Бандитката (La Bandida)

1

Коя е Марина? Това не е първия път, когато вижда смъртта от близо!

Грасиела от много малка е принудена да работи като част от обслужващия персонал в имението, в което живее със семейството си. Винаги със силен характер, тя се опитва да се противопостави на мизерията, която я заобикаля – един свят, създаден за хора с пари и за мъже. Докато една случка не променя посоката на нейния живот и този на по-малкия ѝ брат.

За да оцелеят с брат си, Марина е принудена да краде от госпожите в селото!

Марина и брат ѝ Бенхамин се отправят на път в търсене на леля си Грасиела, но отново са изгонени. „Делата по света са дела Божии!“ - една монахиня се появява и спасява малката бандитка.

Докато Едувигес изпълнява християнския дълг, Марина и Бенхамин намират временен подслон!

Госпожа Едувигес има връзка с учителя, който е нает да преподава на малките деца. Марина научава за това, но решава да остане и не казва нищо в замяна на обучение. Въпреки че господинът не е светец и прави същото и с други жени.

Марина е изморена от това, че често става свидетел на смърт, без дом, тя трябва да е силна заради братчето си!

Марина и Бенхамин са разделени в училището на монахините. Кавга между момичетата от училището и самотата, предизвикват трагедия с една от ученичките. Още веднъж, животът сменя своята посока и Марина трябва да работи като чистачка в манастира.

Марина пораства и се появява революционера Панчо Вия... какво ли ще стане?!

Мъжете започват да забелязват красотата на Марина и да ѝ досаждат. Младото момиче не мисли да им се остави и открадва пистолет. Докато останалите жени се занимават с обичайните за времето си задължения, само една смела жена може да се противопостави. Освен това се завръщат стари познати и смъртта отново разтърсва спокойствието в селото.