Майчина любов (Amor de Mãe)

Лурдес, Телма и Витория са жени, които се наслаждават на майчинството пълноценно, но всяка по свой си начин. Въпреки че живеят в различни реалности, с различни траектории, животът преплита пътищата им. На 26 години, Лурдес напуска селото, в което живее на Рио Гранде до Норте в района на Рио де Жанейро, с трите си деца. По пътя си, тя открива изоставено бебе на улицата и го взема със себе си. Причината, поради която Лурдес напуска родния си край, е валидна и сега: да открие Доменико – едно от четирите ѝ биологични деца, което е било продадено от бащата на две годишна възраст.

Децата на Лурдес много ѝ се възхищават. Маньо, най-големият, е женен за Лейла, която е в кома от години, и сам се грижи за дъщеря си Бренда. В болницата, където Лейла е настанена, той се запознава с Бетина и двамата се сближават. Раян е музикант, дава уроци за бебета и свири в едно заведение. Неповторимата и буйна Ерика пленява богатия бизнесмен Раул, който ѝ разкрива един напълно различен от нейния свят. И Камила – приемната дъщеря, се е посветила на учението и е единствената възпитаничка на семейството.

Телма е вдовица повече от двадесет години и живее за сина си Данило. Като дете, той преживява пожар, при който умира баща му и оцелява благодарение на  всеотдайната любов на майка му, която се хвърля в пламъците, за да го спаси. Животът на Телма се променя, когато при един рутинен преглед ѝ откриват мозъчен аневризъм. Тогава тя започва надбягване с времето, за да осъществи мечтите си. За това, всичките ѝ желания в списъка са свързани с Данило, който не знае за болестта и преживява ужасен момент, опитвайки се да се освободи от свръхзащитаващата го майка, която на свой ред, не се съобразява с независимостта на сина си и прави всичко възможно, за да промени тази реалност.

Витория е адвокатка, която печели много пари като защитава корумпирани политици и бизнесмени. Основният фокус в нейния живот е работата, а най-голямото разочарование е, че не е успяла да забременее. В преследването на желаната бременност тя разрушава брака си с Пауло. След раздялата, тя продължава със своя проект да осинови дете, но докато чака детето, се запознава с Дави. Привличането между двамата е силно и след една нощ заедно, тя се изненадва като открива, че е бременна, което прави връзката с бащата да придобие нещо повече от една случайна среща.

Дави е активист природозащитник и превръща в основна цел в живота си спасяването на последната незамърсена част от залива Гуанабара. Той е основната пречка за амбициите на Алваро – бизнесмен със съмнителна етика, който е основния клиент на Витория. Алваро е собственик на фабрика за пластмаса, която заобикаля екологичните стандарти. При всички тези събития и връзки, адвокат Витория – която сега е майка на две деца, трябва да преоцени своите ценности и да промени своето поведение.

С развитието на историята, Витория, заедно с Лурдес и Телма, откриват връзка, която свързва животите им завинаги...

Източник: http://teledramaturgia.com.br/ , https://www.globo.com/