Под юздите на любовта (Bajo las riendas del amor)

Монтсерат е сигурна, че навикът й да шпионира привлекателния си съсед Хуан Хосе, който има славата на женкар, е от любопитство, защото тя обича само годеника си Виктор. След това, Монтсерат скъсва с Виктор, защото го заварва в леглото със своята братовчедка Ингрид.

Монтсерат среща Хуан Хосе в колежа и разбира, че той е новият й учител. За да накара Виктор да ревнува, Монтсерат целува Хуан Хосе, а той не знае как да реагира. Целият колеж разбира за целувката и Хуан Хосе приема с безгрижие да помогне на Монтсерат да запази репутацията си като се представят за годеници. Но изглежда, че това не е само фарс, защото нито Монтсерат, нито Хуан Хосе не престават да мислят за целувката.

В колежа пристига ново момиче - Марипас, която е принудена да търпи подигравките на "известните" си съученици. Марипас е внучка на Дон Лупе - портиер, но е решена да получи стипендия и да учи много, за доброто си бъдеще. Марипас се влюбва в Даниел, братът на Монтсерат. Когато Даниел я кани на среща, тя не предполага, че го прави, само за да кара момичето, което харесва, красивата, но кокетна и суетна Вероника, да ревнува.

Монтсерат тренира езда на коне в колежа. По време на състезание, един инцидент, предизвикан от Ингрид, оставя Монтсерат парализирана и в инвалидна количка. Тогава Хуан Хосе с подкрепата си по време на процеса на рехабилитация ще й докаже колко много я обича.

Даниел открива, че тази, която наистина обича е Марипас, но го открива твърде късно - Даниел разбира, че Марипас няма да се убеди лесно, че той е искрен с нея.

Интригите на Ингрид и Вероника и други съмнения заплашват да сринат любовта на двете дополуда влюбени двойки. Макар че те ще се борят за своето щастие, но ще разберат, че всичко е несигурно, че всичко е в ръцете на съдбата, а те са ПОД ЮЗДИТЕ НА ЛЮБОВТА!

Източник: www.esmas.com , превод: SeRiAlS*fOrEvEr*