С чиста кръв (De pura sangre)

В ранчото „Сан Хоакин“, което се намира в селото Сан Мигел Аленде, милионерът Дон Алберто Дуарте Соли умира, за радост на Леонардо, заинтересованият годеник на Флоренсия, единствената племенница на Дон Алберто. Но за негов ужас, голяма част от богатството си Дон Алберто приписва на непознат от Мадрид – Алберто Салерно.

Омеро, чичото на Леонардо и също толкова заинтересован като него, заплита интрига, в резултат на която Алберто е арестуван по обвинение, че пренася наркотици по пътя към Мексико. Така, Леонардо се жени за Флоренсия и настоява за оспорване на завещанието, тъй като наследникът не се е явил.

Почти година по-късно, Алберто успява да избяга от затвора по време на един пожар и се отправя към Сан Мигел Аленде с единствената мисъл: отмъщение.

Подозренията му падат върху Флоренсия, която е научила за пристигането му и също е имала причини да го отстрани.

Алберто, който е бил полицай, започва собствено разследване. Сменя името си, представя се за Маркос и си намира работа като помощник в ранчото, което по закон му принадлежи.

Обаче, когато се оказва там, и когато обектът на неговия гняв приема формата на красивата и тъжна Флоренсия, той не може да повярва, че тя е виновна.

Флоренсия се е оказала в капана на един брак, който дори не е консумиран и сега, при появата на новия работник, тя се чувства привлечена от него...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/De_pura_sangre