Аурора (Aurora)

Минали са 20 години от момента, в който е била замразена, изпълнена с желанието да се види отново с Лоренсо и Бланка... останала жива, поддържана от спомена за топлината на неговата любов и желанието да бъде отново с него...

Това е Аурора Понсе де Леон, а новелата разказва нейната история...

Затворена в криогенна камера, която я поддържа жива, тя изгаря от желание да си върне живота и да потърси отново, мъжът, който я е научил да обича преди години.

На 20 години, Аурора се е влюбила за първи път и щастливецът е бил Лоренсо – мъж, който я е подлудявал с очите си, с каризмата си и с начина, по който е танцувал. А това са качества, които биха оставили без думи всяка жена. Бил е преподавател по танци и са се запознали, когато той е останал самотен баща на Мартин, след като съпругата му го е напуснала и е оставила отговорността за детето на него.

Тяхната любов е била силна и истинска, а в резултат на нея, тя е забременяла... Но родителите ѝ никога не са били съгласни с тяхната връзка, защото за тях, той е от различна социална класа. За да ги разделят, те са изпратили Аурора далеч, за да роди детето си и никога не са ѝ дали възможността да му каже, че ще става баща отново.

Лоренсо е повярвал, че тя го е изоставила, но съдбата се е заела да промени историята на Аурора, когато пристига ужасна новина, която променя не само живота на Аурора, но и на цялото ѝ семейство. След раждането на дъщеря си Бланка, на Аурора ѝ откриват нелечима болест. Когато е на крачка от смъртта, баща ѝ използва крионика, за да поддържа жива надеждата за спасението ѝ.

Бащата на Аурора е лекар и е признат като експерт в областта на крионика – наука, която се занимава със замразяване на човешки тела с цел съживяването им след време... За него, последната надежда за дъщеря му Аурора е да бъде замразена, докато не се открие лек за болестта ѝ. Минават 20 години, но те не убиват надеждата, че тази мечта ще се сбъдне – да съживи дъщеря си и да я излекува. След като се появява лек, бащата на Аурора решава, че е настъпил момента да бъде върната към живот. Това е нов шанс за Аурора да си върне дъщерята, която не я познава и да се върне в прегръдките на мъжа, когото обича...

След размразяването, Аурора се чувства слаба, но открива, че не се е променила на външен вид... но тя не знае колко се е променил живота навън, не знае как да живее в този променен свят: дъщеря ѝ е почти на нейната възраст (възрастта, на която е замразена), родителите ѝ изглеждат отегчени от живота, а Лоренсо... дали Лоренсо все още я чака, както тя него?!

Топлината на любовта е единственото, което я е поддържало живо насред студа, както и надеждата да изживее една любов от миналото в настоящето...

Персонажите:

Лоренсо

Първата любов никога не му е позволила да отвори вратите към сърцето си заради спомен, който все още не може да забрави!

Обикновен, човек на риска и скромен в същото време, добър танцьор. Танцът е неговата страст и формата, с която да се изяви и да изрази всичките си чувства. Обича да прави всичко с плам и не е готов да изгуби. За това винаги се бори за нещата и хората, които обича, но винаги се придържа към справедливостта и правдата. Когато е бил много млад се е родил сина му – Мартин, за когото е готов да даде живота си, ако се наложи. Преди всичко той е баща и децата му винаги могат да разчитат на него. Поема отговорност за всяко нещо, което прави, независимо колко трудно може да бъде. Никога не е разполагал с пари, но успява да задоволи нуждите си с работата си. От съвсем малък намира убежище в танците и сега прибягва до тях, когато има нужда да избяга от проблемите. Влюбил се в Аурора, когато е бил млад, но тя не е била подходяща за него заради различията в социалното му положение. Според него, тя го е измамила, докато са били заедно и въпреки голямата любов, която е изпитвал към нея, никога не би ѝ простил за това, че е успяла да го забрави. За него тя винаги е бил и продължава да бъде единствената и голяма любов в живота му.

Аурора

Топлината на любовта я е поддържала жива насред студа... между една любов от миналото и една възможност от настоящето...

Жизнерадостна и забавна жена, която не обича реда и контрола. Чувствителна към всичко, което се случва в нейния свят и е голяма приятелка, защото за нея приятелството е нещо свещено и е способна да даде живота си за приятелите. Тайната ѝ страст са танците, обожава музиката и движението на тялото, което всъщност става причина да се влюби в Лоренсо. Въпреки че е израснала в семейството от висшата класа, тя не се чувства по-добра от никого и за нея любовта и разбирателството в семейството са по-важни от лукса и парите. Очарована е от риска и не ѝ харесва да живее по правилата, нито заради това, което биха казали хората. Когато се запознава с Лоренсо, изгубва главата си по него, но е наясно, че семейството ѝ никога не би го приела, защото са от различни светове, но въпреки това, двамата имат много общо. Двамата споделят любовта към танца и към обикновените неща от живота. Според нея, проблемите могат да започнат, когато се събуди, защото е минало толкова много време и въпреки че раните може вече да са зараснали, той има различен живот заедно със сина си Мартин, за когото казва, че е живо негово копие.

Мартин

Открива любовта само с един поглед и е решен да се бори за Аурора, без да подозира, че ще се превърне в съперник на баща си...

Позитивен мъж, изпълнен с енергия и с големи мечти за бъдещето. Баща му – Лоренсо Лобос, е един артист в пълния смисъл на думата, от когото е наследил любовта към изкуството, както и към танците и музиката. Не си спомня майка си, защото тя ги е изоставила, когато е бил много малък, но никога не е усещал липсата ѝ, защото Наталия винаги е била като майка за него. Въпреки всичко, много би искал някой ден да се срещне с биологичната си майка. Страстен мъж, който се бори за нещата, които цени. Също така е чувствителен – не понася несправедливостта, още повече баналността, най-вече в някоя жена. Независимо че медицината няма нищо общо с артистичната му натура, той се опитва да събере двете страсти в живота си и се надява някой ден да стане всепризнат лекар, като Густаво Понсе – неговият шеф и бъдещ тъст. От мига, в който се запознава с Аурора, нейните очи го хипнотизират, тя открадва сърцето му с един поглед и въпреки че не знае тайната, която крие, той е решен да се бори за любовта ѝ.

Източник: msnlatino.telemundo.com