Анастасия, една блуждаеща жена (Anastácia, a mulher sem destino)

Историята се развива във Франция, през XVIII век, в разгара на революцията, когато републиканците са обсадили цялата страна.

В Париж, Енри Монфорт е от онези, които се борят срещу монархията, която е на власт в онази епоха. Женен за Анастасия, той планира да избяга заедно със семейството в замъка на Мондорт – имот, който е наследил наскоро. В момента, когато са готови да тръгват, той е задържан, а Анастасия и новородената им дъщеря – Енриета, остават сами.

Жертви на засада, двете са разделени: Анастасия се оказва заложница на един корсар, а Енриета е приета за отглеждане от селяните Пиер и Габи, които не знаят истинския ѝ произход. Новината за изчезването на дъщеричката, малко по малко подлудява Анастасия.

Успоредно с това се развива историята на Банш, дъщеря на Маркиз де Сервал. След смъртта на Бернард – нейната голяма любов, тя накрая приема желанието на баща си и се омъжва за капитан Фабио Орзини, без да подозира, че е бременна.

Синът на Бланш се ражда, докато съпругът ѝ е на експедиция в морето. Преди да бъде предаден на майката, бебето е отвлечено е маркиза и предадено на селяните Габи и Пиер, същите, които се грижат за Енриета. Бланш смята, че бебето се е родило мъртво.

След дългото си пътуване, Фабио се завръща и открива, че съпругата му е родила дете в негово отсъствие и че независимо от убеждението на всички, то е живо. Той разкрива истината и Бланш посвещава живота си в търсене на детето, като без малко да полудее...

Източник: memoriaglobo.globo.com