Гибелна красота (Bella Calamidades)

Теленовелата разказва историята на Бея – една девойка, белязана от нещастието, което след това я превръща в красива и богата жена.

Когато е била малка е останала без родители. От тогава живее под тиранията на леля си. Години по-късно, тя живее изоставена на гробището в селото, където се крие през деня и се разхожда нощем. Тя е невежа и невзрачна девойка, чийто главен проблем е лошия късмет, който я преследва и който застига всички, които са около нея.

Убедена, че носи лош късмет, тя живее далеч от хората. Когато разкриват нейното скривалище, тя се завръща в родното си село. Там всички я смятат за призрак и не я приемат. И като че ли това е малко, серия от анормални събития се случват при пристигането й, което предизвиква страха на населението. Някои, страхувайки се за живота си, решават да унищожат тази жена с толкова лоша съдба.

Насред протестите, които организират хората и въпреки нейния див външен вид, Марсело Мачадо – най-желания ерген в селото, открива нейната красота и между тях се заражда една неочаквана любов, която се разрушава от ненавистта и алчността на хората около тях.

Накрая тя се влюбва в своя спасител. Но на място, ръководено от предразсъдъци и интриги, никой не й се доверява, с изключение на човека, на когото тя истински отдава сърцето си. 

Източник: www.novebox.com