Ева Луна (Eva Luna)

Десета част

Бруно и Виктория – освен любовници, те се обединяват, за да унищожат Ева!

Настояването на Марсела: госпожата настоява Ева да приеме отново Джорджо. Освен това, заплашва я прикрито, че ще нарани Паблотп.

Тони не може да забрави Алисия: младежът опитва да се събере отново с Алисия, който я предупреждава колко лош човек е Леонардо. Уверява я, че Леонардо не я обича и ще я изостави, когато му омръзне. В този момент, пристига съперника му и Тони го изгонва с думите да не се приближава до нея.

Ева лъжи Даниел: Виянуева настоява Ева да му каже кой е бащата на Паблито. Страхувайки се, че ще ѝ го отнеме, тя му отговаря, че бащата е Леонардо.

Виянуева търси убежище при Лаурита: разбит, Даниел отива при дъщеря си в интерната и ѝ предлага да се измъкнат с яхтата. Лаурита приема щастлива. Докато са в морето, Даниел спасява една девойка, която е в беда – горивото изтича от плавателния съд, в който се намира. Както изглежда, тя се казва Лилиана и е ветеринарка. Дали е истина?!

Завръщането на Адриана: Адриан се връща в пансиона, но баща му отново го търси и се сблъсква още веднъж с Рикардо. Томас губи контрол – прострелва мъжа.

Рикардо, лошо ранен: Хуста не успява да задържи съпруга си, който се свлича на земята след като е уцелен с куршум в сърцето. За щастие, закарват го навреме в болницата. Там им съобщават, че раната не е смъртоносна.

Бруно, нетърпелив: Ломбарди се страхува, че Ева ще разкрие измамата на Марсела – той е прехвърлял големи суми пари от сметката на агенцията в лична сметка. И при това положение на нещата, той отново спи с госпожата, за да му подпише последния чек, а след това той смята да изчезне завинаги. Но дори когато я напива подобаващо, той не успява да измъкне чека, който иска. Тя отбелязва, че това са много пари. Тя предлага да си помисли, защото той ѝ казва, че тези пари му трябват за нова инвестиция.

Клаудия остава с Ева: моделът разказва на Ева всичко, което е направила Виктория, за да я раздели с Даниел. Разговорът им е прекъснат, когато Леонардо иска да говори с нея. Девойката му определя среща за следващия ден, но тази среща така и няма да се осъществи.

Леонардо, изнудван: Леонардо научава и ѝ забранява отново да говори с Ева. Клаудия приема, но в замяна на пари. След като приема изнудването, младият мъж се обажда по телефона на Гайо и му дава специални инструкции.

Клаудия пада в капана: девойката вярва, че е постигнала своето, когато Гайо ѝ предава парите. Клаудия не си дава сметка, че той е убиец, който има оръжие и смята да я убие. Без никакво разкаяние, Гайо стреля два пъти в девойката. Гайо е доволен от добре свършената работа и не си тръгва, без да се увери в резултата.

Изненадата на Алисия: Алисия се шокира от новината на Ева, че Леонардо ѝ е предложил брак. Но тя не се осмелява да каже на сестра си да не приема, защото тя е негова любовница.

Алисия, безутешна: когато остава сама, тя проклина лошия си късмет. Казва си, че Ева винаги е била по-добра от нея и за това всички я предпочитат.

Виктория, насаме с Бруно: тя приема да отседне в един хотел с Бруно, когато в последния момент отменят снимките, които трябва да направи. Двамата започват да разговарят и в един момент осъзнават, че и двамата имат интерес да се освободят от Ева. Бруно се опитва да я съблазни. Въпреки че в началото тя се дърпа, накрая двамата се оказват в леглото. Виктория се показва много студена след страстното изживяване и настоява Бруно да си тръгне. Обяснява му, че е било момент на слабост. Но след няколко дни, отново го търси.

Лилиана целува Даниел: както се е договорила с Леонардо, Лилиана открадва целувка от Даниел пред Ева.

Ева приема да се омъжи за Леонардо: тъй като умира от ревност, Ева приема предложението за брак на младия Арисменди.

Рената изпълнява обещанието си: най-накрая събира Хулио и Хуста. Хулио прегръща Хуста. След емоционалната среща, двамата осъзнават, че са били разделени по вина на Рената. Хулио и Хуста са доста ядосани и незабавно искат обяснение от Рената. Какво ще се случи с тях сега?!

Марисол се връща при Франсиско: тя живее като на облак. Един приятел на Джорджо я е видял и иска да ѝ помогне да изгрее професионално в света на музиката. Освен това, Франсиско си дава сметка, че все още я обича и ѝ предлага да заживеят заедно. Тя приема развълнувана и го отпразнува в пансиона а Хуста.

Марсела си изпуска нервите: госпожата не може да понесе колко се сближават приятелката ѝ Дебора и Ева. И така, на празненството, което Леонардо е организирал за обявяване на годежа си с девойката, Марсела не успява да се сдържи и избухва, обиждайки Ева. Марсела не може да понесе мисълта, че Дебора, жената, която толкова обича, е нейна майка. Тя напомня на Ева, че Дебора е изоставила нея и сестра ѝ, когато са били много малки. От думите ѝ лъха открита омраза.

Подаръкът на Леонардо: в същото време, в друга стая на къщата, Леонардо слага край на шантажа на Алисия, която заплашва да каже на Ева, че са любовници. Той ѝ дава една кутия, която Алисия отваря с надежди. В кутията има един пистолет и Арисменди уверява любовницата си, че ще го използва, ако го издаде пред сестра си. Добавя, че тя няма да се освободи от него толкова лесно и ще бъде в леглото му всеки път, когато той пожелае.

Виктория търси Бруно: девойката влиза в кабинета му и го целува...