Бедната Силвана (Silvana sin lana)

Осма част

Лош ден за Лупита!

Задържането на Антонио Хосе помрачава първото причастие на малката му дъщеря...

Остават няколко дни до първото причастие на Лупита и малката се надява баща ѝ да присъства на този толкова важен ден за нея. Тя му изпраща писмо с адреса на църквата. Малко след това, Антонио Хосе се появява, за да вземе съобщението и детективите Лопес и Фернандес, които от седмици наблюдават къщата, се възползват от възможността да го задържат. Въпреки това, бизнесменът отново успява да се измъкне.

Без да подозира за ставащото, Чивис благодари на Мануел с целувка за това, че ѝ е помогнал да се спаси от запора и двамата, толкова влюбени, започват да правят планове за бъдещето.

Лоши неща се случват с Хорхе. След като научава, че Анджи е приела да се сгоди с Бенхамин, напуска работата си, но преди това признава на девойката, че никога не е спирал да я обича. Освен това е откровен с Маргарита преди да скъса с нея, което отприщва гнева ѝ.

Стела се появява в дома на Стив, за да го изненада, но изненадата е за нея, когато открива, че икономът на Роберто е истинският милионер. Младежът опитва да се извини, но тя не го изслушва и му удря шамар. Разочарована, Мохарита се връща към предишния си любим и заявява, че ще направи всичко по силите си, за да си върне Мануел.

Въпреки молбите на Висенте, Мария Хосе моли Андрес да побързат със сватбата. Развълнуван, той ѝ подарява семейни ценности от баба му и дядо му. Реакциите в дома на Алтамирано не чакат след тази новина: докато Трини и Лупита са радостни, Анджи и майка ѝ не крият своите притеснения.

Най-накрая настъпва големия ден на Лупита. Щастлива, тя показва на семейството си прекрасната рокля, подарък от Бенито. В църквата, докато Хорхе записва церемонията, малката излиза да каже няколко вълнуващи думи, адресирани до баща ѝ, когато той влиза и я чува. Развълнувана, дъщерята побягва към баща си, последвана от Мария Хосе и Анджи, която остава малко встрани. Дори Чивис се приближава да го поздрави, когато се появяват Лопес и Фернандес с няколко полицая. Преди да го отведат, му съобщават, че е задържан. Малката е много разстроена от случилото се.

Най-доволна от ареста е Стела, която успява да посее съмнение в сърцето на Мануел като му казва, че Силвана е добра майка и рано или късно ще се върне при съпруга си за доброто на дъщерите си. Освен това, Лусия и Висенте съветват баща си да забрави за съседката.

Махо, от своя страна, съобщава на Андрес, че се връща в дома на майка си, за да ѝ помогне. Развълнувана, Чивис решава да последва съвета ѝ и да се върне на работа.

В това време, Антонио Хосе е прехвърлен в затвора, където ще остане до делото. А дъщерите му Лупита и Анджи са принудени да понасят подигравките на съучениците си от колежа. Именно Маргарита, огорчена от последните събития, е разпространила новината за задържането на бизнесмена.

От няколко дни Стела се чувства зле. Лекарят я съветва да си направи тест за бременност. Доминик намеква, че ще е „голяма новина“, че очаква дете от Мануел, въпреки че резултатът е отрицателен. Младата жена замисля нов план.

Есекиел, собственикът на мястото, където се намират магазините за риба, иска да увеличи наема. Ката предлага на Мануел да се застъпи за тях пред хазяина, когото познава. В замяна, тя иска от него да прекара една романтична вечеря с нея. Изненадан, Гаярдо отхвърля предложението.

Нещо подобно се случва с Чивис. Рафаел ѝ предлага да продължи да защитава Антонио Хосе, и без да обръща внимание на приключенията ѝ със съседа, тя да приеме да му плаща с определени услужи. Единственият отговор, който може да му даде, е шамар...