С чиста ръка (A mano limpia)

Мануел Гера, по-познат като Лъва, се завръща в квартала след като е прекарал пет години в затвора за убийството на човек по време на незаконни борби.

Като се завръща, той открива, че брат му е затънал в същия криминален свят, в който той е живял.

В същото време, той се запознава със Силвия Писаро – студентка по психология, която принадлежи на богато семейство. Тя практикува професията си с младежите в квартала и които се опитва да измъкне от престъпността.

Двамата решават да открият спортна зала, която кръщават „Чиста ръка“, в която се надяват да подтикнат младежите да изразходват своята агресия по време на боксови срещи.

Двамата се сблъскват с големи трудности при поддръжката на спортната зала. Те се опитват да създадат нови шампиони по бокс и се опитват залата да стане място, където младежи, които са виновни според правосъдието, да изпълняват своите присъди.

По време на този процес, Мануел и Силвия се влюбват, но трябва да се борят срещу съдбата, за да бъдат заедно...

Персонажите:

Мануел Гера - Лъва

След като прекарва пет години в затвора за убийството на човек по време на незаконни битки, той се завръща в дома, за да възстанови живота си, поема грижите за семейството си и се опитва да попречи на брат си Висенте да продължи с уличните битки, които са вкарали него в затвора. Винаги е тренирал бокс и за това, Мануел е свикнал да разрешава нещата със сила. Той открива изход, благодарение на Силвия – психоложка, с която започват общ проект – боксова зала, с надеждата да подтикнат младежите от квартала да потърсят по-добро бъдеще. Най-популярната част от тялото му е една татуировка на лъв, която има на рамото си.

Силвия Писаро

Привлекателна жена, обикновена и работлива. Вярва, че знае какво иска и е учила, за да триумфира. Наскоро се е дипломирала в специалност Психология и пристига в квартал „Лабиринта“, за да практикува. Там открива истинския вкус на живота и голямата си любов – Мануел, въпреки че нейното семейство не го одобрява. Силвия винаги се е противопоставяла на майка си, тъй като винаги е искала да поеме лично юздите на своята кариера и своя живот. Има тясна връзка с баща си, но и двамата ѝ родители очакват Хуан Антонио – нейният годеник от дълго време, ще я направи щастлива.

Висенте Гера

Брат на Мануел. Не е привлечен от учението, но се интересува от улицата, незаконните битки и възможността да спечели лесни пари. Въпреки че винаги е идеализирал Мануела, скоро вижда в него съперник и му обявява война. Опортюнист и лъжец, той се възползва от Анхела – девойка, която е влюбена в него. Единствената личност, към която изпитва уважение и страх е майка му.

Таня Дуран - Сатаната

Девойка от квартала „Лабиринта'. Дъщеря на последователи на хипи-движението и се опитва да се разграничи от тях. Въпреки че има славата на недостъпна, нейната интелигентност и въображение ѝ позволяват да открие в музиката възможност да отчете реалното положение в квартала. Мануел променя нейната концепция относно мъжете и любовта, за това се опитва да му благодари чрез обич. Но той я приема само като сестра.

Хуан Антонио Бергер

Годеник на Силвия. Привлекателен, горд, завистлив и много пристрастен към играта, въпреки че много добре успява да го прикрива. Работи като брокер на борсата, обожава парите, но е в несъстоятелност заради своя порок. Единствената му надежда да поддържа своя начин на живот е като се ожени за Силвия, да влезе в семейството ѝ и да стане част от компанията. Когато открива, че бъдещата му съпруга е влюбена в Мануел и че плановете му са на път да се провалят, предприема какво ли не, за да я задържи до себе си, разчитайки на помощ от страна на родителите ѝ.

Милтън Мосо - Викинга

Собственик за магазин втора-ръка. Живее си добре, опитва се да прикрива своята дейност при организиране на незаконни борби и това, че привлича към това младежите от квартала. Интересчия, алчен и коварен. Бил е голям приятел на Мануел, но го е изоставил, когато е влязъл в затвора. Сега се опитва да привлече Висенте и Бейби да участва в неговия бизнес, но Мануел застава на пътя му.

Карлос Маурисио Аренас Перес - Бейби

Най-добрият приятел на Висенте, когото следва във всичко. Той е истински боксьор и практикува този спорт, защото е очарован от него. Много привлекателен мъж, но не много умен. Има трудна връзка с баща си – агресивен мъж, който не може да изкарва достатъчно пари, за да издържа дома си, поради което работи като докер. Освен това, Бейби се бори с болестта на майка си, която обожава.

Дженифър Гиса

Живее в квартала „Лабиринта“, годеница на Бейби. Тя е много красива, най-популярната в училище и винаги е изглеждала добре. Истинска „Лолита“. Приема мъжете като средство за постигане на всичко, което желае. Мрази, когато хората казват, че майка ѝ прилича повече на нейна сестра и постоянно се конкурира с нея за признанието, че е най-красивата. Баба ѝ е нейна истинска приятелка и довереница. Мечтата ѝ е да стане модел.

Луиса Фернанда Маркес

Най-добрата приятелка на Силвия и заедно с нея започва професионална практика в квартал „Лабиринта“. Вярва, че знае какво иска и се обявява за модерна жена. Вътрешно е убедена, че стажът ѝ в „Лабиринта“ е чисто губене на време. Очаква своя приказен принц, който да е много богат, но накрая се оказва заедно с мъж, за когото никога не е предполага, че ще се съберат и който събужда нейната дива страст.

Белисарио Араке Дуран

Той е слаб, както физически, така и по характер. Оставя се да бъде воден от околните, но преди всичко от баща му, от когото се страхува много повече, отколкото уважава. Опитва се да не повтаря стъпките на баща си, но накрая се показва като пълно негово копие както в начина на мислене, така и в поведението. Неуверен младеж, който търси закрилата на бандите.

Маргарита Гера

Сестра на Мануел и Висенте. Разумно момиче, което се е отдало на учението. Води много самотен живот, затваря се в собствения си свят и на моменти дори изглежда много тъжна. С пристигането на Мануел, поведението ѝ се променя, тъй като вижда в него бащинска фигура. Отношенията ѝ с Висенте са напълно противоположни и двамата постоянно се карат.

Анхела Хименес

Най-добрата приятелка на Маргарита. Невинна и красива девойка. Религиозното ѝ образование е причината тя да се води от прекалено радикални принципи и изглежда така, все едно не принадлежи на тази епоха. Нейният препъни-камък е Висенте, в когото се влюбва и дори загърбва своите принципи, смятайки че те са нейния основен морален проблем.

Кармела Гера

Майка на Мануел, Висенте и Маргарита. Работлива и силна, отгледана либерално, тя е много стриктна. Изцяло отдаден на трите си деца, за които се грижи сама откакто са били много малки. След случилото се с Мануел, тя се изпълва със страхове, че Висенте може да последва стъпките му. За това се опитва да го контролира и прекалено много го защитава. Въпреки усилията ѝ, той не се замисля, когато я лъже и мами.

Дон Алваро Араке

Той е образът на коректен мъж, с голямо влияние върху общността, в която живее, заради своя консервативен дух и заради финансовата си власт. Горд мъж, със силни принципи и много стриктен. Той е собственик на магазин в квартала и член на съвета на живущите. Не вярва, че работата на Мануел и Силвия в квартала би имала успсех, тъй като не вярва, че младежите могат да се поправят.

Пастор Хименес

Баща на Анхела. От 26 години е християнски пастор, преживява с това и дори си има собствена църква в гаража на къщата си. Той е скъперник, въпреки че не се опитва да вземе парите на своите енориаши. Малко по малко в привлякъл вниманието на общността и неговите енориаши се увеличават. Той желае дъщеря му Анхела да тръгне по неговите стъпки. Всичко се развива според очакванията му, до появата на Висентико, който събужда чувствата на Анхела и именно те я карат да се противопостави на баща си.

Аура Мария Араке де Дуран

Майка на Таня. Поддръжница на свободната любов, на мира, на световното братство и свободата. Продължава да мечтае за хипи-утопията, въпреки големите противоречия. Опитва се да внуши този начин на живот на Таня, но без особен успех. На моменти, Аура прилича повече на дъщеря на Таня, която се опитва да оправи живота ѝ

Педро Дуран – Ленън

Баща на Таня. Неговата хипи-философия, по-специално неговия свободен дух, го прави един необичаен баща, който се раздава на света. Днес може да е в дома си, а след това да обикаля с месеци в преследване на вътрешно опознаване. Връзката му с Таня не е много добра, тъй като тя не понася неговото инфантилно поведение и постоянно го упреква за това, че не поема отговорност в живота си. Но Педро много-много не обръща внимание на това.

Есперанса Перес

Майка на Бейби. От три години е прикована към леглото заради усложнен артрит. Любвеобилна и смела жена, която Бейби обожава. От своя страна, тя не гледа на живот само през очите на сина си и се притеснява за бъдещето му, тъй като знае, че без бащина подкрепа е много трудно в живота. Примирява се с болестта и съдбата си, което включва и на моменти крайно агресивното поведение на съпруга си, когото, въпреки всичко, обожава.

Архемио Аренас

Баща на Бейби. Огорчен и на моменти много груб мъж. През цялото време отрича живота, който води. Връзката му със сина му се основава на силата. Трудно показва някакви чувства и дори предпочита съпругата му да умре, вместо да търси неговото отношение към нея. В квартала има славата на добър работник, занимава се със строителство и довършителни работи, независимо дали става дума за канализация, ел. инсталации и др.

Моника Гиса

Майка на Дженифър. В квартала има славата на крадла на съпрузи и това е вярно, тъй като не пропуска възможност да кокетира с който и да е мъж, въпреки че не винаги има успех. Не е типичния пример за майка, тъй като на практика Дженифър е отгледана от баба си. Постоянно се кара с дъщеря си, защото не иска тя да повтори нейната история: да роди дете много млада, без да учи и да си остане никоя в живота.

Куньи

Съучастник на Викинга. Той го следва във всичките му начинания и му помага при набирането на бойци. Той се занимава с организирането на борби. Голям женкар и иска всички да се въртят около него.

Източник: www.canalrcnmsn.com