Босът (El Capo)

Това е историята на Педро Пабло Леон Харамийо – един мъж, който от нужда, случайност и амбиция се превръща в най-богатия и най-търсеният от властите в страната наркотрафикант. Този Бос е най-добрият стратег и най-мълчаливият, който е съществувал въобще, но без да си даде сметка, около него се заплита кълбо от предателства, любови и омрази, които той не може да контролира.

Персонажите:

Педро Пабло

48-годишен мъж. Интелигентен, пресметлив, хладен и изпечен Дон Жуан. Способен е да обича и мрази с еднаква сила и не познава граници. Скромен човек, роден в семейство от ниско социално ниво. На 16-годишна възраст остава без баща и майка му е принудена да отглежда него и неговите 9 братя. Опитвайки се да помогне на семейството си, той се оказва забъркан в незаконни дела. Започва с малки кражби и с времето навлиза в търговията с наркотици. Неговият голям ум му позволява да прикрие добре своята самоличност, измамвайки дори собственото си семейство, които така и не успяват да научат за огромното състояние, което е натрупал Боса. Колумбия забравя за Пабло Ескобар с този нов наркотрафикант.

Нанчо

Брат на Боса, няколко години по-малък от него. Навлиза в света на трафика с наркотици покрай брат му, който винаги е бил за него модел за подражание. Той е сянка на брат си, със слаб характер и лесен за манипулиране. Той е дясната ръка на Боса и знае всичките му тайни. Амбициозен мъж, който обича парите.

Тато

Довереният човек на Боса. На моменти се изпълва със съмнения, че Боса няма да открие измамата му, тъй като се е постарал да му засвидетелства своята лоялност и храброст. Имал е тежко детство с баща, който го е използвал и пребивал до безсъзнание, при което често го е затварял в мазето в продължение на дълги часове. Това бележи характера му завинаги – Тато е способен да изтърпи дълги изтезания и най- жестоките мъчения. Единствено не е успял да се пребори със страха си да не бъде затворен – той страда от клаустрофобия.

Перис

Студена жена, жестока, убийца по природа. Бисексуална, тя се държи като мъж. Всички я уважават и се боят от нея, защото са наясно на какво е способна. В живота й не съществуват угризения – всички, което прави, е само в неин интерес. Отлично се справя с мотора и е най-добрата наемна убийца в страната. Тя изпитва голямо възхищение и дълбока привързаност към Боса. Установява странни връзки с обкръжаващите я.

Чемо

Телохранител на Боса. Умел, пресметлив, смел, верен на себе си, ловък с оръжията. Той е човека по технологиите в екипа на Боса. Дълбоко влюбен в Перис.

Исабел Кристина

Съпруга на Боса. Обича го безкрайно. Познава Боса от съвсем малка и е с него от любов. Наивна жена, чиято любов към съпруга й не й позволява да види реалността. Въпреки това е жена със силен характер, способна да се изправи срещу всички и всичко заради семейството си. Жена със скромен произход, но заобиколена с нужните удобства благодарение на Боса. От малка се противопоставя на баща, докато не го убеждава, че любовта на живота й е Педро Пабло – Боса.

Марсела

Журналистка, призната с това, че успява да изкопчи информация от всевъзможни места. Млада жена, смела, умна и отмъстителна. Способна е на големи саможертви за достигане на целите си. Променила е външността си с помощта на операции, за да се опита да съблазни Боса и да се сближи с него. Тя се води от своето желание за отмъщение.

Хулиета

Дъщеря на Боса и съпруга на сина на министъра на отбраната. Миналото на семейството й винаги е било тайна за останалите. Образована, умна жена с голяма класа, тъй като е била образована в Англия и европейското висше общество. Нейните ръце са най-големия й комплекс, тъй като се е родила без нокти и е принудена цял живот да използва изкуствени. Разкъсва се между любовта към съпруга и родителите си, тъй като трябва да е вярна както на съпруга си, така и на родителите си.

Хуан Карлос

Син на Боса. С артистична натура, той обожава баща си и се притеснява неимоверно много за неговата безопасност. Получил е образование в Европа и благодарение на това се е превърнал в културен и интелигентен мъж. Годеницата му е дъщеря на банков магнат и двамата се обичат безкрайно. За годеницата и за хората около него, неговата истинска самоличност е скрита.

Фелипе

Син на министъра на отбраната и съпруг на Хулиета. Предоставя пълната си подкрепа на баща си и споделя с него презрението към Боса. Той не знае, че съпругата му е дъщеря на най-големия враг на баща му, Боса. Той е мъж, отдаден на семейството и иска да тръгне по стъпките на баща си в политиката.

Гилермо – Министър на отбраната

Животът му е обусловен от политическата му кариера. Обича семейството си и се бои за живота на близките си, тъй като основната му цел е да приключи с Боса, за да запази своя министерски пост.

Алехандра Пинеда

Годеница на Хуан Карлос (дъщерята на Боса), за когото не знае, че е син на най-издирвания в страната наркотрафикант. Дъщеря на банков магнат, тя е дълбоко влюбена в Хуан Карлос.

Източник: www.canalrcn.com