110 децибела (Decibel 110)

Това е първия младежки сериал, базиран на реалния живот на актьорите, които играят в него.

Историята разказва за няколко двадесетгодишни младежи, които се борят да сформират своя банда.

Синди, родом от Аржентина, се влюбва във Франсиско, студент, който открива в нея огромен музикален талант и който заедно с другите колеги от курса, дават живот на Децибел – група, в която се сливат различни стилове и променя напълно живота им.

Персонажите:

Клара Риос

Библиотекарка в университета и годеница на Себастиан. Красива, весела, благородна, 30-годишна жена. Учила е философия и сега се занимава с управлението на библиотеката. В миналото е имала проблеми с алкохола.

Себастиан Молина

Преподавател по музика, сляп, виртуоз и истински маестро за студентите в университета. 33-годишен, той излиза с Клара (библиотекарката). Ръководи музикално студио в университета и се превръща в духовен наставник на младежите.

Синди Валенти

18-годишна. Родом от Кордоба, тя е решила да учи в Чили, докато търси баща си, а също така бягаща от блясъка на сестра си Мара – много известна певица в Аржентина. Синди е срамежлива, чувствителна и с очарователен характер.

Франсиско Ортусар

19-годишен. Красив младеж, готин, студент II година по Биология, също като Синди. Свири на китара повече от десет години. Добър и чувствителен младеж.

Хавиер Синтолеси

20-годишен. Учи Одонтология. Той е барабанист в бандата. Лошо и непокорно момче. Винаги си търси белята и се замесва в различни конфликти. Постоянно се подиграва на околните и никога не се страхува да каже онова, което мисли. Домът му е място за сбирките на бандата. Мързелив, но много умен. Решен да смени специалността си с Медицина, за да има по-добър статус и да привлича повече жени.

Монсерат Алемпарте

19-годишна. Студентка по Дизайн. Става съперница на Синди. Тя е цигуларка в групата и лидер на бандата, като разчита на своята приятелка Хосефа. Истинската ѝ страст са хип-хоп танците. Разглезена, повърхностна и в постоянна конкуренция с останалите.

Хуан Бертолини

19-годишен. Свири на китара от 10 години. Учи Гастрономия и е Крал на шегите и подигравките. Забърква се в разпространението на наркотици в университета, но настъпва радикална промяна за него. Той се научава как да порасне и да не бъде повече едно разглезено дете и да поеме отговорности, за които преди никога не е мислел.

Хосефа Мунита

18-годишна. Лесно се поддава на влияния и е много наивна. Без да подозира, тя сформира едно добро семейство и следва пътя към зрелостта, любовта, обучението и смелостта, които ще бъдат пример за всички.

Патрисио Хименес

Пато е затворен и предпазлив. 20-годишен. Притежава естествен чар и го усъвършенства, с което предизвиква истински вълнения сред момичетата. Казва, че си е взел една година почивка преди да влезе в университета – мисли да учи в Англия. Но тази история не е истинска. Патрисио страда от дълбока депресия, която го подтиква да посегне на живота си.

Макарена Лопес

19-годишна. Независима, живее сама и работи в кафенето на университета, за да може да си плаща сметките. Дели един апартамент със Синди и е най-добрата ѝ приятелка заедно с Анастасия. Не може да приеме да живее с майка си (Ирене, омъжена за Алфредо), въпреки че тя може да ѝ осигури живот в лукс и удобства.

Анастасия Вилик

18-годишна. Приятелски настроена девойка, която учи първа година Дизайн. Приема различни лекарства заради наднорменото си тегло, което предизвиква дълбоки промени.

Хорхе Риос

19-годишен. Той се занимава с ксерокопията в кампуса към университета. Обича да танцува, но не е редовен студент. Останалите от групата се опитват да включат в нея. Заради начина, по който се държи и изглежда, всички го мислят за гей, но той не е.

Наталия

31-годишна, секси съседка. Живее до апартамента на Хавиер и постоянно се опитва да провокира вниманието му. Знае как да използва своите прелести, но не е някоя невинна жена, за каквато я мисли Хавиер. Никой не знае какво работи или какво прави през деня. Запознава се с Рафаел, бащата на Хавиер, и е очарована от него.

Рафаел Синтолеси

42-годишен. Баща на Хавиер. Адвокат, идеалист. Работи в неправителствена организация, която се бори за опазване на околната среда при язовирно строителство. Рафа е голям кавалер с жените. Разведен, живее със сина си Хавиер.

Карлос Ортусар

34-годишен. Баща на Франсиско. Декан на научния факултет. Професор по биология, той е много уважаван както от своите колеги, така и от студентите.

Алфредо Алемпарте

45-годишем. Баща на Монсерат. Вдовец и бизнесмен. Оженил се е за втори път за Ирене Торехон (майката на Мака). Притежава много пари, изискващ и стриктен. Добър мъж, който се разкъсва между дъщеря си и новата си съпруга.

Ирене Торехон

40-годишна. Майка на Мака. Мащеха на Монсерат. Съпруга на Алфредо. Много слаба, психологически и емоционално, но обича съпруга си, тъй като винаги е имала нужда от мъж, който да се грижи за нея и да я издържа. Нейният голям грях е мързела. Опитва се да помогне на дъщеря си, но тя е решена да изгради сама живота си, без да моли за помощ никого.

Еухения Рипамонти

40-годишна. Ректор в университета. Ексцентрична жена, с променлив характер и много импулсивна. Кръстница е на Монсерат, която обича като собствена дъщеря.

Ice Cream

Най-добрата латиноамериканска DJ-певица.

Източник: www.mega.cl