарита измисля силна пречка за църковния брак на Алфонсина и Алехандро, казва че Алфонсина е дъщеря на Хусто. Всички са шокирани.

47 серия

След думите на Маргарита, Алфонсина избягва плачейки от имението. Алехандро умолява Хусто да направи тест за бащинство, но Хусто не приема. Алфонсина е решена да се разведе с Алехандро. Салвадор не вярва на това, което е казала Маргарита. Хусто мисли, че съпругата му е прекалила. Барбара съблазнява Алехандро, възползвайки се от факта, че той е пиян.

48 серия

Отсъствието на Алехандро притеснява Алфонсина и семейството му. Алехандро се събужда до Барбара, но не помни нищо. Фермин среща Мирна в жилището, което тя дели с Естебан и си разменят удари. Алфонсина разбира, че Алехандро е прекарал нощта с Барбара. Салвадор предлага да включат и Ектор в теста за бащинство, понеже така ще докажат, че той също е син на Хусто.

49 серия

Хусто се изплашва и настоява, че бебето на Франсиска се е родило мъртво и няма нужда от никакъв тест за бащинство. Барбара се подиграва на Алфонсина, защото не е успяла да даде на Алехандро, това което му дава тя. Алехандро казва на Хусто, че ако Алфонсина му е сестра, половината от асиендата трябва да е нейна. Уго предава на Алехандро молба за развод, повдигната от Алфонсина.

50 серия

Алехандро упреква Алфонсина, че му изпраща адвокати. Барбара купува булчинската си рокля. Хоел обвинява Хусто, че е прикривал пороците на Хилберто и се опитва да го убие. Алваро се противопоставя на това Ектор да ухажва Алфонсина. Разкрива се, че Алваро е длъжник на Хусто. Хусто разкрива на Салвадор престъпленията си и го заплашва, че може да му стори същото, което е направил с отец Хуан- да го убие.

Превод: Валентина