Клонинг (El Clon)

Една магическа любов, която разбива бариерите на времето и дистанцията, в която две сърца следват своя път, събирайки се с един вечен поглед!

Неочакваната смърт на майка ѝ, Хаде е принудена да напусне САЩ и се завръща да живее в Мароко заедно със семейството си, без да подозира, че там ще открие мъжът, който е определен от съдбата като нейната единствена любов. Тя се чувства принудена да навлезе в една мюсюлманска култура, която на нейната възраст ѝ е напълно непозната. Благодарение на своето умение да танцува, господарят на сърцето ѝ се появява, за да се влюби в него от пръв поглед.

Красотата на Хаде и нейните изкусителни движения подлудяват Лукас, който от любопитства влиза с къщата на чичо ѝ Али – защитник на мюсюлманските традиции, готов да се противопостави дори на целия свят и се противопоставя на съюз, който не може да бъде благословен от религията му.

Чичо Али се превръща във враг номер едно на любовта между Хаде и Лукас, тъй като така му диктуват неговите схващания. Той не може да приеме един непознат да нарушава правилата на Корана. Али урежда браковете на своите племенници – Саид и Моамед.

Лукас се наслаждава на лукс и удобства благодарение на успеха на Леонардо Ферер, баща му, и влиянието на неговите компании за износ. Той мечтае да стане музикант, докато семейството му се опитва да го притисне да се заинтересува от бизнеса. Диего е пълна противоположност на брат си близнак и е кандидатът за наследник на империята на Леонардо, един сваляч, който е способен да се бори с баща си заради една жена.

За нещастие на Леонардо, Диего умира при катастрофа, докато отива на посещение при годеницата си Мариса, ситуация, която се превръща в пречка за една любов, която е решена да се противопостави на Божите закони. Изпълнен с болка, Лукас загърбва своята любов с Хаде, която се вижда принудена, от срам и заради своя скрит грях, да се омъжи за Саид.

Лукас и Хаде се разделят за първи път и тази раздяла изглежда е окончателна, заради смъртна заплаха. Той заема мястото на брат си както в компанията, така и до неговата годеница Мариса.

Допуснатите грешки не слагат край на тяхната история. При всяка среща между Лукас и Хаде тяхната любов се възражда, докато не се появяват две деца, които отново ги разделят и ги принуждават да продължат пътя, по който са поели от отчаяние.

В това време, в Маями, ученият Аугусто Алберти, разтърсен от смъртта на Диего, тайно клонира Лукас... и се заема да осъществи митичната любов между Хаде и Лукас, за да може да осъществи магическата легенда, написана от съдбата...

Персонажите:

Лукас Ферер

Романтичен, чувствителен и срамежлив младеж, който се опитва да се дистанцира от радостния дух на своя брат. Лукас е човек, влюбен в идеята за музиката и изкуството, един идеалист, който е убеден, че любовта и страстта са възможни, само когато се влага цялото сърце. Среща Хаде и се влюбва безумно в нея и въпреки че е решен да се бори за връзката им, смъртта на Диего променя неговия път, принуждавайки го да заеме неговото място не само в семейството, но и в любовта и така той предава собственото си сърце. Неговите погрешни решения го превръщат в сухар, твърд и озлобен мъж, който се научава да крие своята чувствителност и нежност в опит да осъществи мечтите на брат си след смъртта му.

Хаде

Красива, срамежлива, но със свободолюбив дух и изпълнена с мечти за любов. Тя е силна жена, невинна, но решена да осъществи целите си въпреки конфликтите между две противоположни култури, към които не се причислява напълно. Живяла е в два различни свята и това я кара да се чувства чужда както на мюсюлманския, така и на западния свят, а животът ѝ не се ръководи от религиозните закони, а нейното желание да се реализира като личност. Вярва в любовта, в романтичните истории и се възхищава на красотата на света, въпреки че е принудена да живее непълноценно. Животът ѝ се превръща в ежедневна борба за постигане на свобода с ум и ловкост.

Диего Ферер

Весел, общителен и амбициозен, луд по красивите жени и игричките на Дон Жуан. Брат-близнак на Лукас, но напълно различен от него заради своята увереност и умения на съблазнител. За разлика от брат си, Диего има много ясни цели и желания в живота, тъй като много добре знае кой е, къде иска да стигне и границите, които трябва да преодолее, за да го постигне. Обикновен и практичен, изкуството не влиза в плановете му – той е човек на бизнеса, с много по-силен и доминиращ характер от брат си. Страстите и желанията го предават в една нощ на слабост, когато слага край на сърдечната връзка със семейството и се бори за една непозната жена... 

Даниел

Като клонинг на братята Ферер, Даниел никога не открил своята истинска самоличност. Има много от Лукас, но различните фактори са белязали неговата самотна и авантюристична натура. Нестабилен, неуверен, но в същото време е много спонтанен и смел, също като Диего. Появява се в живота на Хаде, за да събуди една голяма любов от миналото.

Аугусто Албиери

Брилянтен, културен, показва крайно притеснение за етиката, въпреки че дълбоко в себе си не го интересува. Той е учен, увлечен по възможностите за революция в генетиката, но се страхува да влезе в една игра, при която, ако опитите му излязат успешни, ще се покрие със слава, но ако се провали, репутацията му ще бъде разрушена. След загубата на най-близките си хора, той се решава на голяма стъпка – да клонира човешко същество.

Леонардо Ферер

Със силен и предприемчив нар, той обича нещата да стават така, както той иска и казва. Собственик на голяма и преуспяваща компания за внос-износ на стоки, той се включва от самото начало в опитите за изкуствено оплождане на животни. Остава вдовец след раждането на близнаците Лукас и Диего. През годините е имал няколко връзки, но нищо сериозно и така не се е оженил отново. Желанието за това се появява, когато Кристина влиза в живота му и той се влюбва лудо в нея.

Али Рашид

Патриарх на мюсюлманско семейство. Учил е Оксфорд, където се е запознал с Албиери. Двамата са големи приятели от младежките години и винаги са имали разминаване по темата за клонирането. За Али, генетиката, която практикува Албиери, влиза в противоречие с идеята за Бог, което е против неговите схващания за живота. Щедър, интелигентен, културен мъж, който обича да наблюдава внимателно човешката душа. Вдъхва уважение, той се опитва да следва дословно написаното в Корана, но в същото време е много справедлив човек и обича близките си хора.

Кристина Миранда

Красива, жизнерадостна, импулсивна, спонтанна и малко странна жена. Не притежава класа, образование, нито маниери. Тя е опортюнистка, но притежава добро сърце. Преживява като модел, рецепционистка, продавачка на продукти за красота или каквото и да е друго занимание, при което не се изисква да използва своя интелект. След като се запознава с Леонардо Ферер, тя престава да работи и се влюбва безумно в него.

Сорайда

Била е бавачка на Хаде, когато е била малка и след това се е върнала в Мароко със семейството на Латифа. Притежава мъдростта на хората от село и според нея, историята разкрива суеверията и вярванията на арабския свят, както и традиционните обичаи. Динамична, весела, умна и вярна на Хаде и Латифа.

Мохамед

Съпруг на Латифа и брат на Саид и Насира. Симпатичен, словоохотлив, приятелски настроен и много забавен. Заминава от Мароко в Маями, защото вижда възможност за добър бизнес там. Обича Латифа и се държи много добре с нея, въпреки интригите на Насира, която се появява в Маями, за да ги тормози. Типичен арабски продавач, който приема бизнеса като истинско изкуство.

Латифа

Братовчедка на Хаде. Живяла в Маями и се е върнала със семейството си в Мароко, когато е била на дванадесетгодишна възраст. За разлика от Хаде, много лесно привиква към обичаите в Мароко. Чрез образа на Латифа се разкрива обичая в мюсюлманския свят мъжа да се жени повече от веднъж и ревността и несигурността, които това предизвиква. Въпреки че се показва като пасивна, Латифа се бори за онова, което желае, с оръжията, позволени за жените в Близкия Изток: хитрост и злоба за постигане на целите. Романтична, нежнаи сладка.

Мариса Антонели

Съпруга на Лукас. Дъщеря на милионер инвеститор. Завистлива, егоцентрична, повърхностна, изтънчена и се интересува само от себе си. Вижда шанса на живота си, когато се запознава с Лукас и по-скоро от удобство, а не от любов, се омъжва за него.

Саид

Брат на Мохамед и Насира. Съпруг на Хаде. С времето се превръща в милионер, благодарение на своята голяма способност да прави бизнес. Със завладяваща и отмъстителна личност, той вярва, че се е влюбил в Хаде и страда много от нейното безразличие.

Дора Енкарнасион Падия

Суругатна майка на Даниел – клонинга. Скромна и честна жена, която преживява с работата си като маникюристка. Обсебена е от идеята да стане майка, а нейната най-голяма страст са танците. Жизнерадостна, чувствена, отворена и директна. Привързана към сина си, за когото вярва, че е плод на изкуствено оплождане. Може би от необразованост, тя никога не приема, че нейният син е клонинг и си мисли, че тези приказки са измислица на Албиери, за да я раздели с Даниел. Стада много от недоверието на сина си във връзка с произхода му и усеща, че той я отхвърля.

Мама Роса

Икономка в дома на семейство Ферер и бавачка на Лукас и Диего. След раждането им, тя се грижи за тях като за собствени синове. Скромна, весела, нежна, със силно майчинско чувство, много обикновена и също толкова наивна. Така и не може да разбере какво е „човешко клониране“ и се придържа към обяснението за свръхестествена намеса при появата на Даниел в живота им. Няма доверие на Албиери, за когото смята, че мами Леонардо с приказките за клониране на животни.

Луиса

Секретарка на Албиери, която винаги е била тайно влюбена в него. Тя е от типа жени, които загърбват собствения си живот, за да осъществи мечтата си да бъде с мъжа, когото е избрала. За Луиса, любовта е синоним на саможертва и себеотрицание. Тя само така знае да обича, страдайки и припомняйки си постоянно колко много жертви е направила за любимия си. Омъжва се за Албиери с пълното съзнание, че той не я обича, но това не я отказва – тя продължава с повече упоритост и всеотдайност. Понася стоически всички настроения на любимия си и спомените му за минали любови, неговото ежедневно безразличие. Но когато заподозира, че той си има друга, нейната основна цел е да унищожи този мъж.

Освалдо Медина

Вечният годеник на Дора. Той я напуска, когато тя решава да се подложи на изкуствено оплождане. Обикновен мъж, без образование, талантлив танцьор на салса, съблазнител. Изпитва дълбока любов към Дора, при която се връща винаги. Накрая признава Даниел като свой син и се жени за нея.

Източник: msnlatino.telemundo.com