Без свян (Sin Vergüenza)

Финалът

В предните серии: след като съпругата на Макс прави опит да убие Маите (поваля я в безсъзнание и запалва магазина), Макс и Маите се отдават на страстта си през нощта. Той й прави предложение за женитба (но не показват какъв е отговора й). В дома, майка й и сина й се притесняват. Тя им се обажда и им казва, че ще закъснее, защото ще ходи на кино с приятелки. Грейс е арестувана.

Секретарката на Естебан, която иска да си го върне, отива в психиатричната клиника, където е настанен Кристобал. Тя му внушава, че трябва да убие Фернанда. Тя му оставя книга, в която е скрит нож. През нощта, Кристобал се промъква в дома на Фернанда, където тя е с Рената. Хваща Рената, но Фернанда успява да го разсее и двете с Рената избягват. Обаждат се на полицията и по-късно, от полицията им съобщават, че Кристобал е нападнал полицай и в следствие на това е убит. Двамата се сдобряват, но се крият от децата. Но не за дълго – децата им ги разкриват. Те си поръчват братче или сестриче. Естебан предлага да отидат на втори меден месец и да се заемат с въпроса. Малките питат дали могат да отидат с тях...

Рената страда много, защото след като е била измамена от Емилиано, е изгубила и момчето, за което се грижи и е много привързана към него. Тя прави опит да получи временни права над детето, но в крайна сметка го отвеждат при родителите му, които го малтретират. Социалната работничка убеждава Рената, че децата много често преувеличават и лъжат.

Палома се грижи за дъщеря си, която е в болницата, защото се е родила много слаба. Тя не може да реши кой е бащата на детето й.

Последна серия:

На сутринта, Висенте се притеснява за майка си, която се е прибрала много късно – той признава, че се е страхувал да не би Грейс да направи нещо на Маите. Баба му обяснява, че Грейс ще изкара много години далеч от тях (в затвора). Отбелязва, че притесненията са възрастните, а не за него. Въпреки това, малкият се притеснява. Баба му казва, че Маите е голяма и може да се грижи за себе си. Висенте предполага, че Маите е била с Макс. Но баба му смята, че това са само мечти и не иска да говорят на тази тема. Препоръчва му да побърза, за да не закъснее за училище. Появява се Маите, прозявайки се. Майка й я пита дали иска да закуси, но Маите предпочита само кафе. Докато майка й отива да приготви кафе, Висенте пита Маите как е бил филма. Маите в първия момент не разбира за какъв филм говори, но майка й подсказва. Маите отговаря, че филмът е бил добър. Майка й поднася кафето. Висенте казва на Маите, че не е толкова глупав и иска да му каже истината – с кого е била предната вечер. Маите се възмущава от въпросите на сина си. Но и майка й иска да разбере с кого е била. Висенте я пита дали е била с Макс. Маите признава, че е била с Макс. Висенте се радва и пита дали са се сдобрили. Маите потвърждава, че са се сдобрили и че я е помолил да се омъжи за него. Висенте е нетърпелив какво му е отговорила Маите. Маите им казва, че е приела да се омъжи за Макс. Висенте е много щастлив – прегръща първо баба си, а след това и майка си.

Рената занася при социалната работничка някои вещи на Габриел. Жената благодари на Рената, че е помогнала в този процес – благодарение на нея, момчето се е върнало при родителите си. Рената не вярва, че това е добре за Габриел, тъй като той е избягал от дома, защото са се отнасяли зле с него. Жената й отговаря, че не вярва на всичко, което Габриел казва – децата имат развита фантазия. Рената се надява Габриел да е добре с родителите си. Жената й казва, че напълно я разбира и обещава да следи отблизо този случай. Рената й благодари и я моли да я информира. Жената я съветва да продължи по пътя си и да забрави за Габриел.

Меме се оплаква от Рената заради това, че е отмъкнала толкова много клиенти на компанията. Меме иска да види Рената в затвора. Клара чука на вратата и съобщава на Меме, че я търсят. Тя й казва, че е заета. Клара й казва, че хората са от полицията. Меме се надява, че става дума за нещо много важно, защото няма време за губене. Полицаят й съобщава, че адвокатът й е задържан. Меме отговаря, че не го е виждала от дълго време. Пита какво е направил. Полицаят обяснява, че обвиненията са за нанесени щети на Рената. Меме заявява, че тази жена е виновна. Тя се измъква с това, че няма нищо общо с този случай, тъй като Контрерас е бил само неин служител, още един работник в компанията й. Полицаят й съобщава, че за нейно нещастие, адвокатът й е свидетелствал срещу нея – според показанията му, Меме му е платила за всичко, което е направил. Меме настоява, че това е лъжа. Полицаят й отговаря, че имат неоспорими доказателства и за това трябва да я арестуват. Меме не може да повярва. Меме настоява, че е невинна и настоява да я пуснат полицаите, които са я хванали от двете й страни. Инспекторът я предупреждава, че всичко, което каже, може да бъде използвано срещу нея. Слагат й белезници, а тя не спира да се ядосва от тази „несправедливост“.

Хулиан отива в компанията, за да разбере къде ще е събитието, кога ще е. Клара му отговаря, че госпожата не може да го приеме в момента. Предлага му да се върне по-късно. Точно в този момент, полицаите извеждат Меме, която не спира да вика. Хулиан, Клара и другите служите наоколо са шокирани. Клара се пита дали ще затворят Меме. Хулиан е шокиран – затворена?! Но за какво? Клара не знае. Предполага, че няма да имат нужда от неговите услуги.

Канделария и Роке питат Рут дали ще им хареса сестричката. Рут е сигурна в това. Канделария казва, че сестричката й е много малка и спи през целия ден. Рут се забавлява на приказките на децата. Роке иска да организират тържество по посрещането заедно с баща им и Рафаел. Звъни се на вратата. Рут отива да отвори, а децата се скриват под масичката. Влиза Палома с малката на ръце. Тя се оглежда, тъй като не вижда децата. Децата изскачат изпод масата: „Изненада!“ Канделария и Роке целуват майка си и сестра си. Канделария пита сестра си дали й харесва посрещането им. Роке съжалява, че Рафаел и баща им не са там.

Минава време...

Палома се грижи за малката. Която расте и хубавее. Роке и Канделария се радват на сестра си.

Макс е седнал в един бар и разговаря по телефона – уточнява подробности около сватбата и медения месец. Когато затваря телефона, към него се приближава Кике. Макс е изненадан и го пита какво прави там. Кике го пита дали е вярно, че ще се жени за Маите. Макс изглежда много притеснен.

В спалнята, Палома облича малката и влизат Роке и Канделария. Канделария не може да повярва колко е пораснала сестра й. А Палома не може да повярва колко бързо минава времето. Палома казва на малката, че леглото цялото ще е за нея. Роке пита дали ще може да ляга при нея и Палома му отговаря, че ще може. Рут влиза с кутия – в нея е тиарата, която ще носи Маите на сватбата си. Палома мисли да отиде до магазина, за да може Маите да пробва роклята и тиарата. Канделария пита за нейната рокля. Палома обяснява, че трите – тя, Фернанда и Рената, ще са куми на сватбата на Маите и за това ще са облечени еднакво. Рут й казва да върви спокойна, а тя ще се погрижи за децата. Палома тръгва.

В магазина, Рената вдига тост – надява се „Без свян“ да продължи в същия дух. Фернанда не може да повярва за колко кратко време са успели да го възстановят. Рената не иска да си спомнят миналото, защото сега са много щастливи. Появява се Маите в сватбената рокля. Рената й казва, че изглежда великолепно. Маите й благодари. Пристига и Палома. Четирите приятелки са радостни. Маите признава, че никога не си е представяла, че ще се омъжи, още повече – облечена в сватбена рокля. Палома предлага да отпразнуват това. Дават й чаша с шампанско. Четирите вдигат чаши. Рената предлага да пият за булката, която е най-красивата на света. Маите иска да пие за тях, нейните приятелки, които винаги я правят щастлива.

В затвора, Меме чака в стаята за свиждания. Влиза Естебан и я поздравява. Меме не е предполагала, че той ще я посети. Естебан й съчувства за всичко, което е преживяла. Меме настоява, че това е несправедливост, заради която ще прекара много години от живота си в затвора. Най-добрите й години и всичко това, по вина на Рената. Естебан я съветва да потърси помощ. Моли я да не губи надежда. Меме му отговаря, че най-много я интересува да не изгуби компанията. Тя го моли той да се заеме с това, защото само на него има доверие. Вярва, че той най-добре може да защити интересите й. Естебан приема, но при условие, че няма да се използват непочтени методи. Меме г хваща за ръката и му казва, че той е единствения й приятел. Той я уверява, че може винаги да разчита на него, за каквото и да е. Естебан иска да й разкаже за децата й, но Меме не иска и да чува за тях; те не са я посетили нито веднъж. Явно те не се интересуват от нея. Казва, че са неблагодарници. Естебан й казва, че Паула е много зле и е разстроена от всичко, което се е случило. Споменава, че Клаудио е приет за деинтоксикация. Меме се оплаква от децата, които има – дъщеря й е лесбийка, а синът й е наркоман. Естебан й казва, че въпреки всичко, те са нейни деца. Естебан е сигурен, че Паула е научила урока си, а Клаудио ще се оправи. Меме му отговаря, че не я интересуват – да се пържат в ада, дано. Естебан е много угрижен след това, което тя казва.

Клаудио е в болничното легло. Паула е до него. Една лекарка идва да го види как е. Паула я пита как е брат й. Паула вижда как се мъчи брат й и пита защо. Лекарката й обяснява, че това е част от процеса по възстановяване. Лекарката излиза и Паула се доближава до леглото, хваща ръката на брат си и го гали по главата. Моли го да се оправи. Казва му, че вярва в неговата сила и най-вече, тя има нужда от него. Влиза Раймундо. Паула се радва да го види и двамата се прегръщат.

Палома прави снимки на Маите в сватбената рокля. Четирите приятелки пият шампанско и разговарят. Рената пита Маите къде ще отидат на меден месец. Маите й отговаря, че това ще е изненада от страна на Макс. Фернанда казва, че няма значение мястото, ако двама души са влюбени. Маите им казва, че след като е видяла каква е била нощта на тяхното сдобряване, може само да предположи какво ще е през медения месец. Рената моли да не говорят за мъже. Фернанда предполага, че Рената вече си е намерила ново гадже. Рената не иска и да чува повече за мъже. Тя е разочарована след историята с Мариано, но все пак се надява да намери някой мъж, който наистина да я обича. Рената предполага, че винаги е грешила. Палома не вярва, защото Рената винаги е правила това, което й е диктувало сърцето, а това не може да е лошо. Рената се съгласява с нея, но все пак накрая е останала сама. Единствено се е надявала да осинови Габриел, да се грижи за него, да му даде цялата си обич. Фернанда отбелязва, че това е ирония – Рената винаги е твърдяла, че не иска да бъде майка. Рената признава, че е било така, но Габриел е променил живота й. Той й е дал сила, надежда. Палома я пита дали знае нещо за него, но Рената с тъга отговаря, че не знае. За първи път се е почувствала майка, а са изтръгнали детето от прегръдките й. Маите я моли да не се натъжава, защото за сватбата й всички трябва да са в добро настроение.

Макс и Кике разговарят. Кике отбелязва, че няма какво повече да каже. Само се надява Макс да направи много щастлива Маите, по-точно – да бъдат щастливи двамата, заедно. Макс благодари на Кике. Кике го пита дали знае, че той обича много Маите. Макс потвърждава. Кике казва, че наистина много я обича, но приема нещата така, както са. Моли Макс да се грижи много за нея, да я уважава, защото Маите заслужава само най-доброто. Макс го уверява, че не бива да се тревожи за нищо. Макс му казва, че много обича Маите, но не може да заличи грешките от миналото. Сега иска всичко да е наред и да подреди живота си заедно с нея и детето им. Макс вярва, че ще бъдат много щастливи. Кике му отговаря, че това се очаква. Двамата си стисват ръцете. Кике си тръгва, а Макс си отдъхва.

Раймундо разговаря със сина си. Искрено се надява Клаудио да се оправи. Клаудио му благодари. Раймундо прегръща Паула, която му благодари за това, че се е върнал. Признава му, че много й е липсвал. Раймундо признава, че и той се е чувствал така, а когато е разбрал какво се е случило с Клаудио, веднага е тръгнал, за да бъде с тях. Паула иска баща й да й отговори честно на въпроса: заради тях двамата ли се е върнал или с надеждата отново да се събере с Рената?! Раймундо й отговаря, че положението между него и Рената се е променило много. И след като е минало толкова време, предполага, че всичко е приключило. Паула споменава пред баща си за сватбата на Маите, приятелката на Рената, бившото гадже на Кике. Раймундо е много изненадан, че Маите ще се жени. Паула не може да повярва, че баща й не е знаел. Паула намеква, че той може да се срещне с Рената на сватбата. Раймундо се замисля сериозно.

Палома снима Маите и й прави комплимент. Маите признава, че е едно кълбо от нерви. Фернанда й дава букета. Палома пита за Висенте и Маите й отговаря, че майка й ще се погрижи за него. Фернанда напомня на Палома, че трябва да вземат и техните деца. Звъни телефон. Рената отговаря. Явно е станало нещо сериозно – Рената обещава да тръгне веднага. Рената казва на