Съвършена красота (Beleza Pura)

Гилерме Медейрос е авиационен инженер и женкар, който се възползва максимално от живота и парите на жените, за да плати за вертолета, който е конструирал. Става дума за новия модела „Carcará". Един от купувачите на машината е ексцентричния бизнесмен Олаво Педерейрас, който се качва на борда заедно с групата си, за да направят запис на програма в Амазония. Но има човек, който иска да навреди на Гилерме - Норма Гусмао, приятелка и колежка, влюбена до полуда в него. Тя саботира вертолета, който се разбива и умират Олаво, пластичния хирург и съседка на Гилерме, Соня Амаранте, журналистката Марсия, писателят Алекс и химика Матеус.

Жоана е дерматолог, която е била изоставена от майка си като бебе в едно сиропиталище. Сега, с парите, които печели с работата си в клиниката по пластичната хирургия на Ренато, тя смята да открие майка си с помощта на детектив.

Съдбите на Гилерме и Жоана се пресичат, когато тя почуква на вратата на майка си и открива инженера да се грижи за малките й братя. Разрушен и изпълнен с чувство за вина заради смъртта на Соня, Гилерме решава да осинови децата й Клаус и Доминик и да се погрижи проекта за клиника по естетична хирургия „Beleza pura", която неговата съседка е била на път да открие. Тъй като той е много добър инженер, Гилерме изпада в много неловки ситуации, защото нищо не разбира от козметика и разкрасяващи продукти.

Гилерме и Жоана се влюбват и започват една прекрасна връзка, докато Норма, не веднъж, обърква живота им. Тя получава подкрепата на Ренато, който е влюбен в Жоана. Разделени, Гилерме и Жоана допускат техен конкурент, фризьорката Ивет, да отвори салон точно срещу клиниката на Гилерме. Между професионални и любовни перипетии, страстта между двамата нараства.

Успоредно с тяхната история се разказва за живота на останалите близки на загиналите при катастрофата. Едуардо, вдовецът на Марсия, който се влюбва в Дебора, вдовицата на Алекс. Елена, вдовицата на Матеус, която приема да се маскира като покойния си съпруг, за да може да изкарва добри пари, които са й нужни за лечението на болния й син Уго. И Робинсон, далечен и единствен братовчед на Олаво, който наследява цялото му наследство, но след неуспешни стъпки на адвоката си Жозе Енрике, остава без нищо.


Но нещо неочаквано се случва в дена на сватбата между Гилерме и Жоана - Соня се появява. Става ясно, че тя и останалите четирима членове на групата на борда на „Carcará" са се спасили след падането и са попаднали на един остров. Сега те се връщат, за да объркат живота на близките си. И Соня, посъветвана от Норма, прави всичко възможно, за да отнеме децата, Жоана и клиниката от Гилерме.

Персонажите:

Гилерме Медейрос

Авиационен инженер, който наскоро е приключил голям и много важен проект - вертолета „ Carcará". Той произлиза от скромно семейство, но сега живее в разкошен дом близо Рио де Жанейро - в Нитерой. Той има двама приятели: Норма, с която се познава от университета и Раул. След катастрофата на „Carcará" животът му кардинално се променя. Той се опитва да продължи проектите на жертвите в авиокатастрофата. Така той се запознава с Жоана и се влюбва в нея.

Жоана да Силва

Израснала в сиропиталище, тъй като майка й, Соня, я е изоставила. Тя е преминала през много трудности, за да се изучи, но е успяла и сега е лекар-дерматолог. Работи в клиниката на Ренато Реиш и реализира идеите му. Тя мечтае да разбере коя е майка й и за това наема детектив. Между нея и Гилерме застава Норам.

Норма Гусмао

Колежка на Гилерме, амбициозна жена. Тя е влюбена безнадеждно в Гилерме. Когато дамата са учили в един факултет, Гилерме е бил беден, а тя почти нему е обръщала внимание. Сега, когато той се радва на успех, тя решава, че си струва да го спечели и е готова на всичко, за да постигне това. Но за него, тя не е нищо повече от приятелка. По пътя за постигане на целта си, тя се съюзява с Ренато Реиш.

Ренато Реиш

Лекар, собственик на една от най-добрите клиники за пластична хирургия в Нитерой. Той е влюбен в своята сътрудница, д-р Жоана. Той има тежък и импулсивен характер - ту е вежлив и приветлив с пациентите, ту се нахвърля с викове и грубости на своите подчинени. Но поведението му моментално се променя, когато се появи край него Жоана. Постоянно я кани на обеди и вечери. Въпреки че не е равнодушен към Жоана, той никога не е събрал достатъчно смелост, за да разкрие своите чувства.

Бетао Мартинш

Гримьор, който работи в салона на Ивет. Той е гей, който обожава жените. Много привързан към Жоана, с която са израснали заедно в сиропиталището, а сега са големи приятели. Освен работата си в салона, той помага на фармацевта Матеус в изследванията му. След катастрофата, той подпомага финансово овдовялата Елена.

Матеус

Фармацевт, един от жертвите в авиокатастрофата. Женен за Елена. Преди катастрофата, голямата му мечта е била да създаде препарат, който да го прослави. Но за негово нещастие, всичките му опити са неуспешни. Неговото усърдие си има цел: да помогне на сина си Уго, който страда от астма. Малко преди катастрофата, той е синтезирал ново вещество, което е смятал да тества.

Елена

Съпруга на Матеу, силна и рационална жена. Докато мъжът й витае из облаците с безплодни мечти, тя търси практически решения за здравословните проблеми на сина им. След катастрофата, тя получава покана да работи в областта на фармацевтиката. За да спаси семейството си, тя се преоблича като мъж и представяйки се за съпруга си, приема поканата.

Олаво Педернейрас

Милионер, собственик на компания, която се занимава с внос на стоки в областта на естетичната медицина. Живее в имение в Нитерой. Прекалено много внимание обръща на външността си. Той измислил телевизионна програма, за да подпомогне своя бизнес. Той управлява вертолета, когато се случва трагедията.

Ерик Женсен

Имигрирал в Бразилия датчанин. Женен е за прислужницата на Гилерме, която всички наричат Меу Бен. Нарича се учител по датски език, но няма нито един ученик. Постоянно спори с тъща си Асумпсао. Бразилките го харесват заради сините очи и светлата му коса.

Меу Бен

Името й е Валмирея, но почти никой не я нарича по име. Тя се грижи за Клаус и Доминик, децата на Соня, съседката, която живее в същата сграда както и Гилерме. Меу Бен постоянно изпълнява капризите на съпруга си Ерик.

Соня Амаранте

Когато била на 16 години, родила дете от приятеля си, дъщеря Жоана, и я е дала в приют. Скоро след това се омъжила за друг и родила син и дъщеря - Клаус и Доминик. Когато съпругът й умрял, тя получила наследство, с което е имала възможността да реализира своята най-голяма мечта - да открие клиника за естетична медициnа „Beleza Pura". Соня е една от жертвите след падането на вертолета. Трагедията се случва малко преди официалното откриване на клиниката.

Ивет Сантош

Собственица на салон за красота „Belezoca". Преди години е била танцьорка в телевизионно шоу, въпреки че малко хора го помнят. Тя с гордост пази снимки от онова време. Ивет мечтае да открие клиника за естетична хирургия в добър квартал на Рио. За това тя винаги и от всичко икономисва. Децата й, Андерсон и Ракели, я обожават.

Алекс

В миналото - лекар-гинеколог, но след това е преминал курс за естетична медицина и много се увлича в това направление. Женен за Дебора. Алекс е на борда на злополучния вертолет. Въпреки че е много предан на семейството си, неговият приоритет номер едно е работата му. Преди катастрофата, той е завършил работата си над книга за естетичната медицина и е поканен да участва в програмата на Олаво.

Източник: www.teledramaturgia.com.br , www.braziliada.ru