Бедната Силвана (Silvana sin lana)

Четвърта част

Планът на Стела...

която успява да се вмъкне в дома на Мануел!

Чивис е доволна, когато нейната приятелка Ката ѝ предлага да се заеме с кетъринга на сватбата на дъщеря ѝ. Но щастието ѝ трае кратко... докато разказва на Мануел за предложението, пристига Педрито и казва на баща си, че е изненадал Хорхе да шпионира съседките през една дупка в стената. Наранена, жената напуска работата си, а по-късно, след настояване от страна на Гаярдо, решава да се върне на работа при него.

Още по-зле реагира Анджи, когато майка ѝ се опитва да ѝ разясни случилото се. Разочарованото момиче ѝ изкрещява, че не иска да знае нищо за нея.

Пончо започва да съжалява, че се е опитал да накара Стела да ревнува от Дженифър, след като последната се появява с трите си деца в дома му, тъй като са я изгонили от мястото, където са живели. В този момент, Перес има прекрасна идея и с фалшива щедрост предлага на новопристигналите своята стая. Веднага след това се появява в дома на Мануел и го лъже, че са го изгонили от апартамента и няма къде да отседне.

В дома на Виясеньор, Мария Хосе преживява много неудобен момент: докато си пише едновременно с Андрес и с Висенте, тя обърква съобщенията и това, което трябва да получи Висенте, е получено от годеника ѝ. Той, на свой ред, заподозира нещо и пита приятелката си дали не му изневерява. Леко изнервена, тя го уверява, че няма нищо такова.

Докато Хорхе пише писмо до Анджи, с което да ѝ се извини, Педрито признава на баща си, че усеща „пеперуди“ всеки път, когато види Лупита.

Мохарита продължава напред с плана си да се установи трайно в „новия си дом“. Тя се превръща в довереница на Лусия, която е много разстроена от новината, че Андрес се е сгодил с Мария Хосе. В същото време се старае да се отърве от Чивис и ѝ казва, че скоро ще се оженят с Мануел и за това двамата са заживели заедно; толкова много се нуждаят един от друг...

Гаярдо открива истината, когато Пончо и Доминик си развързват езиците и го молят да намери друго място, където да живее Дженифър. Обясняват му, че това е стратегия на Стела, за да остане в дома му. По-късно, синът на Джени чува домакините да обсъждат начини да се отърват от тях. Малкият разказва всичко на майка си. Силно наранена, жената си тръгва посред нощ с децата си.

Мария Хосе решава да върне годежния пръстен на Андрес, когато той иска обяснение за множеството обаждания от Висенте, които е получила на телефона си...