Диво сърце II (Corazón salvaje II)

Историята в тази теленовела се развива на карибския остров Мартиника в края на XIX век. Преди изригването на вулкана Пеле през 1902 годиан.

Франсиско Дутрумонт, богат мъж и собственик на голямо имение, се омъжва за София, от която има един син - Ренато. Той също така има извънбрачно дете - Хуан, когото взема да живее в дома си. София не успява да се примири с това извънбрачно дете и след смъртта на съпруга си, изгонва Хуан от дома си.

Десет години по-късно, Хуан дел Диабло е собственик на кораба „Лусбел", придружаван от малкия сирак Колибри и своя екипаж.

Каталина, приятелка на семейство Дутрумонт, се връща на остров Мартиника заедно с дъщерите си - Моника и Айме. Айме се сгодява за Ренато, въпреки че има тайна любовна връзка с Хуан дел Диабло. Моника е тайно влюбена в Ренато и решава да стане монахиня.

Айме се омъжва за Ренато и при завръщането на Хуан, продължава своята връзка с него. Моника научава за тайната на сестра си. Когато Ренато разкрива всичко, принуждава Моника да се омъжи за Хуан.

След много трудности и недоразумения, Моника и Хуан се влюбват един в друг. Айме умира след падане от кон. Ренато, изпълнен с омраза и злоба, започва да преследва Хуан.

След изригването на вулкана, всичко се променя. Ренато моли за прошка заради своите грешки.

Моника и Хуан започват да плават на борда на Лусбел, придружени от малкия Колибри.

Източник: www.network54.com/Forum/223031