Да се научиш да обичаш (Aprendiendo a amar)

Любовта е основната рецепта за щастието!

Сесар Пеняранда е милионер, който въпреки че разполага с всичко, за да бъде щастлив, все пак не е...

На зряла възраст, Сесар си дава сметка, че в своето забързано ежедневие в преследване на голямото богатство, е изгубил най-добрите години от живота си. Той е женен за Кристина – невротична и комплексирана жена, която го обвинява за депресията, в която е изпаднала и заради която се приема за дебела и грозна.

Двамата имат две дъщери. Химена решителна и щедра девойка, която използва своето социално положение, за да помага на нуждаещите си като лекар в клиника Монтес. Наталия, от своя страна, е капризна, която умело манипулира семейството си с измислен проблем със сърцето.

Животът на Сесар се преобръща, когато пътят му се пресича с този на Д-р Тереса Ибаньес, която също като дъщеря му, работи в клиника Монтес.

Най-накрая Сесар усеща, че животът му е дал втори шанс в любовта, но Тереса си има собствени проблеми: тежкият товар от факта, че баща ѝ е в затвора и огромното разочарование от годеника ѝ, опортюнист и безсрамник, който я е изоставил заради друга жена, въпреки че е бременна.

Тереса се изправя пред предизвикателството да отгледа сама детето си, но за нейно нещастие, тя изгубва детето. Изпаднала в депресия и потънала в дълбока мъка, тя намира утеха в прегръдките на Сесар...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Aprendiendo_a_amar