Белисима (Belissima)

Легендарната красавица!

Който не познава от близо бизнесдамата, президент на компанията „Белисима“, Жулия Асумпсао, не може да си представи какво тежи на душата й. Симпатична, успяла и скромна, тя е под постоянен тормоз от страна на баба си, Бия Фалкао, която я упреква, че по нищо не прилича на майка си, Стела Асумпсао. Стела е била модел, легендарна красавица от 1960-те години, безупречна красота, която се помни и сега. Тя е основала спечелилата популярност по цял свят марка бельо „Белисима“. Но Стела и съпругът й са загинали при самолетна катастрофа, оставяйки сираци Жулия и Педро. За внуците си се грижи Бия Фалкао, която по тази причина смята, че има права да контролира живота им.

Освен, че контролира внучка си, Бия практически обвинява Жулия за смъртта на Стела, тъй като идеята за трагичния полет е била на Жулия, която по онова време е била на 8 години. И до сега Жулия се измъчва от кошмари и картини от тази катастрофа, а Бия постоянно налива масло в огъна, засилвайки нейните терзания. Но дори и с такива душевни травми, Жулия пораства и постига успех в бизнеса. Тя ръководи групировката Асумпсао, в чийто състав влизат марката „Белисима“ и фитнес-академия „Физикал“.

Талантът на Жулия в бизнеса се оказва малко за Бия Фалкао. Тя сравнява красотата, чара и елегантността на Стела със скромната и срамежлива внучка. Жулия има дъщеря Ерика, която притежава всичко, което е искала Бия за Жулия. Ерика живее в Лондон, мечтае да стане модел и много прилича на Стела, което увеличава претенциите към Жулия.

Появата на един мъж променя живота на тази измъчена жена. Жулия се влюбва в Андре, който работи във фабриката и тази любов повишава самочувствието й. Благодарение на него, Жулия започва да обръща повече внимание на своята външност. Тази връзка засяда като кост в гърлото на Бия, която е уверена, че Андре иска да се възползва за сметка на Жулия. Бия е готова на всичко, за да попречи на развитието на техните отношения.

Весело семейство!

Големият дом на гъркинята Катина Гюней в Кампос Елизеус, Сао Пауло, прилича на Ноевия ковчег. Там живеят няколко поколения от семейство Гюней. В къщата живеят хора със силно изявен темперамент и характер, поради което тишината и спокойствието рядко „гостуват“ там. Катина и Мурат имат три деца: Семил, Сафира и Нарзисо, като всеки един от семейството има своите проблеми. Най-големият, Семил, остава сам и се грижи за децата си, Матеус и Сорая, след като съпругата му го напуска. Докато младежът не иска да учи и се увлича по по-възрастни жени, от които взема пари, момичето безпокои баща си с външния си вид – тялото й е разкрасено с татуировки и пиърсинг. Най-малкият, Нарзисо, обожава жените и лекия живот – добър пример за племенника Матеус, нали?

Голям принос за къщата има Сафира, средното дете на Катина и Мурат. Заради петте си брака с мъже от различна националност, домът изглежда като истинска организация на обединените нации. Първият й съпруг е бил италианеца Алберто Сабатини, от която има дъщеря Джована. Мария Жоао е нейна дъщеря от втория й брак с португалец, който се е върнал в родината си. Третата „жертва“ на Сафира е бил евреина Фреди, от когото ражда сина си Исак. След това тя отново се е омъжила за Алберто и отново се е развела с него. Сега тя живее с японеца Такаи, който има две деца от първия си брак – Сузи и Ернесто.

Въпреки голямата любов между Катина и Мурат, те крият нещо от миналото. Катина лъжи всички за първия си син Семил, който в действителност е син на Никос. А Мурат премълчава, че преди години е имал връзка с Бия Фалкао. Катина крие тайните добре, за което й помага приятелката й Тоска, собственичка на магазинче. Тоска знае кой е истинския баща на Семил, тъй като е живяла със сестрата на Катина, която е вече покойница. Сестрата на Катина си е писала с Никос и той, без да знае, че адресата вече не е сред живите, продължава да пише. Тоска предава тези писма на Катина, която с огромна болка в сърцето чете всеки ред. А Мурат пази в тайна връзката си с властната собственичка на „Белисима“ и за това, че не е приел предложението на Бия Фалкао да изостави Катина и да отиде при нея. Той е доверил тайната си само на приятеля си Пепе. Пепе е влюбен в Катина, но никога не е използва това, което знае, за да я спечели.

На същата улица живее красавеца Паскоал, собственик на автосервиз. Паскоал, със своите маниери на голям мъжкар, дразни всички жители на района, което, обаче, не се отнася за жените, на които много се харесва. Основният му противник е Мурат. Когато изчезва котката на Мурат, всички започват да обвиняват Паскоал,че си е направил барбекю, понеже любимото място на котето е било сервиза. Освен това, Паскоал не веднъж е заплашвал да убие котката, която е ходила по нужда в гумите и по инструментите.

Друг проблем в живота на Паскоал е Сафира, която много му харесва. Но тя прави всичко възможно, за да избягва срещите си с него, тъй като му се носи лоша слава. В действителност, Сафира изпитва голямо привличане към него, но не знае какво да прави в тази ситуация и за това решава да започне кампания срещу него. Паскоал живее сам. Той не е успял да забрави голямата си любов – Витория, която е заминала и повече нищо не се е чуло за нея. Животът на Паскоал се променя с появата на решителната Ребека, която го убеждава да стане модел в агенцията „Разел Дазел“, превръщайки се в изтънчен мъж, за да й подхожда.

Освен Паскоал, Ребека успява да привлече дъщерята на Жулия, Ерика, която с желание започва кариера на модел след завръщането си от чужбина, където е прекарала достатъчно дълго време, а също и красавеца Нарзисо, който, ако трябва да бъдем обективни, се интересува повече от жените модели, отколкото с професията, и Джована, която с помощта на майка си и леля си Орнела успява да убеди баща си, Алберто, да й позволи да се изявява на подиума.

„Белисима“ - световно известна марка бельо!

Фабриката на марката „Белисима“ се превръща в сцена за интриги, завист и любов. Фабриката се управлява от Семил. Сред работниците, които са на негово разположение, са Андре и Едмилсон. Те работят в производството на продукцията, която се изпраща по цял свят. Изпълнителният директор на компанията, Алберто, е дясната ръка на президента. Фактът, че сестра му, Орнела, е най-добрата приятелка на Бия Фалкао, не му дава никакви предимства. Компетентен и отличен професионалист, Алберто има успех сред жените. Дори прекалено. Два пъти се е женил за Сафира и два пъти се е развеждал с нея. Причината – неговите изневери, с които нищо не може да се направи. Но въпреки че много харесва жените и не може да сдържа нагона си, по отношение на дъщеря си, Алберто се държи много консервативно. Например, той не й позволява да стане модел, а това е мечтата й от съвсем малка.

Освен дъщеря си Джована, Алберто има и син, Тониньо – плод на извънбрачната си връзка с Валдети, която по онова време е била прислужница в дома на Сафира. От самото начало той не признава сина си и започва да му плаща издръжка чак след съдебно решение. И докато към Джована е много внимателен баща, то по отношение на Тониньо, той е държи точно обратното: Алберто не дава на момчето абсолютно нищо. За Тониньо се грижи приятелката на Валдети, прислужницата Моника, която живее в дома на господарката си, Мари Монтила. По желание на съдбата, Алберто се запознава с Моника, която се сближава с него с най-добри намерения – да сближи баща и син и да заживеят заедно. Но целта на Алберто е съвсем друга – не сина, а нея, красива тъмнокоска. От Моника се интересува и Семил, който открива, че тя е сестра на неговия сътрудник, Андре.

В бара, който се посещава често от работниците във фабриката, работят Валдети и Дагмар. Именно там Андре се запознава с Валдети. Между тях бързо се разгаря бурна връзка, която приключва, когато той се влюбва в Жулия. Обидена, че Андре я е изоставил и заменил с друга, Валдети се заканя да попречи на връзката между Андре и Жулия.

Бягство в Гърция!

Забелязвайки интереса на внука си, красавеца Педро, към спорта и физическите тренировки, Бия Фалкао открива клуба „Физикал“, в който всичко е направено според последните модни тенденции в тази област. Но Педро никога не се е интересувал от семейния бизнес. Дори напротив: Педро се влюбва в момиче от улицата, Витория, която продава лакомства по кръстовищата на Сао Пауло. Властната собственичка на „Белисима“ прави няколко опита да раздели Педро и Витория, за това те намират друг изход от положението – да живеят на гръцки остров, далеч от Бия Фалкао. Те избягват заедно с брат на Витория, Тадео. Там на двойката им се ражда дъщеря, Сабина, красиво момиченце. Започват на мястото бизнес – откриват ресторант със смесена, бразилска и гръцка, кухня.

Сега, Витория и Педро живеят в Гърци вече 8 години. Имат добър приятел, гъркът Никос Петракис, благороден по рождение, който им помага да се адаптират към живота на острова. Те прекарват цялото време заедно и Никос става кръстник на Сабина, като междувременно учи покрай тях португалски език. Интересът му към Бразилия е от много години, когато голямата любов на Никос, гъркинята Катина, го напуска. Бременна от Никос, тя се влюбила в турчина Мурат и избягала с него в Бразилия. Ако не бяха писмата от покойната сестра на Катина, Никос никога нямаше да разбере местонахождението на бившата си съпруга и сина си Семил, с когото мечтае да се запознае лично.

Освен драмата на Никос и семейството на Педро, островът пази и още една печална историята – на бразилката Таис, жертва на международен трафик на жени. Наивната девойка мечтала да работи като танцьорка и един ден попаднала на съобщение във вестник, че агенция набира танцьорки за работа в Гърция. Но след като пристигнала в Гърция, Таис попаднала в капан – някакви странни мъже са й взели паспорта. Никос й е протегнал ръка за помощ. Той представя момичето на семейството на Педро, което съчувства на драмата на своята сънародничка. Тази скромна девойка започва връзка с Тадео...