Бедната Силвана (Silvana sin lana)

Дванадесета част

Подарък за рожден ден!

След семейно празненство, Антонио Хосе предава на Чивис ключовете за старата им къща...

С помощта на Хорхе, Лусия открива къде е Андрес и го отвежда в дома си напълно пиян и отчаян. Тя казва на баща си, че смята да остане с него през нощта, защото не може просто така да го остави.
 
В същото време, в дома на Чивис, Антонио Хосе продължава с плана си да бъде незаменим за дъщерите си, за да не се налага да си тръгва и да е далеч от семейството си отново. Неговата, все още, съпруга, въпреки че е ядосана, се опитва да се сдържа пред дъщерите си.
 
Трини е приела да излезе на танци с Бенито, но срещата им приключва преждевременно, когато се появява Санра и обвинява госпожата, че ѝ е отнела хлебаря. Като вижда майка си много разстроена и развълнувана, Чивис решава да уволни служителката си.
 
Ревността превзема Стела, когато открива Хенесис в спалната на Пончо. Тя прилага хитър план – предлага да я откара у дома и ѝ казва, че я смята за много смела, след като е приела, че той е женен и има три деца. За късмет, на следващия ден младежът успява да убеди годеницата си, че всичко това е голяма лъжа.
 
Недоволна с опита да провали годежа на приятеля си, Мохарита също така „трови“ Виясеньо. Казва му, че Мануел е влюбен в жена му и допълва, че самият той ѝ е казал. Бизнесменът, обаче, не смята да стои със скръстени ръце...
 
На следващия ден е рождения ден на Чивис и изглежда, че никой не си спомня за него. За това кани Мануел да го отбележат заедно. Но когато е готова за романтичната среща, Анджи и Махо се втурват в офиса и я отвеждат в един елегантен ресторанта, където я чакат Трини, Лупита и Антонио Хосе.
 
След вечерята и докато Гаярдо се прибира у дома разочарован и тъжен, защото са го зарязали, Виясеньор отвежда семейството си в имението, което е било техен дом и предава на Чивис ключовете за него. Заявява, че това е неговият подарък. Предлага да остане да спи там като обещава той самият да спи в хотел, за да не се чувства тя неудобно.
 
Новината за преместването на съседките скоро стига до ушите на Гаярдо, който нищо не разбира. Единствените щастливи са Маргарита, която очаква по този начин да се освободи пътя за спечелването на Хорхе, и Стела, която е решена да заеме мястото, освободено от съперницата ѝ.
 

От своя страна, Антонио иска да се убеди, че всичко ще стане така, както иска и плаща на Естебан, за да следи семейството му. Планът му е в опасност, когато Пончо разказва на Мануел и Чивис, че ходът е планиран от Стела и Виясеньор...