Бедната Силвана (Silvana sin lana)

Първа част

Нов живот!

Чивис и семейството ѝ се преместват в квартала и се запознават с младия привлекателен съсед Мануел...

Антонио Хосе Виясеньор подготвя багажа си, решен да избяга от града. Бизнесменът има сериозни проблеми с правосъдието и отлита с хеликоптера си малко преди полицията да пристигне, за да го задържи.

Съпругата му Чивис е много изненадана, когато вижда агенти да се появяват в дома ѝ. Тя прави опит да се свържи със съпруга си, но без успех. Незабавно, бизнесът, банковите сметки и имението, в което живее с трите си деца, са поставени под запор. Без никакво време за реакция, тя търси нов дом, който да може да поддържа с малкото пари, които са ѝ останали. Заедно с майка си и децата си се премества да живее в Иалеа, Флорида, с намерението да започне нов живот, докато нещата се изяснят.

Събирайки малко неща в колата си от стария си дом, жената се блъска в колата на Мануел и е принудена да поеме ремонта. Силно растроена, тя плаче безутешно като си мисли, че не може да се справи с бъдещето. Гаярдо не може да стои безучастен и се трогва от сълзите ѝ.

В това време, Анджи и Лупита – малките деца на Чивис, започват да учат в ново училище, където стават обекти на подигравки. Именно там, Мануел и Виясеньор откриват, че са съседи.

Объркана от всичко, което се случва, Мария Хосе се опитва да скрие от годеника си Андрес причините за смяната на местоживеене. Лъже го, че родителите ѝ се развеждат. Младежът не се хваща на думите ѝ и отива в имението, в което са живели до скоро, където открива истината, че е запорирано.

Стела настоява да представи Мануел пред децата си като новото ѝ гадже и въпреки че не е убеден, че децата ще го приемат, той приема и е поканен на вечеря.

Това, което младата жена не очаква е да завари годеника си да си говори сладко-сладко с новата съседка. В пристъп на ревност, тя се намесва в разговора, за да целуне годеника си и да го отдалечи от Чивис.

Децата, от своя страна, продължават със сприятеляването помежду си. Лупита и Педриго намират общ език в двора, а Трини се вижда принудена да предупреди внучката си, че това момче не ѝ подхожда.

В търсене на работа, Виясеньор се объща за помощ към Рафаел – адвокат на съпруга ѝ от дълги години. Той предлага да ѝ намери някаква работа в кантората. Няколко дни по-късно, той ѝ определя среща, за да я запознае с работата. За нещастие, жената се превръща в жертва на обидите на другите служители. Освен това, адвокатът предлага аванс, който тя отказва, защото смята, че не е справедливо спрямо другите. Той не само настоява, но и се приближава към нея, явно с не много почтени намерения...