Бойци (Combatientes)

„Combatientes“ е първият мини-сериал, който разказва за Войната на Малвинските острови и е единствен от вида си, създаден специално за аржентинската телевизия.

Главният герой в историята е Густаво – млад опера

През 1982 година, по време на последните битки във войната за Малвините, Густаво Ривера е уцелен в главата, в резултат на което изгубва паметта си. Това е един от най-болезнените моменти в живота му.

Пет години по-късно, Густаво решава да потърси своите своите другари по оръжие, в опит да възстанови всички моменти, за които не си спомня.

По време на срещата, в бившия войник се събуждат и призраците на войната, които никога не са го напускали... Густаво толкова силно се разстройва и призраците от миналото не го оставят на мира, че дори изгубва работата си...

Историята се основава на свидетелските описания на ветерани от войната. Мини-сериалът се развива в три времеви линии – преди, по време и след военните действия.

Във всеки епизод се разкрива по драматичен начин как войната е повлияла на живота на героите; какви са били преди войната, какво ги е сполетяло на Малвините и какви са станали след това...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Combatientes_(serie_de_televisión)