Изумрудената огърлица (Collar de Esmeraldas)

Мартин е известен архитект, който от известно време живее в чужбина. Неговият отчужден баща, Алфредо, собственик на преуспяваща компания, е починал внезапно при мистериозни обстоятелства. Когато Мартин чува, че майка му е болна, той се завръща в Аржентина, без да подозира, че животът му ще се промени завинаги.

Ромина е красива жена, която живее в пълна мизерия след като баща й, асистент на Алфредо, изгубва работата си. Ромина и баща й се опитват да използват най-добре си силите си, събирайки картони, за да преживяват, въпреки че притежават безценна изумрудена огърлица, която им е оставена от Алфредо преди да почине. Когато все пак решават да продадат огърлицата, за да подобрят положението си, бащата на Ромина е брутално убит.

Когато Ромина среща за първи път Мартин, тя е привлечена от него, но не иска да има нищо общо с него или семейството му, което обвинява за своите неволи. Мартин е привлечен от нея, без да знае, че изпитват една и съща болка. Без да знаят, дори не подозират, но бащите и на двамата са убити от един и същи човек - Виктор, чичото на Мартин.

Безскрупулният Виктор застава начело на компанията и полага всички усилия, за да разруши Мартин, който само се пречка в неговите планове и разкрива коварните му замисли. Когато Мартин и Ромина се сближават, те разбират, че не само споделят силни чувства един към друг, но и желанието да разкрият истината и да си отмъстят за смъртта на бащите си.

Съдбата има планове за Ромина и Мартин - събира ги в една невероятна история за любов, която трябва да преодолеят много препятствия, които се опитват да ги разделят. Освен това, няколко двусмислени ситуации събуждат взаимното им недоверие, което ще се увеличава заедно със силата на любовта им.

Различни истории се преплитат и въртят около едно: изумрудената огърлица. Скъпоценност от XIV век принадлежала на инките, която крие няколко тайни. Една огърлица, която пробужда омраза и злоба, преследване и отмъщение. Разголва всеки и го показва такъв какъвто е. Която принуждава Мартин да приеме друга самоличност, за да проникне в „подземния" свят - свят на престъпници и така да открие кой е убил баща му и този на Ромина заради това безценно съкровище. Едно търсене, което разкрива, че всяко нещо си има цена, освен любовта...

Източник: www.dorimedia.com , www.telenovelas.com.ar