Астрална висота (Alto Astral)

Историята се развива в измислен град в провинцията на Сао Пауло, а основната сцена, на която се развиват действията, е една болница...

Главният герой е млад лекар – Кайке, който открива, че има дарба да вижда и да говори с духове. Това е причината младежът да изглежда странен и да премине през няколко кризи.

Кайке е син на Мария Инеш и на половина брат на Маркош, мъж с лош характер, който има афера със Суели. Живее в постоянни конфликти с шарлатнката Саманта, която е недоволна от факта, че губи своите паранормални способности.

Освен любовниците, Маркош си има и годеница – девойката Лаура, борбена журналистка, която се грижи за дядо си Висенте и за брат си Густаво и сестра си Беатриз. Основният конфликт в историята започва, когато Кайке се влюбва в Лаура, започвайки ожесточена борба с брат си.

Освен с годеник-злодей, Лаура съжителства и с друг отрицателен герой. Густаво е опасен и егоцентричен спортист, който е способен на всичко, за да постигне онова, което иска. Най-голямата му амбиция е стане треньор и за целта трябва да отстрани Рикардо, негов учител и голям съперник. Освен това, той е хвърлил око на атлетите Сезар и Израел.

Израел е добър младеж, който се влюбва в Габриела – студентка и идеалистка, която също така е обект на обожание за другите младежи. Тази популярност събужда завистта у Белгика, сестрата на Израел. Двамата са деца на Маноел, братя на Афеганистао и Италия, доведените деца на забавната Тина. 

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/Alto_Astral