Бедната Силвана (Silvana sin lana)

Седма част

„Не се омъжвай“

Висенте най-накрая признава, че е безумно влюбен в Мария Хосе...

Пончо е толкова влюбен в Стела, че е готов на всичко, включително да се прави на неин шофьор и да я откара в ресторанта, в който има среща със Стив. Романтичната вечеря, обаче, е изложена на опасност от провал, когато милионерът започва да забелязва нещо странно – че мирише на риба. Притеснена, тя отива в тоалетната, когато си дава сметка, че причината за неприятната миризма е перуката ѝ.

Чивис получава съобщение за запор. Крайно напрегната, тя го показва на Мануел и му обяснява, че след като все още е омъжена за Антонио Хосе, няма да я оставят на мира, докато не ѝ вземат всичко. Мануел се обажда на свой приятел адвокат, който да помогне на съседката му. Но не само това – той предлага своя дом, докато намерят трайно решение на проблема.

Бенито, от своя страна, предлага на Трини да прекара няколко дни в апартамента му и тя, оценявайки реално положението и това, че в дома на Гаярдо ще станат прекалено много хора, приема предложението.

В резултат от годежа на Мария Хосе, Висенте си дава сметка колко силно се нуждае от нея. Той загърбва своята гордост, отива да я търси в университета и я моли да не се омъжва. Признава ѝ, че я обича. Объркана и с оправданието, че ситуацията на майка ѝ е много сериозно, девойката моли Андрес да отложат нещата. Той приема и предизвиква гнева на Лаура, която обвинява бъдещата си снаха, че си играе с чувствата на сина ѝ.

На деня след провалилата се вечеря, Мохарита отива в дома на Стив и докато танцуват, той се възползва и прави опит да я целуне. Точно в този момент пада перуката ѝ. Пончо, който не пропуска нищо от случилото се, се намесва и след като го удря, избягва с приятелката си.

В опит да покори Мануел, Каталина изпраща свои снимки от телефона си, а Чивис съвсем случайно вижда. Въпреки че Гаярдо я уверява, че се интересува само от нея, дъщерята на Трини не може да избегне ревността, която я изяжда няколко дни по-късно, когато нейната приятелка започва да флиртува безцеремонно с младия мъж.

Рафаел знае за запора, който ѝ е наложен като съпруга на Антонио Хосе. Рафаел се обажда на Чивис и ѝ предлага помощта си, а тя не само го отхвърля, но заплашва да предаде съпруга си.