Нажежено (Al rojo vivo)

Дон Хулио Сеговия е милионер, който никога не се е женил, нито има деца. Живее в имението си заедно с племенницата си Тина – амбициозна девойка, която мечтае да наследи неговото богатство и наскоро се е преместила от провинцията, за да живее при него. Дон Хулио знае, че тя е лицемерка и решава да не ѝ остави нищо. Той е тежко болен и е наясно, че скоро може да умре. Така той решава да остави наследството си на някой, който наистина го заслужава, дори да не е от неговата кръв.

Дон Хулио случайно се запознава с Хорхе – млад и скромен механик, честен и откровен. Младежът бързо спечелва симпатията на Дон Хулио, който променя завещанието си като определя механика за наследник на своето богатство.

Когато Тина научава какво е направил чичо ѝ, побеснява. Колкото и да се опитва, не може да накара възрастния мъж да промени мнението. Тогава преминава към по-различна тактика – да съблазни Хорхе. Тина е решена да се срещне с механика и моли секретарката на Дон Хулио – Лилиана, да я придружи.

Лилиана е много привлекателна млада жена и когато се запознава с Хорхе, между двамата пламва искра. От друга страна, той не харесва Тина заради надменното ѝ поведение.

Дон Хулио купува сервиза, в който работи Хорхе и го прехвърля на негово име. Освен това подрежда една стая в своето имение, за да може Хорхе да живее там. Така за Тина е още по-лесно да продължи с плановете си да съблазни механика, но той не се поддава. Като забелязва, че той се интересува от Лилиана, Тина му казва, че тя си има годеник. Той се разочарова, но самата Лилиана го уверява, че няма нищо вярно в това твърдение.

Лилиана живее с родителите – Франсиско, амбициозен и фалшив, който е приел финансово подпомагане от страна на Алфредо като в замяна е обещал да му помогне с Лилиана. Хорхе е унижен от Франсиско, когато се запознават. Бащата не си е представял дъщеря му да се обвърже с прост механик.

Алфредо научава, че Лилиана обича Хорхе и изпраща едни побойници, за да пребият младежа. Разгневен, Дон Хулио упреква Алфредо и му заявява, че Хорхе е под неговата протекция. Тина се обединява с Алфредо, за да разделят Хорхе и Лилиана.

Една скромна жена пристига в имението на Сеговия и иска да говори с Тина. Като я вижда, младата жена се напряга и я моли да поговорят на друго място. Тази жена е сестра ѝ Аделайда, която много добре познава тъмната ѝ тайна – Тина не е племенница на Дон Хулио, истинското ѝ име е Лурдес и заедно със сестра си са убили истинската Тина Сеговия, когато се е канила да се премести да живее в дома на Дон Хулио. По този начин, Лурдес е заела нейното място и с пристигането в имението се е превърнала в Тина Сеговия.

Въпреки всичко, Аделайда напомня на сестра си, че ѝ е обещала да ѝ изпраща пари, а не го е правила. За това сега се опитва да я заплашва да разкрие всичко. За да ѝ затвори устата, Тина иска пари от Хулио и ги дава на сестра си. Това, обаче, не я удовлетворява, настоява за собствен апартамент. Тина ѝ наема един луксозен апартамент. А Франсиско, бащата на Лилиана, е наел апартамент в същата сграда за Емилия – млада жена, която е негова любовница.


Алфредо и Тина заплитат интрига, за да отстранят Хорхе. Един мъж, на когото Алфредо плаща, открадва скъп златен часовник от една кола, която е закарана за поправка в сервиза. Хорхе отрича да е замесен в изчезването на часовника, но прислужницата на Дон Хулио открива въпросния часовник в стаята му, където самата Тина е сложила, за да го уличи. Дон Хулио обаче не попада в капана и вярва в невинността на Хорхе. Той подозира перверзната си племенница.

Аделайда и Емилия стават добри приятелки. Един следобедн, Тина и Франсиско се срещат в антрето на сградата, в която живеят Аделайда и Емилия. И двамата излъгват, но се подозират за причините другия да се намира на това място.

Хорхе и Лилиана изживяват любовта си, изпълнени с илюзии. Франсиско, от своя страна, притиска дъщеря си, за да приеме Алфредо. Майка ѝ Лаура няма доверие на Хорхе и също моли Лилиана да приеме Алфредо. За разлика от тях, Дон Хулио одобрява любовта между Хорхе и Лилиана.

Хулио изкарва Хорхе от сервиза и го назначава на работа в офисите на фабриката му. Възрастният мъж иска от младежа да се научи на всичко за деня, в който всичко ще стане негово. Хорхе не подозира, че ще наследи всичко и работи много усърдно.

Тина се опитва да повлияе на Хорхе и му разказва, че Лилиана му се подиграва и че приема подаръци от Алфредо. Хорхе, изяждан от ревност, упреква Лилиана. Тя му обяснява, че просто е приела да поговори с Алфредо, защото той е правил много услуги на родителите ѝ.

Бенито, приятел на Хорхе и също така механик като него, изпитва завист и ревност заради бързото му издигане. Тина се възползва от това и го използва за своите планове. Моли го да наблюдава Хорхе и да я държи в течение на всичко, което той прави.

Тина казва на Хорхе, че Аделайда е била приятелка на майка ѝ и го моли да я придружи, за да я посети. Като отива в сградата, Хорхе открива Емилия и вдига скандал. Заинтригувана, Тина научава, че Емилия е сестра на Хорхе, а бедността я е тласнала по лош път. Хорхе се срамува от това, че сестра му е любовница на женен мъж, но не подозира, че става дума за бащата на неговата любима.

Франсиско заварва Хорхе и Лилиана да се целуват. Ядосан, той удря Хорхе и го заплашва със смърт, ако не остави на мира дъщеря му. Той дори не подозира, че Хорхе един ден ще наследи Хулио и иска дъщеря му да се омъжи за богат мъж. Франсиско принуждава Лилиана да се откаже от работата си при Дон Хулио, но тя и Хорхе продължават да се срещат тайно в парка, а Лилиана започва да работи при Алфредо.

Бенито, приятел на Емилия, я посещава. Франсиско ги заварва двамата и изпитва ревност.

Аделайда променя стратегията си. Облича се с дрипи и отива в дома на Дон Хулио. Разговаря с него и му разказва една трогателна история, но също толкова фалшива. Моли за работа като прислужница. Той приема и я представя в дома си.

Хорхе и Лилиана решават да се оженят тайно въпреки неодобрението на родителите ѝ. Дон Хулио ги подкрепя. Тина и Аделайда ги шпионират и откриват какво планират. Те предупреждават Алфредо, който не остава със скръстени ръце – в деня на сватбата, той изпраща свои хора, за да отвлекат Лилиана, когато излиза от дома си и я отвеждат в малка къщичка в гората. Там Алфредо я изнасилва.

Хорхе и Дон Хулио се притесняват, когато младоженката не пристига на уговореното място... а вечерта Лаура вижда как се прибира дъщеря ѝ, но Лилиана не споделя с нея какво ѝ е причинил Алфредо. Младата жена решава да си мълчи. Тя се измъчва от чувство за вина и не смята, че е достойна за Хорхе. Така тя решава да се откаже от него и му заявява, че не го обича. Хорхе страда от нейната промяна.

Лилиана споделя с Дон Хулио какво се е случило. Ядосан, той критикува Алфредо. Лилиана продължава да е депресирана и майка ѝ я принуждава да ѝ каже истината. Лаура разказва на Франсиско и той се ядосва. Отива и също критикува Алфредо. Той, обаче, му се подиграва и му разкрива, че знае за младата му любовница и му предлага да сключат сделка.

Алфредо държи Франсиско в ръцете си и предлага брак на Лилиана като компенсация за случилото се. Лилиана отказва да се омъжи за този нещастник, който я е изнасилил. Разгневен, Франсиско я изгонва от дома.

Лилиана смята да бъде независима и се настанява в един пансион. Хорхе, който също е депресиран, решава да напусне къщата на Дон Хулио и отива да живее при Бенито. Той се разкайва, че е помогнал на Тина и след като случайно открива къде живее Лилиана, той го казва на Хорхе, за да я потърси. Тя не се осмелява да му разкрие какво се е случило. Казва му, че не го обича, но го приема за добър приятел.

Дон Хулио помага на Лилиана и ѝ дава работа отново. Това притеснява Тина. Тя казва на Хорхе, че Лилиана е любовница на Алфредо. След като научава това, той отива при Лилиана, която го отрича, което още повече огорчава Хорхе.

Тина и Алфредо успяват да получат копие от завещанието на Дон Хулио. Така потвърждават, че Хорхе е единствен наследник, а Тина ще получава издръжка, която Хорхе трябва да одобри.

Алфредо забърква Франсиско в още по-тъмни сделки...

Хорхе и Лилиана се сдобряват. Алфредо отива да я види в пансиона и там се среща с Хорхе. Двамата се скарват и си разменят удари.

Дон Хулио разкрива връзката между Франсиско и Емилия и заявява в лицето му, че знае за изневярата му. Франсиско го обижда и на свой ред го обвинява, че се опитва да съблазни дъщеря му Лилиана. След това обвинение, Хулио претърпява инфаркт.

Алфредо и Франсиско отново успяват да разделят Хорхе и Лилиана с лъжите си. Алфредо, на свой ред, измамва Франсиско и го оставя в руини. Франсиско моли Лилиана да позволи на него и Лаура да живеят с нея. Тя ги приема.

Алфредо приема в дома си Пилар – неговата малка сестра, която е учила в чужбина, една добра и сладка девойка.

Бенито и Емилия се влюбват и тя напуска Франсиско. Решена е да започне живота си отначало и се премества да живее при брат си и Бенито.

Алфредо заплашва Лилиана да вкара баща ѝ в затвора, ако не убеди Хохре, че тя ще се омъжи за него. Хорхе се отчайва, представяйки си Лилиана и Алфредо като съпрузи.

Тина се възползва от мъката на Хорхе и му се предлага най-безсрамно, като накрая има интимна връзка с него. След това настоява да се оженят. Хорхе не я обича, а тя е огорчена.

Дон Хулио купува бижутата, които Алфредо е подарил на Лилиана, докато я е ухажвал, и така научава, че са крадени. Възрастният мъж иска да го накара да си плати за престъпленията. От друга страна, Лилиана притиска Алфредо и го заплашва, че ще разкрие пред сестра му Пилар истинската му същност, ако не я остави на мира.

Тина и Хорхе се женят тайно, но Дон Хулио някакви успява да научи. Възрастният мъж се опитва да предотврати сватбата, но Тина го отравя и той умира, без да може да разобличи Алфредо и без да разкрие пред Хорхе злодеянията на Тина. Тя се наслаждава да тормози възрастния мъж, докато агонизира, но тя не знае, че Дон Хулио е скрил записващо устройство в кабинета. Аделайда отново помага на сестра си и скрива откраднатите от Алфредо бижута.

Въпреки мъката от загубата на Дон Хулио, Хорхе се жени за Тина. По-късно се изненадва, когато при четенето на завещанието научава, че е единственият наследник на богатството му. Сега той подозира, че Тина го е знаела и за това го е принудила да се ожени за нея.

Емилия открива, че Алфредо е заплашил Лилиана да вкара баща ѝ в затвора, за да я принуди да се раздели с Хорхе. Тя споделя своите разкрития пред брат си, който отива при Лилиана. Двамата признават, че чувствата им са все така силни. Хорхе обещава да се разведе с Тина, дори да му коства цялото богатство на Дон Хулио. Тина приема предложението, но в този момент Алфредо открива, че Тина Сеговия е умряла и че Тина, която познава, всъщност е натрапница. Той я шантажира с разкритията си и настоява да не приема развода.

Хорхе приема Емилия и Бенито да живеят в имението. Това притеснява Тина. Алфредо все пак вкарва в затвора Франсиско и Лаура за измама. Хорхе успява да помогне само на Лаура, която излиза на свобода, а Франсиско остава в затвора.

Тина и Хорхе се скарват и тя му заявява, че Лилиана е била изнасилена от Алфредо. Когато отива при нея, Лилиана признава всичко пред Хорхе. Разгневен, той напада Алфредо с удари и без малко да го убие, но успява да се спре в последния момент. Хорхе и Лилиана се сдобряват, правят любов и решават да не се разделят. След като научава, че не може да се разведе с Тина, Лилиана решава да се раздели с него, защото не иска да бъде негова любовница.

Разстроен, Хорхе заминава за Европа, сам. Докато го няма, Лилиана научава, че е бременна с дете от него, но не му казва.

Минава време и Лилиана ражда. Когато детето става на една година, Франсиско излиза от затвора. Междувременно, Тина и Алфредо са станали любовници.

Хорхе се прибира променен. Сега е елегантен и самоуверен. Като научава, че Лилиана е родила дете от него, отива да го види и настоява да го припознае. Той иска да бъде негов баща.

Малко по малко, Тина се влюбва истински в Хорхе, особено след голямата промяна, настъпила у него.

Хорхе завежда сина си в дома си и Тина се разгневява като го вижда.

Емилия се сгодява за един певец – Алваро, който се изненадва, когато се среща с Тина. Той е бил неин годеник, когато са били млади. Тина го отвежда настрани и му признава, че е станала объркване – не Тина, а Лурдес е била негова годеница, но го моли да не я разкрива. Той има съмнения, но Алфредо изпраща свои хора да го ступат, за да не приказва.

Хорхе се държи студено с Лилиана, докато на детето дава цялата си любов. Франсиско научава подробности от миналото на Алфредо и за едно момиче, което е останало инвалид по негова вина.

Тина се почувства много зле и си прави изследвания. Лекарят съобщава на Хорхе, че тя е много болна – има левкемия, за която няма лечение. От съжаление, Хорхе скрива наученото и я завежда на пътешествие. Лилиана изпитва ревност, а приятелите им се притеснява за Хорхе.

Един труп е разкрит в близост до къщата на Алфредо и той е ужасен. Франсиско знае, че Емилия може да идентифицира трупа като един от съдружниците на Алфредо. Моли я да го разобличи, но тя не се осмелява заради смъртни заплахи.

Франсиско помага на Кармен – момичето, което е останало инвалид, и което знае ужасна тайна за Алфредо. Аделайда се обединява с Алфредо за премахването на Кармен. Опитва се да я задуши. Изпаднала в шок, момичето си връща говора и отново става на краката си, докато се опитва да избяга надалеч.

Лилиана открива, че Пилар не е сестра на Алфредо, а негова дъщеря. Бенито сега е годеник на Пилар, но Алфредо е против и смята да ги раздели, принуждавайки Емилия да каже на Пилар, че двамата все още са заедно. На Емилия ѝ е писнало от неговите злодеяния, отива да се види с Пилар, но не за да изпълни настояванията му, а за да ѝ разкрие какъв е в действителност предполагаемия ѝ брат. Момичето е шокирано. Като отмъщение, Алфредо изпраща да убият Емилия.

Като открива мъртва своята годеница, Алваро обвинява Алфредо, но е пребит от неговите хора. Пилар вижда всичко.

Прислужницата в дома на Дон Хулио открива записа, на която е записана смъртта и признанията на натрапницата Тина. Бърза да го даде на Хорхе. Той отива при Тина, която е в болницата и е много зле. Заявява ѝ, че знае истината за нея. Умирайки, Тина му казва, че го обича.

Кармен разкрива всички престъпления на Алфредо от миналото и полицията го залавя. Пилар го отблъсква и той страда, най-вече защото е изгубил Пилар – единственият човек на този свят, когото някога е обичал.

Освободен от Тина, Хорхе търси Лилиана, двамата се сдобряват и най-накрая са щастливи заедно със сина си. 

Източник: www.network54.com/Forum/223031/