От другата страна на стената (Al otro lado del muro)

Историята разказва за две жени: едната желание да сбъдне мечтите си, а другата – да избяга от кошмара, в който живее...

Елиса Ромеро е енергична и щедра жена с мексикански произход. Тя пристига в Лос Анджелис с надеждата да се събере със съпруга си и най-накрая да заживее с него и 8-годишните близнаци: Карина и Томас. Когато се омъжва за Макс, те са живели щастливо и в хармонична връзка в град Пуебла, Мексико. За нещастие, те успяват да бъдат заедно само няколко месеца, защото на Макс му се налага да пътува постоянно по работа. Елиса „изгаря мостовете си“, продава всичко и пътува през Мексико с автобус с децата си към Лос Анджелис. Макс, обаче, не се появява на гарата, от където трябва да ги вземе. Елиса се оказва сама с двете си малки деца, без да знае какво да прави в един непознат за нея град и без да владее езика. Въпреки това, тя е твърдо решена да остане, докато не открие мъжа, когото обича.

София Виявисенсио е бивша Мис Мексико, която е омъжена за Ернесто Мартинес – млад и обещаващ мексикански политик, който е избран за губернатор на Пуебла през 2006 година. Те имат две деца – Хулиан и Алондра. Всичко в живота на София изглежда идеално, докато един ден жена не се приближава до нея и я моли за помощ при издирването на отвлечената ѝ дъщеря, твърдейки че губернаторът покровителства онези, които държат дъщеря ѝ. Така София открива, че съпругът ѝ, мъжът, на когото се възхищава безкрайно много, чиято кариера е подкрепяла, не е само губернатор, а корумпиран полицай свързан с банда за трафик на хора, посветени на сексуална експлоатация на жени и деца. София открива мястото, където се намира дъщерята на жената, заедно с други деца и жени, и помага за освобождаването им.

Това само ѝ носи много нещастия: престъпниците сега искат двете – тя и дъщеря ѝ Алондра, да платят за това, което е направила. София няма избор, освен да напусне тайно страната с дъщеря си, изоставяйки сина си Хулиан. София търси помощ от американски сенатор, който  е приятел с нея и съпруга ѝ, но мъжът също е забъркан в мрежата за трафик. Тя няма къде да отиде. Единственото, за което може да мисли, е да намери убежище в Лос Анджелис, където знае, че живее Елиса и с която се е срещнала преди няколко години. Двете жени живеят заедно с децата си за няколко месеца в мексиканския квартал, опитвайки се да оцелеят и да осигурят най-доброто за децата си.

Десет години по-късно, Карина, Томас и Алондра са се превърнали в тинейджъри – между 17 и 18 години. Те са типичния пример за това с какво се сблъскват младежите от Латинска Америка, когато пристигнат в САЩ без документи. Карина се е дистанцирала от своята мексиканска култура и желае да учи в университет, но се страхува да не бъде депортирана някой ден. Томас, от своя страна, е младеж, който знае, че образованието му ще приключи в деня, в който се дипломира след средното училище, а след това няма да има друг шанс, освен да започне работа в някой от бизнесите на съседите си и да оцелява като много други имигранти без документи. И накрая, Алондра е млада жена, чиято лична трагедия я е превърнала в затворена и предпазлива жена, която крие своята слабост зад мъжкаранско поведение. Алондра е идеалната жертва на училищния тормоз.

Талантът на Елиса като готвач превръща пекарната, която управлява заедно с приятеля си Андрес, процъфтяваща. Независимо, че живее в САЩ от десет години, тя така и не е успяла да усвои културата и не се е опитала да научи езика, което предизвиква проблеми с дъщеря ѝ Карина. И въпреки десетте години да са отлетели, тя никога не се е отказала от надеждата, че Макс един ден ще я потърси и ще ѝ обясни какво е било толкова сериозно, че го е отдалечило от семейството. Това, което Елиса не подозира е, че един ден ще направи доставка в богаташки квартал на града, където Макс живее със съпругата си Дженифър и синът им, който е само няколко години по-малък от Карина и Томас.

В очите на всички, София е умряла преди година като е станала жертва на нападение, докато е била превозвана от затвора до изслушване при съдията. Но тя е жива, а смъртта ѝ е само за заблуда, измислена от полицията, за да я защитят и да я използват като свидетел, с помощта на който да заловят сенатора и неговите престъпни приятелчета...

Източник: https://telenovela-database.fandom.com/ , https://en.wikipedia.org/wiki/Al_otro_lado_del_muro