Бедната Силвана (Silvana sin lana)

Петнадесета (последна) част

Един идеален финал!

Чивис и Мануел се вричат във вечна любов в компанията на любимите си...

Доминк предлага да остане с децата на Дженифър, за да могат Стела и Пончо да се оженят в Лас Вегас. Младоженката не иска да прави толкова важна стъпка без приятеля ѝ да присъства и отлага събитието, докато той дойде. За щастие, жената не се бави и се появява, за щастие на тримата приятели.
 
Преди това, Мохарита трябва да направи нещо много важно. Тъй като Мануел я е помолил да не се намесва във връзката с Чивис, младата жена посещава бившата си съперница и я съветва да се върне при Гаярдо. Тя уверява Силвана, че той я обича наистина и би извършила най-голямата грешка в живота си, ако го изпусне.
 
Далеч от там, Трини завежда Бенито на гроба на починалия ѝ съпруг Раймундо Ривапаласиос с намерението да му „поиска позволение“ да станат годеници. След като приемат тишината като потвърждение и съгласие, двамата съобщават на семействата си, че са официално сгодени.
 
След като няма никакви новини от Антонио Хосе, съпругата му се страхува, че той е напуснал страната и отново е изоставил дъщерите си. Гаярдо, който не може да я гледа как страда, взема важно решение. Тайно от нея, той се свързва с бизнесмена, за да му направи предложение: той ще стои далеч от Чивис, но в замяна той ще се върне при дъщерите си. Настоява да се държи добре със съпругата си.
 
Само няколко часа по-късно, жената получава съобщение. Първо от Мануел: моли я никога да не забравя, че я обича и че нейното щастие е най-важно за него. Второто е от Виясеньор, в което той ѝ дава адреса на апартамента си. С разбито сърце, Силвана решава да отиде на срещата.
 
Оказва се, че една среща е много емоционална – тази между Бенито и дъщеря му Росио, които не са се виждали дълги години.
 
Настъпва деня Лусия да замине. Девойката се опитва да прикрие своите чувства, докато се сбогува със семейството си. Тя е решила да започне нов живот в Мексико заедно с Андрес. Преди да прегърне баща си с обич, тя го уверява, че винаги ще е насреща, ако има нужда.
 
В същото време, в имението на Виясеньор се вихри празненство по повод на отличния успех на Анджи. Точно този момент Антонио Хосе избира, за да съобщи на Чивис своето решение относно брака им. Той иска да се разведат, защото си е дал сметка колко силно я обича Мануел, но не само това – тя също толкова силно обича Гаярдо. Развълнувана, тя му благодари и бързо се отправя към любимия си, за да го попита дали иска да бъдат годеници.
 
Напълно доволни се чувстват и Стела с Пончо. Няколко дни след завръщането на младоженците от Лас Вегас, младоженката усеща гадене и си прави тест за бременност. За радост на двамата, резултатът е положителен. Без да губят време, те съобщават новината на Мануел и Силвана, а те на свой ред обявяват своя годеж.
 
Неохотно и упреквайки Анджи, че я е събудила, Махо приема да я придружи, но се разярява, когато я заключва в микробуса. Не след дълго превозното средство спира и младата жена се оказва специален гост на специално шоу, на което присъстват всички любими хора и което Висенте е организирал, за да ѝ предложи брак. Развълнувана, Мария Хосе приема годежния пръстен, поднесен ѝ от младежа.
 
Противно на всички прогнози, един от участниците в това специално събиране е Антонио Хосе, който приема връзките на дъщерите си, за да запази връзката между баща и деца.
 
От своя страна, Трини приема много на сериозно своята роля на съсобственик в пекарната, за забавление на Росио и Маргарита, и за страх на Дон Бенито и Хуанито, които са претоварени от лидерските способности на жената.
 
Като кулминация на толкова много щастие, Чивис и Мануел най-накрая могат да подпечатат своята любов, с благословията на Отец Санчес и в компанията на близки и приятели на една весела и празнична церемония на терминала. И празненството продължава до късно през първата брачна нощ, когато Трини и децата им се втурват в спалнята на младоженците, за да организират борба с възглавници. Чивис и Мануел уверяват, че точно от това имат нужда, за да бъдат щастливи...

Край!