Амбар (Ámbar)

Когато една тайна крие щастието!

Амбар е 8-годишно момиче, което се премества от Валдивия в Сантяго заедно с баба си Нене, Лули – нейната вечна бавачка, и нейната майка Матилде. Четирите пристигат в столицата заради нова и привлекателна възможност за работа в областта на недвижимите имоти, която е предложена на Матилде. Това означава една реална промяна в ежедневието им.

В новият им живот в Сантяго, Амбар и Матилде се запознават с Даниел Марамбио, Дани – весел и ентусиазиран млад мъж на 30 години, който обожава майка си и който има връзка с Карла през последните десет години. Шофьор на училищния автобус на колежа Сейнт Валентин, той е много нетипичен мъж, много близък и загрижен за учениците, които превозва всеки ден. Свободното си време посвещава на това да живее на макс, на футбола и на печеното. Много малко неща го ядосват.

Животът на тримата се пресича, когато Матилде се вижда принудена да се довери в работата на Дани, за да може дъщеря ѝ да ходи на училище, тъй като няма възможност да я води сама. С времето, Амбар се очарова от Дани и така се превръща в един от любимите ѝ хора. В нейните очи, той е бащата, който никога не е имала. За Матилде, той става част от чувствата ѝ, въпреки че той е много по-различен от нея и от начина на живот.

Матилде е самотна майка, перфекционистка, много организирана и усърдна, тъй като отглежда сама дъщеря си. Голямата любов, която изпитва към Амбар я е превърнала в притеснителна и подозрителна към целия свят. Всичко се обърква още повече, когато пристига на новото си работно място и открива, че шефът ѝ е Кристобал – стара любов, който девет години по-късно е решен да си я върне на всяка цена...

Източник: www.mega.cl/ , es.wikipedia.org/wiki/Ámbar_(telenovela)