2-5499 е зает (2-5499 ocupado)

Една от най-бележитите новели, тъй като е първата ежедневна теленовела в бразилската телевизия, характерна с високото си качество.

В действителност, когато започва излъчването си – на 22 юли 1963 година, тя е излъчвана три дни в седмицата, а от 2 септември започва да е излъчва ежедневно по TV Excelsior в Сао Пауло, Бразилия. Записи на касета са изпратени и в други градове, а в Рио де Жанейро новелата е излъчвана ежедневно от 9 септември 1963 година.

Новелата е излъчена по Excelsior с подкрепата на Grande Novela Colgate. По онова време, предимно козметични продукти и продукти за почистване са основните спонсори на първите ежедневни новели.

Сценарият и режисурата са аржентински и са адаптирани под надзора на представители на Аржентина. Оригиналното заглавие е „0597 da Ocupado“, но в Бразилия заглавието е променено.

Продукцията се е сблъсквала с непредвидени проблеми. Външните сцени, например, са правени в студио, а природните условия, като дъжд и вятър, са били създавани изкуствено. Дори гардеробът на героите е осигурен от самите артисти. Но има и добри попадения като неповторимите сцени от затвора в Сао Пауло.

Това е първата теленовела, в която играят младото тогава семейство актьори Тарсизио Мейра и Глория Менезез.

Историята:

Затворничка работи като телефонистка в централата на затвора.

Един ден приема обаждане от един мъж и открива, че е сгрешил номера.

Малко по малко, двамата се влюбват един в друг без дори да са се виждали, но очаровани от единственото, което ги идентифицира: техните гласове.

Освен това, адвокатът Лари дори не подозира за положението на девойката Емили.

Източник: www.teledramaturgia.com.br