Ева Луна (Eva Luna)

Девета част

Леонардо се обяснява в любов на Ева – той планира да ѝ отнеме богатството и да я убие!

Тъгата на Алисия: девойката остава разбират, когато вижда как Леонардо гледа с желание Ева. Дебора я вижда и без да предполага, че е нейна дъщеря, се опитва да я утеши.

Представянето на Ева: тя пристига в агенцията решена да заеме поста си на нов президент. Първото, което прави Ева, е да събере съдружниците и да им съобщи за промените, които ще настъпят. Въпреки че продължава да мисли, че Ева е използвачка, Даниел не може да не оцени нейното изявление. Той е съгласен за всичко с нея. Освен това, изпитва непреодолимо привличане, тъй като тя е по-красива от всякога. Леонардо също я гледа с желание.

Томас се ядосва: мъжът изпуска нервите си, когато вижда сина си Адриан да играе с Рикардо и Хуста. След като удря момчето, той го отвежда завинаги от пансиона. Рикардо и Хуста са отчаяни. Двамата са много разстроени, но не смятат да стоят със скръстени ръце.

Джорджио, на улицата: асистентът на Марсела е уволнен, защото отказва да се подчинява на Ева.

Ева отива в дома на семейство Арисменди: след изненадващата си поява в агенцията, Ева се появява в дома на семейство Арисменди, за да се настани там. Леонардо и Виктория не могат да повярват, но накрая приемат новата ситуация. А Даниел единственото, което иска да знае е отговора на въпроса си – дали детето, с което Ева е дошла, е негов син. Тя му отговаря, че това не е негова работа.

Джаки сбъдва мечтата си: прислужницата на Даниел най-накрая успява да накара Франсиско да погледне на нея като жена. Тя не може да е по-щастлива.

Матилде против Дебора: лелята на Ева се среща отново с Дебора. След като я уверява, че никога не би ѝ помогнала да си върне дъщерите, ѝ заявява колко много я презира.

Изненадат на Дон Хулио: господин Арисменди „възкръсва“ пред Рената, за да научи какво се е случило в действителност с Хуста. Преживявайки шока да го види жив, прислужницата признава на Дон Хулио, че Хуста не е умряла. И не само това, обещава да я заведе при него.

Марсела иска да си отмъсти: единствената мисъл на Марсела е как да убие Ева. Леонардо я кара да промени решението си, тъй като е измислил план как да приключи с нея.

Първата стъпка на Леонардо: Арисменди не губи време. Сближава малко по малко с Ева и я убеждава, че може да разчита на него за каквото и да е. Освен това, той се държи много нежно с малкия Паблито. Той успява да постигне напредък – Ева му признава, че Даниел е баща на сина ѝ.

Притеснителна новина за Виктория: моделът чува разговора между брат си и Ева. Тя започва да нервничи. Омразата към Ева нараства неимоверно много.

Тони е откровен с Виктория: младежът, като новия шофьор на семейство Арисменди, се приближава към глада. Докато пътуват, Виктория усеща, че служителят изпитва същото отвращение към Ева, като нея. За това, без да се замисля, му предлага да я убие в замяна на много пари. Тони не знае какво да прави.

Франсиско и Джаки, целувката: служителите на Виянуева се целуват след една романтична среща.

Съветът на Даниел: на следващия ден, шофьорът споделя с шефа си, че много харесва колежката си, но все още не е успял да забрави Марисол. Даниел го съветва да не продължава с тази връзка, ако все още не е забравил за учителката. Шофьорът остава замислен.

Цветя за Ева: Леонардо продължава с плана си и се появява в кабинета на Ева с едно цвете. След като ѝ го дава, ѝ говори за любовта си. Той я моли да се омъжи за него. Пристигането на Даниел попречва на Ева да отговори на предложението.

Съмненията на Бруно: любовникът на Марсела също е разтърсен от пристигането на Ева в агенцията.

Ева представя сина си: Ева показва с гордост сина си Паблито на Дебора, без да знае, че тя е нейната майка. Госпожата се разтапя, когато Ева я пита дали иска да вземе на ръце малкия. С внука си на ръце, Дебора се чувства като най-щастливата жена на света. Марсела прекъсва този толкова нежен момент. Изпълнена с омраза, тя отправя предупреждение към Ева. След като моли майка си да се контролира, Леонардо кани Ева на вечеря и настоява да получи отговор на предложението за брак.