Забранена любов (Amor prohibido)

В едно тихо село в мексиканската провинция, живее Магда – красива и предизвикателна жена, на която ѝ харесва да кокетира с мъжете.

Един ден, в пристъп на ревност, годеникът ѝ Сами прави опит за самоубийство, в резултат на което остава сляп.

След този скандал, Магда е принудена да напусне селото си, избирайки за крайна цел Мексико сити.

След като се оказва в мексиканската столица, тя се настанява в пансиона на Лукресия, която живее там заедно със сина си Хуан Мануел – смел и благороден младеж, лекар по професия.

В пансиона също така живее Клеменсия – скромна и добра девойка, с която Магда се сприятелява. Клеменсия помага на Магда да си потърси работа.

Магда си намира работа в един офис и там започва сантиментална връзка с шефа си, който е женен и който, от своя страна, ѝ предлага брак. Тя приема предложението, защото вярва, че чрез тази връзка ще може да постигне желаното обществено положение, което винаги е искала.

Настъпва деня на сватбата, най-накрая, но церемонията е прекъсната от Хуан Мануел, който разкрива, че шефът на Магда е женен. Хуан Мануел влиза викайки в препълнената църква. В резултата на това ужасно унижение, на което става жертва, Магда отказва да се върне в селото си, в дома на родителите си, на които е съобщила, че се е омъжила в столицата Мексико.

При така създалата се ситуация, Хуан Мануел ѝ предлага да я придружи до селото ѝ и да ѝ помогне да даде приемливо обяснение за случилото се на родителите си. Но когато Магда и Хуан Мануел пристигат в дома ѝ, родилите ѝ приемат, че той е нейния съпруг. Това ги принуждава да играят ролята на съпрузи и се налага да спят заедно. В крайна сметка, двамата започват любовна връзка, в резултат на която Магда забременява, но по-късно изгубва детето.

Хуан Мануел, от своя страна, се запознава със Силвия Галван – капризна и арогантна девойка, която накрая успява да го убеди да се оженят.

Силвия е дъщеря на Артуро Галван – известен и забогатял адвокат, чиято съпруга Клара – истинска дама с благородни чувства. Артуро също така има и син, който се казва Бето, който е идеалист и без предразсъдъци за класова принадлежност, за разлика от сестра си.

Но по желание на съдбата, Магда, която след като се възстановява от загубата на детето, започва работа отново – този път като работничка в един магазин, е запознава с Артуро Галван, който е редовен клиент на магазина.

След като Магда научава подробности за адвоката и за жената, за която се е оженил Хуан Мануел, тя измисля един зловещ план: да съблазни Артуро и така да отмъсти на Хуан Мануел и Силвия.

Както може да се очаква, Артуро Галван остава очарован от Магда и я превръща в своя любовница. От този миг, Магда започва да живее живот на кралица, тъй като Артуро ѝ предоставя луксозен апартамент, освен бижутата и парите, с които я засипва.

От друга страна, връзката между Хуан Мануел и Силвия започва да се влошава сериозно, още повече, когато тя предизвиква абортиране на детето им. Накрая, двамата решават да се разведат и Силвия започва нова връзка с Маурисио – младеж с добро финансово положение; целейки да се омъжи за него, но този път тя не успява.

На този фон, Клара и децата ѝ научават за изневярата на Артуро, което предизвиква голямо страдание и разочарование.

Артуро, който открива, че Магда никога не го е обичал, че само е търсила начин да си отмъсти заради любовно разочарование и се е представяла за богата, решава да сложи край на живота си. Това е единственото, което му остава да направи, според него, след като е изгубил обичта и уважението на децата си, подкрепата на приятелите си, освен това е разорен и е презрян от обществото, и всичко това заради гибелната красота на Магда – една лицемерна жена, което е успяла да скрие амбициите си зад маската на предполагаема любов.

За Артуро, единственият начин да компенсира болката, която е причинил на семейството си, е да умре, притиснат от тежестта на допуснатите грешки, знаейки че е отхвърлен от децата си и осъзнавайки, че е изгубил любовта на съпругата и, единствената жена, която го е обичала истински: Клара, сладката, отдадената и вярна спътница.

Междувременно, Магда, която остава без нищо, няма друг избор, освен да се върне в селото си. Животът ѝ е разбит. Само Хуан Мануел може да ѝ върне изгубените надежди. В крайна сметка, той е любовта на живота ѝ, но е допуснала много грешки или по друг начин казано, е недостойна. Сега, сред своите, Магда се опитва да възвърне спокойствието и да се помири със самата себе си.

В това време, Хуан Мануел, отново свободен, е решен да се върне по пътя, от който амбицията на Силвия го е отстранил. Той е готов да работи това, което го вдъхновява: да помага на връстниците си. За това решава да замине за селото, в което живеят родителите на Магда, знаейки че тя е при тях. Той иска да се възползва от положението и да се опита да си я върне, което накрая се случва.

И последно – Артуро и Клара успяват да се сдобрят, тъй като е вярна поговорката, че истинската любов може да се справи с всички препятствия. Онзи, който обича – прощава, още повече, когато разкаянието е искрено, какъвто е случая с Артуро. Щастието се завръща в лоното на семейството на Артуро Галван.

Източник: www.network54.com/Forum/223031