Бедната Силвана (Silvana sin lana)

Пета част

Шпионин в квартала...

Антонио Хосе наблюдава всяка стъпка на семейството си!

Малко след като прекратява връзката си с Андрес, Мария Хосе кани Висенте в салсодромо, точно когато сестра ѝ приключва работа. След разкритите тайни и след ожесточен спор, двете сключват договор за мълчание, който не служи много на голямата от Виясеньор.

Притеснена от отсъствието на Анджи, Чивис отива да я търси в бара и изненадва Мохарита да се целува с Гаярдо. В това време, средната ѝ дъщеря, която е предупредена от Хорхе, успява да се скрие и да се прибере у дома без майка ѝ да я разкрие.

В друга част на града, Лусия и Андрес се наслаждават на приятна вечер, която задълбочава съюза между тях. Дори Лупита и Педрито решават да станат „годеници“.

Химията не засяга само младите. Бенито с всеки изминал ден се чувства все по-силно привлечен от Трини. Той предлага да оправи банята с повече ентусиазъм отколкото умения и двамата накрая се оказват целите мокри.

От своя страна, Анджи продължава да притеснява Хорхе, тъй като чувствата ѝ към него са си все същите.

Виясеньор са толкова заети с любовните си истории и любовни разочарования, че никой не усеща, че някой следи всяка тяхна стъпка. И този човек е не друг, а именно Антонио Хосе, който се е настанил в хотел в Маями под името Рикардо Мелендес.

След като е разкрита от Трини, Анджи решава да бъде откровена с майка си. Мъдростта и желанието да се жертва у дъщеря ѝ я разтърсват и Чивис заявява, че не иска малката да работи.

Успокоена след като всичко е ясно, Мария Хосе излиза на разходка с Висенте. Двамата признават, че нещо специално се е случило още в мига, в който са се запознали. Накрая двамата се целуват страстно. Пред мечтите на съседката, младежът не може да избегне уплахата, която изпитва от силните чувства, които тя показва.

Мануел иска да знае какво може да очаква от Силвана. Той решава да я попита открито. Казва ѝ, че ако не го направи, ще се побърка окончателно. Пита я дали го харесва и дали ако съпругът ѝ се върне, ще го приеме обратно. Крайно изнервена, тя признава, че е объркана.

Точно в този момент, Антонио Хосе се появява пред Трини, която припада като го вижда.