Бедната Силвана (Silvana sin lana)

Тринадесета част

Бенхамин е задържан!

Хорхе се хвърля да се бие с младежа, за да защити Маргарита, докато не се появява полицията и отвежда Гонсалес....

Осъзнавайки връзката, която Анджи има с Хорхе, Антонио Хосе спира младежа, когато отива в имението, за да посети любимата си. Предупреждава го да не се приближава отново до нея. Много разстроен, младежът разказва на баща си какво се е случило, а той го окуражава да се бори за чувствата си.
 
В този момент, Чивис обвинява съпруга си, че се е съюзил със Стела. Той, на свой ред, я атакува и обвинява, че има снимка с друг мъж в стаята си. Без да може да отрече очевидното, тя признава, че между нея и Гаярдо има нещо повече от приятелство.
 
Сега, когато Перес е съседка на Мануел, Пончо я моли да му даде апартамента под наем, за да може да живее там с Хенесис след сватбата. Мохарита приема, прикривайки мъката си, а Доминик, много разстроен от раздялата с приятел, го моли да бъде кръстник на първото му дете.
 
Чивис се сковава, когато Мария Хосе ѝ разкрива, че вече не е девствена и я моли да отиде с нея на гинеколог. Тя приема да я придружи и ѝ предлага безусловната си подкрепа.
 
Лусия също помага на Андрес, когато той, поуспокоен след провалената сватба, ѝ съобщава решението си да прекъсне образованието си и да замине за Мексико за известно време.
 
Откакто Трини се връща в бившата си къща, Бенито не вдига глава, а неговата внучка се опитва да го разсее и го подтиква да я посети. Но илюзиите на Мендоса се превръщат в разочарование, когато вдовицата, крайно засрамена, го представя преди приятелките си като градинар.
 
Маргарита не е много по-добре. Някой е направил уеб-страница с нейното име и целият институт ѝ се подиграва. Въпреки че в началото подозира Анджи, Бенхамин се появява един ден и ѝ разказва, че той е виновен и дори я заплашва. За щастие, Хорхе се появява точно в този момент и двамата се сбиват, а всичко приключва с пристигането на полицията и отвежда Гонсалес.
 
Стела показва на Антонио Хосе снимката, която е направила на Мануел и Силвана по време на една от срещите им. Бизнесменът, побеснял, отива при съперника си, за да настоява пред него да стои далеч от съпругата му. Гаярдо му отвръща съвсем ясно, че е влюбен в Чивис и не смята да се отказва от нея.
 
Малко след това, търпението на Виясеньор стига своя лимит, когато с прибирането си у дома, заварва там Хорхе. Извън себе си от гняв, той го изгонва на улицата, а обидената Анджи тръгва след него. Като научава за случилото се, майката на момичето тръгва след нея в дома на Гаярдо. Там тя го уверява, че винаги могат да разчитат на нея за каквото и да е.
 
Искрено разкаяна от поведението си и въпреки че Маргарита вече я е изгонила веднъж, Трини не се отказва и се връща в пекарнята. Тя се извинява на Бенито и се надява някой ден да ѝ прости за поведението. След това признава, че много ѝ липсва и го обича. За да докаже колко е сериозна, тя го целува и мъжът припада от вълнение.
 
В началото Пончо има намерение да моли Мануел да стане кум на сватбата му, но все пак той моли Доминик да изиграе тази роля. Неговият щастлив приятел го прегръща с благодарност. По-късно, Пончо остава насаме със Стела и в един момент, двамата се целуват.
 

За да не оставя нищо недовършено, Андрес посещава Махо и след като я уверява, че не ѝ се сърди, се сбогува с нея със силна прегръдка...