Грозната Бела (Bela, a Feia)

Анабела – Бела!

Анабела е компетентна и всеотдайна девойка, но външността й пречи в професионалния живот. Тя знае, че е грозна и по някакъв начин се е примирила с това. Бела винаги е била така, от съвсем малка, без особени физически дадености, но никога не е била суетна. И никога не е правила нищо, за да изглежда по-привлекателна.

Семейството на Бела!

Бела живее с баща си – Клементе, сестра си – Елвира, и брат си – Максимилиано, или Макс, в квартал Гамбоа, район на Рио де Жанейро. Клементе е танцьор на самба и свири на китара. Така прекарва живота си. Той е неосъществен композитор. Елвира работи като маникюристка в салона „Монтезума“, собственост на чичо й, впечатляващия Харолд, братът на Клементе. За разлика от Бела, Елвира е кокетка, въпреки своя неподходящ начин да се облича. Ноемия, майката на Бела и Елвира, е умряла много млада. Макс е техен брат по бащина линия. Неговата майка, Саманта, живее в Копакабана, а Макс винаги е мечтал да напусне квартала, в който се е родил и израснал, за да живее в Южната зона с нея.

Бела си намира работа!

Бела кандидатства за работа като секретарка в модна агенция „+/Brasil“ и въпреки че има нужната подготовка, тя изгубва мястото заради една некомпетентна, но много красива жена. За свой късмет и по ирония на съдбата, тя започва работа и участва в ревю само няколко дни по-късно. Тя заема поста на секретарка на новия директор-президент.

Компанията!

Компанията, в която Бела започва работа, преминава през успешен период: Родриго – синът на Рикардо, собственикът на холдинга, познат в обществото като голям плейбой, женкар и бон-виван, заема мястото на директор-президент на агенцията „+/Brasil“, за изненада на всички. Повече от изненадан и против неговата номинация е Адриано, братовчед на Родриго и кръщелник на Рикардо, който от години работи в агенцията. Той не може да приеме предложението на чичо му друг да заеме мястото, което смята, че му се полага по право и заслуги. С помощта на Вероника, любовница на Родриго, Адриано се опитва да провали своя братовчед.

Когато започва работа в агенцията, Бела е очарована от Родриго, въпреки че е наясно, че няма никакъв шанс с него. Родриго винаги е обкръжен от много красиви жени, а Бела приема само като една умела секретарка. Заради своя външен вид, Бела става обект на присмех от всички в компанията. Тя се опитва да приеме всяка ситуация позитивно, дори да й е много трудно понякога.

Синтия!

Роодриго е годеник на Синтия, дъщеря на Ариосто и Ванда. Синтия има тежък характер. Тя е снобка, въпреки своя скромен произход. Най-много страда от нейната арогантност Олга, гувернантката на Родриго, която го обича като собствен син след като майка му, Вера, е изчезнала, когато той е бил едва на една година. Именно заради всичко, което е преживял, Родриго е решен да покаже на всички, че може да успее.

Миналото на Бела!

От малка, Бела има близък приятел, с когото сформират много комична двойка – Диньо. Двамата често са били обект на присмех и непрестанни шеги. Бащата на Диньо, безскрупулният бизнесмен Атаулфо, повлиява на бъдещето на Бела.

Източник: www.r7.com