Бедната Силвана (Silvana sin lana)

Десета част

Един незабравим ден!

Мануел и Чивис прекарват нощта заедно след романтична разходка с яхта...

Предстои Мария Хосе да се омъжи след седмица и Чивис се опитва да я разубеди, но напразно. Тогава се намесва Анджи и казва на Висенте, че само той може да попречи на тази сватба. Особено след като сестра ѝ обича него.

Пончо е изписан от болницата и се прибира в дома на Стела. Тъй като известно време не може да използва и двете си ръце, той няма друг избор освен да накара Доминик да му помага във всичко, включително и в тоалетната.

Следвайки съвета на Мауро, Лусия се явява за кандидат за президент на асоциацията на студентите във факултета по Медицина. Андрес не крие възхищението си към нея и я окуражава с думите, че тя ще го получи и ще се справи добре. Признава, че е станал по-добър човек след като се е запознал с нея.

След като преодолява шока от новината, че Чивис е наела Сара да помага в дома, Трини се възползва от възможността и я принуждава да носи престилка и я претрупва с работа. Дъщеря ѝ и внучките ѝ напълно не одобряват поведението ѝ и бързо си дават сметка, че тя ревнува.

След няколко дни, вдовицата си умира от ревност след като изненадва Бенито и съперницата си в доста компрометираща ситуация.

Изпълнявайки обещанието, дадено на Анджи, Висенте се опитва да разубеди Махо от плановете ѝ за сватбата като ѝ напомня, че тя му е признала любовта си към нея в деня, в който са правили любов. За нещастие, Андрес го чува и въпреки опитите ѝ да го помоли за прошка, той остава раздразнен и разочарован.

След пристъп на смях, който изпълва Мануел, когато вижда опитите на Стела да се престори на бременна с една възглавница, младата жена се прибира у дома унижена и търси утеха от Доминк и Пончо.

Разкривайки лъжата на Мохарита, Чивис приема да придружи Гардо и двамата съобщават на семействата си, че ще прекарат деня навън по работа. Лупита обръща внимание на майка си, че на баща ѝ не му харесва, когато тя излиза сама с друг мъж. Тогава Силвана осъзнава, че не може да продължи да крие истината от най-малката си дъщеря и ѝ признава, че ще се развеждат. Натъжена, малката търси подкрепа при сестрите си.

На следващия ден, двамата заминават за Кайо Уесо, където Мануел е подготвил една изненада – романтична разходка с яхта. Съдбата, обаче, е подготвила друго нещо за двамата... когато двамата решават да се върнат, повреда в микробуса ги принуждава да прекарат нощта в един хостел, делейки си една стая. Изтощени, но щастливи от прекрасния ден, който са прекарали заедно, двамата влюбени споделят мисли за миналото и планове за бъдещето, докато не заспиват дълбоко.

На сутринта, Антонио Хосе, който излиза от затвора под гаранция, се появява без предупреждение в дома на съпругата си, която все още не се е върнала. Трини се вижда принудена да го излъже, че е излязла рано за работа.

Когато Чивис и Мануел пристигат в къщата, са шокирани да видят Виясеньор, който не се бави и предупреждава съперника си, че Силвана е негова жена. За да сложи край на неудобната ситуация, тя приема бизнесмена да остане в дома ѝ при едно условие: да не спят заедно. Напомня му, че са разделени и цялото семейство знае това, поради което не се налага да се преструват, че са щастливо семейство.

Все още много засегнат, Андрес разказва на Лусия какво се е случило с Висенте и Махо. Импулсивно, той я целува. Тя се отдръпва с думите, че не иска да я използват за отмъщение и че не иска да играе „втора цигулка“ за никого. По-късно, въпреки че Монтенегро се извинява, тя го моли повече да не се виждат.

Притеснена от поведението на Франсиско Хавиер, Стела го завежда на консултация при Леонидас, кучешки психолог. След прегледа на кучето, специалистът обяснява на младата жена, че настроенията на собствениците често се отразяват и на домашните любимци и предлага да започнат терапия.

В това време, Пончо е пленен от млада жена на име Хенесис. За да е близко до нея, той започва да си сътрудничи с баща ѝ, свещеник.