Паднал ангел (El ángel caído)

Мария де лос Анхелес Буистаманте е позната от всички в селото. Образът, който хората са изградили за нея, се определя като добра и честна жена, прекалено принципна. Накратко казано – смятат я за истинска светица. Освен това, тя е богата наследница.

В действителност, Мария де лос Анхелес е истински дявол, една огорчена персона, способна на всичко, за да си набави достатъчно пари, с които да се издържа.

Тогава, когато решава да си намери богат мъж, когото да наследи. Водена от амбицията си, тя се омъжва и убива съпруга си в първата им брачна нощ. Всички вярват, че той не е умрял от насилствена смърт и така тя влиза във владение на неговото богатство.

След това, Мария де лос Анхелес се оглежда за нови възможности, от където може да присвои още пари. Така в нея се заражда плана да убие чичо си, който в своето завещание я обявява за единствена наследница на цялото му богатство.

За нейно нещастие, тя трябва да подели това богатство с братовчед си – Тоньо. Малко по малко, тя превръща живота му в ад, докато той един ден решава да избяга от селото, засрамен от репутацията, която му се носи.

Въпреки че Мария се представя за добродетелна вдовица, тя си има таен любовник, с когото се среща в близкото село.

Тоньо отива в столицата и си намира работа в компанията на Роберто Кано. Младежът се сприятелява с Авелина, секретарка и годеница на Роберто. Съвсем случайно, Тоньо открива, че Авелина е дъщеря на чичо му, поради което тя също трябва да получи наследството, което понастоящем е в ръцете на Мария де лос Анхелес.

Тоньо се връща в селото с Роберто и Авелина. След като Роберто се запознава с Мария де лос Анхелес, той се влюбва безумно в нея и прекратява годежа си с Авелина.

В същото време, всички се опитват да разобличат Мария де лос Анхелес - „Падналия ангел“.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/El_ángel_caído_(telenovela) , www.univision.com