Бездната на страстта (Abismo de pasión)

Греховете не се прощават, а миналото не се забравя, потопени в тази Бездна на страстта!

Аугусто Кастаньон и Естефания Бувие де Кастаньон са родители на Елиса. С тях живее Кармина, която иска да избяга от селото с Росендо Арагон (съпруг на Алфонсина и баща на Дамян). Алфонсина научава и предупреждава Аугусто.

От своя страна, Естефания се опитва да убеди Росендо да не изоставя семейството си, но една автомобилна катастрофа слага край на живота на двамата. Кармина, обаче, се възползва от случилото се, за да накара Аугусто да повярва, че съпругата му е била невярна.

Воден от отчаяние и разочарование, Аугусто сключва брак с Кармина, без да е влюбен в нея, нито пък я обича. От друга страна, Алфонсина решава да изпрати Дамян далеч от селото да учи, за да го раздели с Елиса, с която са много близки приятели, едно приятелство, на което, както може да се предполага, тя не гледа с добро око.

Години по-късно, Дамян се връща в селото. Той се е превърнал в млад мъж, сгоден за Флоренсия Ландучи, с която се е запознал, докато е учил в интернат в Италия.

Паоло Ландучи, чичото на Флоренсия, е очарован от красотата на Елиса, но тя не му обръща внимание. За отмъщение, той решава да я изнасили, радвайки се на съучастничеството на Кармина. За нещастие на Паоло, когато той отива да отведе жертвата си, се появява Дамян, удря го дивашки и спасява Елиса.

Дамян се влюбва в Елиса и тя отвръща на чувствата му, а нейният бивш приятел Гаел се превръща в него съперник, тъй като той също обича Елиса, при това от ранна възраст.

Аугусто научава за връзката между Дамян и Елиса и преследван от призраците на предателството на Росендо и Естефания, той заплашва Елиса, че ще убие Дамян. Това дава резултат – девойката, отчаяна и решена на всяка цена да спаси мъжа, когото обича, приема да се омъжи за Гаел. Тя прави това, само за да спаси живота на любимия си, въпреки че тази нейна постъпка би причинила голяма болка на приятелката ѝ Палома Гонсалес, която от как се помни е влюбена в Гаел.

В момента, в който Гаел и Елиса се изправят пред олтара, Дамян влиза в църквата и отвежда девойката, пред изненаданите погледи на всички и по-специално на Гаел, който не може да повярва на това, което вижда.

Гаел тръгва след съперника си, докато не го настига и не се сбива с Дамян в борба на живот и смърт. За избегне трагедията, отец Гуадалупе се намесва и разкрива пред младежите, че са полу-братя, и по-точно казано – синове са на Росендо Аранго. Това невероятно разкритие има своето влияние над младежите и духовете се успокояват.

По-късно се разкрива, че Кармина, а не Естефания, е щяла да избяга с Росендо, поради което Аугусто приема дъщеря му да се омъжи за Дамян.

Източник: televisa.esmas.com