Когато бъдеш моя (Cuando seas mia)

Палома - младо момиче, която работи в кафеените плантации заедно с майка си. Те нямат постоянно местоживеене. В свободното време тя пее и мисли за приказния принц на бял кон, който ще дойде и ще я вземе. Смъртта на дон Лоренсо, известен кафеен магнат, събира цялото семейство в “Бялата къща”, между които е и Диего, внук на дон Лоренсо, който трябва да поеме ръководството на кафеените плантации след като се дипломира. Диего и Палома се срещат и се влюбват един в друг от пръв поглед. Те си мислят, че са намерили истинската любов и прекарват една нощ заедно. Но Диего трябва да змине, за да довърши своето образование. Те се разделят за една година. Диего тръгва и не след дълго Палома разбира, че е бременна, но нямат достатъно пари, за да се грижи за бебето. Предлагат й работа като модел в Европа и Палома се съгласява. Тя дори не подозира, че ще работи като “жена за една нощ”. Диего се връща и разбира, че Палома е заминала в Европа, за да изкарва пари. Диего не може да прости това на любимата жена. Диего се жени за Беренисе, момиче, което се влюбва в него. В деня на тяхната сватба Палома се завръща и вече е неин ред да се сърди: не може да прости на Диего, че се е усъмнил в нейната невинност...

Персонажите:

Палома

20-25 годишна. Красиво момиче. Влюбена и жизнерадостна. Много работлива, винаги мисли какво ще прави, какво предстои. Смела и решителна. Много умна, обича и защитава своята майка. Справедлива, никога не престъпва принципите си. Любовта на нейния живот е Диего, заедно с него се бори срещу интригите на Фабиан, за да защити своите възгледи. Палома се притеснява за положението на берачите, защото ги чувства като свое семейство.

Диего Санчес Самбрано

25-28 годишен, мъжествен и привлекателен. Сериозен, отговорен и благороден. Предпочита да живее в имението и да се грижи за земята. Интересува се от всичко, свързано с кафето и хората, които се занимават с това. Много работи, за да издигне положението на имението “Бялата къща”, което му е оставено в наследство от дядо му. Любовта на неговия живот е Палома. Тя пробужда в него цялата сртаст и сила, която винаги е била скрита в него. Най-голямото му препятствие е братовчед му Фабиан.

Мариано

25-30 годишен. Изпълнителен млад мъж, представител на мексиканското кафе. От момента, в който се запознава с Палома се влюбва в нея, заради ума й и благородната й душа. Това е прекрасен човек, приятен в общуването. Той страда от мисълта, че сърцето на Палома е отдадено на Диего, но след като вижда, че Диего не се бори за любовта на Палома, прави опити да завоюва сърцето й с честни и открити методи.

Фабиан Санчес Самбрано

28-30 годишен. Привлекателен и елегантен съблазнител. Супер амбициозен, умен, но безсъвестен човек. Много завижда на братовчед си Диего и иска да си присвои цялото състояние на семейството. Той е неверен към жена си Барбара, изневерява й с цел да се сдобие с повече капитали за своя бизнес. Неговите амбиции го унищожават.

Барбара

22-25 годишна. Привлекателна и чувствителна жена. Нейната единствена амбиция - да стане съпруга на един от най-богатите хора в страната и да принадлежи на висшето общество. Тя иска да роди син, който да стане наследник на цялото семейство, но след като разбира, че не може да изпълни тази цел, се насочва да задържи Фабиан при себе си, като се бори срещу всеки, който застава на пътя й.

Мигел Техейрос

30-35 годишен. Тщеславен съблазнител. Обича удобството и комфорта в живота, иска да е богат без да работи. Старае се да отмъсти на семейство Санчес Самбрано за презрението с помощта на шантаж. Създава само проблеми и застава срещу всеки, който застава на пътя му.

Матилде

20-25 годишна. Привлекателна и красива девойка. Тя е собственичка на едно от най-големите имения, влюбена в Джереми, когото смята за своята съдба. Става обект на любовните домогвания на чичо си Мануел. Тя се превръща в озлоблена и огорчена жена, и в убийца. Бори се за любовта на Джереми, най-големият й враг е Диана.

Инес

Глава на семейството. Нейната главна задача - да поддържа единно семейството и уважава последната воля на Лоренсо. Тя защитава патриархата и се опитва да избегне унищожението на семейството в следствие на амбициите. Най-голямото й угорчение е да гледа как внуците й се карат за наследството. Тя обича живота в имението.

Соледад

Майката на Палома. Скромна берачка на кафе, обикновена и консервативна. Безспокои се за живота на дъщеря си. Много спокойна жена, но стане ли дума да защити дъщеря си, може да стане опасен враг. Влюбена в ДжанКарло и е щастлива с него.

Марсия

Привлекателна млада жена. Влюбена във Фабиан, който й обещава да се ожени за нея, но не удържа на думата си. Тя решава да му отмъсти за това. Тя го шантажира с доказателства, които притежава, за неговото лошо управление на фирмата. Готова е на всичко, за да унищожи Фабиан.

Анхела и Хуан Франсиско

Хуан Фрнсиско - това е човек, който се опитва да поддържа бизнеса на фамилията на висота. Фабиан го притиска да му даде свободата да работи както иска. Анхела, съпругата на Хуан Франсиско, е жена с амбиции и не пропуска случай да изтъкне факта, че е омъжена за един от най-важните владетели на кафеени плантации. Амбицията й довежда до тяхната раздяла. Хуан Франсиско прави всичко по силите си, за да спаси всичко, което е останало от семейството.

Бернардо

По-малкия брат на Фабиан. Млад мъж, чийто най-голям недостатък е, че е слаб. Той се чувства отхвърлен от майка си и презира брат си. В Инес, неговата баба, той намира подържка и разбиране. Страда от неразбирането на своето семейство. Фабиан го използва и шантажира.

Даниела и Харолд

Даниела - по-малката сестра на Диего. Разбрана и жизнерадостна девойка. Силен характер, приятна в общуването. Влюбена в Харолд, цветнокож млад човек, с когото се е запознала в Париж. Заедно внасят покой и разбирателство в семейството.

Диана и Джереми

Диана - втората сестра на Диего. В началото много амбициозна девойка. Позволява на Беренисе и Анхела я уговарят да се присъедини към тях, за да направят живота на Палома невъзможен. Когато тя се запознава с Мигел Техейрос, зарязва Джереми, привлекателен млад мъж. След като разбира за разорението на брат си Диего и за това, че е в затвора, и след откритието, че Мигел я мами, тя се променя и се опитва да спечели отново любовта на Джереми. Заедно се опитват да помогнат за решаването на проблемите на семейството.

Хорхе Латоре

Зрял човек, адвокат на семейството. Голям приятел на дон Лоренсо, който се е натоварил с изпълнението на последната му воля. Опитва се да защити семейството от амбициите на Фабиан. Нежността му довежда до това, че започват да го чувстват като част от семейството.

Авелянеда

Директор на Мексиканския съвет по въпросите на кафето. Превръща се в защитник на Палома от първата им среща. В нея открива голямо бъдеще и ненавистта и презрението на семейството към нея.

Леонор и Аурелио

Те заедно помагат за управлението на “Бялата къща”. Семейството им се доверява. Те са влюбена двойка. Любовта на Леонор е голяма и дори прощава неверността на своя мъж Аурелио. Той се превръща в отговорен човек, разкайва се за допуснатите грешки и се опитва да си върне любовта на Леонор.