Обетованата земя (A Terra Prometida)

Някъде около 1200 пр. н. е., еврейския лагер Ситим, в пустинята Моабе.

След смъртта на Моисей, Исус е новият лидер на юдеите. Той е опитен воин, надарен със смелост, решителност и силна вяра. И въпреки това, никак не му е лесно да води хората си към крайната им цел! Със своите най-близки и доверени хора, свещеникът Елеазар и лидерът на юдейския народ Калеби, Исус ътрябва да изпълни много трудната мисия, възложена му от Бог: да предвожда дванадесетте племена на Израел при завладяването на Ханаан, Обетованата земя.

Това е огромно предизвикателство, защото, за да стигне до Ханаан, трябва да пресекат реката Йордан, която по това време е много буйна. След това, евреите трябва да се борят срещу ханаанците, които доминират в тези земи: езичници, идолопоклонници и изключително жестоки хора. С напредването на историята, те се изправят срещу царе, царици, благородници и опасни хора, отмъстителни и опасни като цар Марек, царица Калези и др.

Първият голям сблъсък на Израел е срещу укрепеното царство на Йерихон, защитен от легендарните двойни стени, които са широки четири метра и на пръв поглед са непревземаеми. Но нищо не е невъзможно за онези, които са били избрани от самия Бог и които се основават на истинската вяра. С помощта на удивителните чудеса от Бог, Исус и евреите пресичат реката, виждат стените, които успяват да срутят със звуците на тръбите си и викове. Това им дава смелост да се изправят срещу вражеските царства, на които се натъкват по пътя си.

И не само с хаананците трябва да се справят Исус и неговите съюзници, но също така и противоречията, които възникват в лагера им.

Успоредно с отговорностите като лидер на Израел, Исус преживява една емоционална любовна история с красивата Аруна – смела и решителна девойка, умела с нож, способна да се бие редом с мъжете , ако се наложи. Проблемът е в това, че доведената сестра на Аруна, щедрата и борбена Самара, също се влюбва в Исус. Със съюзник като коварната си майка Лея, Самара прави всичко възможно, за да раздели двамата влюбени.

Друга емоционална любовна история е тази между Саломон – един от най-важните войници сред евреите, и Раабе, проститутка от Йерихон. За това, че помага на него и други израелски шпиони, тя получава награда – възможността да се задоми в Израел. Двамата трябва да се справят с всички онези, които са против съюза им, особено бивша приятелка на Саломон – ревнивата Джесика, и песимистичната и приказлива Мара...

„A Terra Prometida“ е новела, изпълнена с конфликти, интриги, романтични връзки, приключения, борби за власт, предателства, забранени страсти и невъзможни любови.

Източник: entretenimento.r7.com