Бедната Силвана (Silvana sin lana)

Четиринадеста част

Отменена сватба!

Стела прекъсва церемонията на Пончо, за да му признае, че го обича...

Антонио Хосе обявява война на семейство Гаярдо и е решен на всичко, за да попречи на Анджи и Махо да продължат да се срещат с Хорхе и Висенте. Неспособна да гледа как страдат дъщерите ѝ, Силвана къса с любимия си. След това казва на Виясеньор, че е спечелил и тя повече няма да се среща с Мануел, но в замяна настоява той да не използва дъщерите им, за да си отмъсти на нея.
 
От своя страна, Трини си дава сметка колко важен е за нея Бенито и решава да му помага в пекарната през деня. Сигурна, че дядо ѝ е в добри ръце, Маргарита се свързва с майка си и се уговаря да се видят с нея в Маями.
 
Следвайки инструкциите на шефа си, Естебан проследява Висенте и се опитва да го предизвика, за да започне бой. Мануел ги вижда и шофьорът е принуден да бяга. По-късно, младежът предава ключовете от колата на Трини и ѝ съобщава, че напуска. Точно тогава, майката на Чивис разкрива каква е истинската „мисия“ на младежа.
 
Настъпва момента Андрес да замине. На летището, Лусия му признава, че го обича и обещава да го чака колкото и дълго да се наложи. Много по-близки, от когато и да било, двамата се отдават на страстна целувка.
 
В това време, гостите на сватбата на Пончо и Хенесис са заели местата си, за да присъстват на церемонията. Объркана и тъжна, Стела си открадва целувка от Мануел и като се уверява, че не изпитва нищо към него, отива на мястото на сватбата. Тя извиква, че тази сватба не може да се осъществи и пред всички гости признава, че обича Пончо.
 
Под шокирания поглед на годеницата си и баща ѝ, Пончо хваща Мохарита и двамата избягват от там. Малко след това, у дома, младежът ѝ предлага брак и тя приема развълнувана.

След като споделя с Висенте, че може да е бременна, Мария Хосе събира смелост и се изправя пред баща си. Тя настоява, че иска да продължи връзката си със сина на Мануел Гаярдо. Неподходящата реакция на бизнесмена се явява капката, която прелива чашата на търпение на Чивис. Най-накрая Виясеньор съобщава, че си тръгва.