Анхела (Ángela)

„Анхела“ е историята за жена, която се променя, за да си отмъсти. Една история, изпълнена с интриги и с непредвидим край.

Историята започва в малко риболовно селище, Росарио, където живее Анхела – красива и очарователна учителка, много сладка, но с твърд характер. Единственото й семейство е майка й, Делия – болна и огорчена от живота жена. На смъртния си одър Делия кара дъщеря си да се закълне, че ще се издигне и след това ще си отмъсти на злата Емилия Сатияна – жената, която й е отнела любовта на мъжа й, бащата на Анхела. След като чува името на жената, което Делия винаги е отказвала да разкрие, Анхела се заклева, твърдо решена, да не си отдъхне, докато не открие тази жена и не я накара да си плати за това, че е разрушила живота на майка й.

Емилия Сантияна живее в град Сан Мигел Алиенде, където ръководи успешна фабрика за сребро и една мина. Тя е красива и много напета жена, която е много уважавана и хората й се възхищават заради нейната честност и добрите дела, които върши.

Един ден, Анхела отива в компанията на Емилия да търси работа. И Йоланда Ривас, дясната ръка на Емилия, изпитва състрадание към сладката и скромна девойка и убеждава шефката си да я вземе на работа. В началото, Емилия я приема като всеки друг свой служител, но малко по малко, с уменията си Анхела спечелва доверието й. Разбирайки, че Анхела притежава загадъчен талант за бизнес и изтънчен вкус, Емилия решава да я вземе под крилото си и й предлага място в дома си.

Анхела, убедена в своята правота, използва своята красота и по-голямото си влияние над делата, за да разруши света на Емилия. Само един човек не й се доверява и не се чувства заслепен от привидната й невинност, е Мариано Баутиста, млад инженер, който работи в мината за сребро.

Анхела се опитва да игнорира зараждащите се чувства към Мариано, но накрая разбира, че наистина е влюбена в него. И за първи път в живота си, тя усеща, че щастието е много близко. Особено след като Мариано признава, че той също е в любен в нея. Но клетвата, която е дала преди смъртта на майка си, взема връх и сега Анхела не може да направи нищо, за да прекрати приливите и отливите на разрушения и страдания, които сама е предизвикала.

Анхела успява да отмъсти, но заплаща висока цена – своето щастие, мъжът, когото обича и нейната собствена истина.

Персонажите:

Анхела Беяти

25-годишна, независима, ласкава, силна и решителна жена. Винаги е живяла според ограниченията на майка си. Тя е примерна, но след любовно разочарование и влиянието на майка си, се превръща в напълно различен човек.

Мариано Баутиста

Трудолюбив, честен и със силен характер мъж. Той се грижи за майка си, която е останала вдовица, и за брат си. Работи в мината на Дон Фелисиано. Годеник на Каталина, въпреки че не я обича. Когато се запознава с Анхела, той изпитва недоверие към нея и я отблъсква, игнорирайки своите чувства, докато не осъзнава, че я обича.

Емилия Сатияна

Предприемчива жена. Собственица на минен консорциум. Разведена. Добър човек, но с твърд и тежък характер.

Фелисиано Виянуева

Собственик на мината, в която работи Мариано, когото смята за много предан. Прекалено горд – предпочита да умре, отколкото да помоли някого за помощ или да продаде мината си на Емилия. Не поддържа близки отношения със сина си Мартин, но го уважава.

Бруно Лисарага

Брат на Каталина. Изпълнителен работник и най-близък приятел на Мариано. Работи в офиса на баща си и е влюбен в Диана.

Каталина Лисарага

Годеница на Мариано. Привлекателна и повърхностна. Изключително капризна. Единствената й цел в живота е да се омъжи и да се издигне в обществото. Обсебена от Мариано. Голяма приятелка на Диана.

Оскар Лисарага

Баща на Каталина и Бруно. Трудолюбив. Голям приятел на Умберто, с когото споделя един офис. Добър съпруг и баща. Разрешава всичко на Каталина и е много строг с Бруно.

Естер Лисарага

Съпруга на Оскар. Живее, вслушвайки се в хорските приказки и жадува да бъде най-добра приятелка на Емилия. Не притежава особени ценности и също като Каталина, е много повърхностна. Също като нея, обича да разпространява клюки.

Умберто Гаярдо

Бившият съпруг на Емилия. Нечестен човек, който се води от изгодата. Умее да се преструва пред хората и дъщеря си. Единственото, което го интересува у Емилия, са парите й. Харесва по-млади жени.

Ксимена Чавес

Живее с майка си и се опитва да изпълнява всичко, което тя поиска. Тя е „най-добрата приятелка“ на Анхела. Без морални ценности и е способна да предаде приятелката си, за да получи мъжа, когото иска. Интригантка и не е никак добра.

Диана Гаярдо

Дъщеря на Емилия и Умберто. Непокорна и много капризна девойка. Винаги е против майка си. С Рене е от каприз и става приятелка на Анхела.

Рене Баутиста

Брат на Мариано. Напълно безотговорен. Само иска да се ожени за Диана, за да си подсигури безпроблемно бъдеще. Не работи и не учи.

Мартин Виянуева

Свещеник в църквата. Човек с високи критерии. Влюбен в Емилия от съвсем млад. Той е син на Фелисиано и поддържа сърдечни отношения с него, въпреки различията им.