Чичо Алберто (El tío Alberto)

Алберто е зрял мъж, който никога не е познал любовта на жена. Семейството му винаги се е опитвало да намери начин да го наследи, тъй като той е единственият, който се е захванал с бизнес и е успял. Алберто има само един любимец в семейството – племенникът му Едуардо, който само се интересува от голямото му наследство. Един ден, докато търси начин как да го наследи, му хрумва една идея, за която има нужда от приятелката си Марсела – девойка, която е влюбена в него.

Марсела има интернет-сайт, в който се събират самотни сърца.

В началото, младежът се подиграва с този начин за поддържане на връзка, но малко по малко открива в това една нова възможност. Едуардо се появява в къщата на чичо Алберто с един компютър, за да го накара да се включи и той в този сайт.

Любопитството взема превес над разума и с времето Чичо Алберто изпитва необходимостта да се запознае лично с Марсела. За изненада на Едуардо, след като минава през салона за красота и посещение при модист, Марсела се преобразува в напълно различна личност.

Едуардо е убеден, че Марсела ще бъде негова след смъртта на чичо му и той ще е неговия наследник. Но греши. Страхът, който изпитва Алберто заради възрастта си, се изпарява, когато с появата си, девойката го изпълва със свеж въздух, нещо, което той никога не е очаквал.

След като научават за позакъснелия романс на чичо Алберто, семейството вдига скандал и обвиняват Марсела, че е опортюнистка. Докато не идва ред и на неизбежното предложение за брак. Марсела не иска да приеме заради разликата във възрастта, която не й позволяват да изпита страстта, от която има нужда всяка връзка.

Чичо Алберто обяснява на девойката, че предложението му за брак няма нищо общо със секса, той просто си търси компания. Накрая, Марсела приема този примамлив договор и започват веднага с подготовката за сватбата.

Както Едуардо е очаквал, не минава много време и без Марсела да подозира, чичо Алберто променя завещанието си, оставяйки всичко, което притежава, на нея. Но нещата се усложняват. Но присъствието на Марсела в живота на Алберто е като инжектиране на двойна доза живот и чичо Алберто започва да се подмладява.

И като добавка към това, Едуардо започва да гледа на Марсела с други очи. Но Марсела вече е господарка на съдбата си и е решена да му отмъсти. Едуардо има още една гениална идея. Необходимо е чичото да се наслади на тялото на младата си съпруга. За изненада на Едуардо, срещата има пълен успех.

Заради новото положение на Алберто, той зарязва своя бизнес. Едуардо се опитва да убеди чичо си, че е важно да остави в ръцете на доверен човек управлението на компанията. Марсела научава, че е бременна. Алберто приема съобщението с хладина и от този момент неговите страхове се умножават.

Преди да потвърди окончателно, Марсела поглежда за последен път Едуардо, който осъзнава, че това поставя край на мечтите му. След дълго пътуване за медения месец, по време на който не се консумира брака, двойката се установява в имението на Алберто и заживяват приятно и забавно ежедневие.

Едуардо се заема със задачата да събуди подозрения относно мотива и отговорността за тази бременност. Едуардо стига и по-далеч – възползва се от състоянието на Алберто, за да събуди подозрения относно неговото умствено здраве. Алберто не предприема нищо, за да му попречи. Марсела реагира и се опитва да защото съпруга си. Марсела започва да се занимава с бизнеса на Алберто, което ядосва семейството на чичото.

Марсела се оказва от Едуардо и приема контрола над компаниите на Алберто. Нейната интуиция й помага да промени хода на събитията и да помогне на компаниите да се развиват успешно. Ситуацията на семейството на чичо Алберто е критично. Едуардо стига до дъното и неговото отчаяние го вкарва в затвора. Като научава за случилото се, Марсела успява да го спаси без Едуардо да научи за това. Той отива в офиса на Марсела и унижавайки се моли за работа.

Едуардо се възползва от едно от мистериозните изчезвания на чичо Алберто, успява да влезе в имението и да се вмъкне в стаята на Марсела. Едуардо се опитва да я изнасили, но Марсела успява да се защити и извиква полицията. На следващия ден, Едуардо напуска компанията.

Чичо Алберто започва да разбира грешката си. Тя е изненадана от неприятната изненада, която й поднася Алберто – той иска да се разделят и да й върне свободата. Моли я за прошка и я оставя като единствена собственица на цялата му империя. Той я умолява да посрещне любовта, която чука на вратата й. Любов, която според Алберто, тя заслужава.

В продължение на седмици, Марсела отчаяно търси чичо Алберто, но не успява да го открие. Когато всичко изглежда изгубено, едно загадъчно съобщение в Интернет връща надеждите й. От това анонимно съобщение, тя научава точно къде може да открие чичо Алберто. Без да мисли два пъти, тя тръгва да го търси. Чичо Алберто посвещава оставащите му дни, за да иска прошка от девойката, за цялото зло, което й е причинил. 

Източник: www.tvazteca.com