Триумфът на любовта (El triunfo del amor)

Само три думи осветяват мрака, само три думи могат да се изправят срещу злото: Триумф на любовта!

Виктория Сандовала – най-успешната мексиканска модна дизайнерка, си спомня момента от преди двадесет години, когато е била блъсната нарочно от Бернарда, чийто мотив е бил Виктория да изгуби малкото си момиченце. Въпреки голямото желание на Виктория да я открие, до сега не е успяла. Никога не е чула нищо за малката си дъщеричка.

Но обратите на съдбата са непредвидими... Мария Десампарада, която носи визитка на Освалдо – съпругът на Виктория, моли за работа дизайнерката, която решава да я наема като модел, без да подозира, че тя е дъщерята, която толкова много иска да открие. Виктория си мисли, че съпругът ѝ ѝ изневерява с момичето, поради което решава да я наеме, но истинската ѝ цел е да разкрие изневярата.

През цялото време, Виктория унижава и се държи грубо с Мария Десампарада. Антониета, която е била до Виктория от времето, когато е изгубила момичето си, я упреква за това лошо отношение към девойката. Виктория не знае как да обясни чувствата, които предизвиква у нея Мария Десапарада, тъй като от една страна иска да я прегърне, а от друга – желае да я отблъсне.

Максимилиано се запознава с Мария Десампарада в модната къща. Младежът крие кой е в действителност. Между двамата мигновено пламва силно привличане, което по-късно се превръща в голяма любов. Това силно чувство подтиква девойката да се отдаде изцяло на Максимилиано.

Не след дълго, Мария Десампарада открива, че е бременна. Когато решава да каже на Максимилиано, той ѝ признава, че трябва да се ожени за Химена, тъй като тя е бременна. Така Мария открива, че Максимилиано я мами и премълчава своята бременност.

Брачният живот на Максимилиано с Химена е истински ад. Най-вече когато Химена, след инцидент, предизвикан без умисъл от Максимилиано, изгубва детето, което чака и започва да полудява.

Максимилиано открива, че детето, което Мария Десампарада чака, е от него, а не от Ернесто – млад фотограф, който се е влюбил в девойката и иска да се ожени за нея, поемайки грижите за дъщеря ѝ.

Химена разбира, че никога няма да може да стане майка и тогава решава да открадне дъщерята на Мария Десампарада. Това кара девойката да страда много, тъй като Химена е решена да даде момиченцето за осиновяване.

Години по-късно, Виктория се среща с Хуан Пабло, когото упреква за неговата страхливост за това, че не се е сбогувал с нея преди да влезе в семинарията. Тя му съобщава, че е родила дъщеря от него и че Бернарда, неговата майка, винаги е знаела.

Хуан Пабло, който сега е свещеник, крайно възмутен, упреква Бернарда за нейното мълчание. Той се изпълва с вина и безсилие, но е твърдо решен да търси дъщеря си, докато не я открие.

Около майка и дъщеря се развива една голяма любовна история и недоразумения, които издигат стотици препятствия и предизвикват множество жестокости, докато накрая с една дума и с три красиви думи се запечатва Триумфа на любовта.

Персонажите:

Максимилиано

Син на Виктория и Освалдо. Млад, красив, привлекателен и мъжествен. Той е умен и помага на майка си в бизнеса. Притежава изключителен вкус за обличане, наследен от баща си и научен от Виктория. Освен това има особено очарование за жените, които падат в краката му при вида на неговата омагьосваща усмивка. Работи в администрацията на модната къща на Виктория. Много отговорен и изобретателен. Умее да разрешава проблемите по един ефективен и бърз начин. Приятел на Серхио Дуарте, с когото работи. Максимилиано се запознава с Мария Десампарада и остава очарован от нейната красота, поради което се опитва да я покори, измамвайки я като се представя за Серхио Дуарте. Намеренията на Максимилиано са да прекара приятно времето си без никакви обвързвания, но отблъскването на девойката събужда у него любопитство. Това го подтиква да я опознае по-добре и така открива, че Мария Десампарада е много по-различна от всички останали негови познати девойка.

Мария Десампарада

Изключително красива девойка, с изявена личност, благородна и нежна. От тригодишна възраст е живяла в сиропиталище, знаейки че е била изоставена на улицата от родителите си. Истината е малко по-различна – истинската ѝ майка, Виктория, е претърпяла катастрофа, в резултат на което Мария Десампарада е изчезнала. Израснала е със силно чувство за неприязън към родителите си, най-вече към майка си, тъй като тя не е успяла да я задържи и я е изоставила. Когато Мария Десампарада напуска сиропиталището, тя наема апартамент заедно с Нати и Линда, две девойки, които са много различни както на външен вид, така и морално, но които също като нея са страдали много в живота. Трите се сближават и стават като сестри, въпреки че са напълно различни. Почти винаги Мария Десампарада се превръща в посредник в тази връзка на истинско приятелство.

Виктория

Виктория е една от най-известните модни дизайнерки в Мексико. Нейната модна къща е една от най-уважаваните, дори на международно ниво. Изключително талантлива, тя притежава една благородна чувствителност, която ѝ помага да усеща промяната на вкуса в хората и винаги да бъде една крачка пред другите, а също така и да определя посоката на модата в Мексико. Но е трябвало да измине дълъг път, преди да се превърне в известната жена, която е сега. Издигнала се е от прислужница до собственица на империя в света на модата. Като млада е страдала много от несправедливости в живота, но това я е подтикнало да се промени напълно и да се захване с успешна кариера. След като е преживяла много трудности, включително и загубата на дъщеря си, тя е напуснала работата си като прислужница и е започнала работа като шивачка в една фабрика за дрехи. Именно там е открила, че притежава талант за създаване на нови дрехи и с малко помощ, успява да пусне своя линия дрехи.

Бернарда

Зряла жена, елегантна с изключителна личност, която вдъхва уважение, дори страх, тъй като е много строга. Демонстрира добра и милосърдна душа, отдадена на Бог, докато в действителност тя е безжалостна жена, изпълнена с омраза и терзания. Живее в противоречие със самата себе си, тъй като говори за добри дела, докато самата тя превъплъщава злото. Държи се като много уязвима, но истината е, че притежава невероятна сила и интелигентност, за да причинява болка на всеки, който ѝ се противопостави. Умна и съблазнителна, тя умело успява да шантажира и манипулира ситуациите в своя полза. Слабостта, която показва, ѝ помага да нападне враговете си без те да го очакват. Без да се вглежда в себе си, Бернарда е способна да обвини всички, че са грешници и да ги преследва до последно. Тя се е посветила на това да преследва онези, които смята за грешници и да ги наказва, тъй като вярва, че е неприкосновена и притежава божественото право, след като синът ѝ – Хуан де Диос, е свещеник.

Алваро

Зрял мъж, огорчен и разочарован от живота, тъй като въпреки че е красив и привлекателен, не е имал същите възможности като Освалдо. Алваро го е мразил винаги, вярвайки че му е откраднал любовта на Амалия, главните роли, които са му се полагали, но преди всичко – любовта на Виктория. Още от едно време, Алваро се преструва на приятел на Освалдо с намерението да издебне подходящ момент, за да го унищожи. Необвързан, зловещ и опасен. Живее, анализирайки постоянно липсата си на успех. Поддържа една перверзна връзка с Химена, годеницата, а по-късно и съпруга на Максимилиано, с която осъществява своите желания и капризи. Алваро знае много добре, че детето, което чака Химена, е от него, но не го притеснява това, че се е омъжила за Максимилиано, защото разрушаване живота на младежа е част от плана му за отмъщение против семейство Сандовал.

Химена

Модел, с изключителна красота. Най-важният модел в модната къща на Виктория. Поддържа непостоянна връзка с Максимилиано, с когото е само от интерес, тъй като е наясно, че той ще бъде наследник на голямото богатство на семейство Сандовал. Връзката между Химена и Максимилиано с всеки изминал ден се влошава, поради което той решава да скъса с нея, най-вече защото тя не спира да го шантажира, ревнува и обсебва. В действителност, Химена страда от умствено разстройство. Химена прибягва до Виктория, за да се намеси и да попречи на раздялата ѝ с Максимилиано, но той е решен да остави модела.

Хуан Пабло

Свещеник, който обожава своето призвание да служи, да защитава и да помага на онези, които имат най-голяма нужда от подобряване на живота. Цялата му енергия е насочена към защита на най-уязвимите групи: възрастни хора, които посещава и помага чрез благотворителни организации, деца и подрастващи в опасност - да бъдат нападнати, притеснявани или да попаднат в зависимост от наркотиците, за които организира спортни и други занимания. Държи се винаги като един модерен свещеник, но винаги е уважителен към сана си. Хуан Пабло е наясно със своята мисия като свещеник – да сближава хората до Бог, да се придържат към доброто и да избягват съблазните на злото. Като всеки човек, като млад е изпитвал съмнения към призванието си, както някой друг младеж би се съмнявал дали да стане лекар или адвокат. Точно в момент на съмнение, Хуан Пабло е прекарал една нощ с Виктория – прислужница в дома му, скромна и невинна.

Освалдо

Актьор на възраст, но добре запазен – красив и мъжествен. Женен е за Виктория, която обожава и с която са отгледали една дъщеря – Фернанда. Освалдо е бил вдовец, когато се е запознал и оженил за Виктория. Има един син от първия си брак – Максимилиано, когото Виктория е отгледала като собствен и когото е научила да бъде истински мъж. Един от най-любимите актьори в мексиканската телевизия. Успял мъж, внимателен и нежен със семейството си. Виктория е убедена, че Освалдо е верен мъж, неспособен да я измами или излъже. Но истината е различна – той крие голяма тайна, която го измъчва. Изморен от пренебрежението на Виктория, която се е посветила на бизнеса, той се запознава с Линда, приятелка на Мария Десампарада, с която започва извънбрачна връзка.

Антониета

Зряла жена, елегантна и добре запазен. Тя е дясната ръка на Виктория, с която се е запознала, когато е била бременна с Мария Десампарада. Заедно са работили в шивашкото ателие на Убмерто Падия. Тя е помагала на Виктория да роди дъщеря си и да се грижи за нея, докато не се случва ужасната катастрофа, предизвикана от Бернарда, в която Виктория изгубва дъщеря си. Страдала е заедно с приятелката си, все едно детето е било нейна дъщеря. Довереница на Виктория и единствената, която знае тайната на Виктория, на която е вярна и е готова да направи всичко възможно, за да я види щастлива. Антониета е единствения човек, който е способен и има право да казва истината в очите на Виктория и да ѝ посочва грешките ѝ. Влюбена е в Клаудио, управителя на модната къща на Виктория и страда мълчаливо, тъй като знае, че този мъж винаги е бил влюбен във Виктория.

Пипино

Пипино Пичони е дизайнер – звездата в модната къща на Виктория. Има изискани жестове, без да е хомосексуалист, и се облича по един екстравагантен начин. Притежава огромна колекция перуки в различни цветове и прически, които използва, за да прикрива своята плешивост. Мрази Лучиано Ферети – италиански моден дизайнер, с когото постоянно се съревновава и често обвинява, че копира моделите му. Доверено лице на Виктория и Антониета, която окуражава да покори сърцето на Клаудио. Пипино е с италиански произход и майка му се казва Пипина, или както я нарича той - Хосефина, а тя го е кръстила със собственото си име.

Милагрос

Милагрос, родом от Гуадалахара, е зряла жена, която е останала вдовица много млада и е била принудена сама да се грижи за сина си Хуанхо, поради което се е преместила в град Мексико. Милагрос има кабинет, в който приема самотни сърца и ги съветва как да си намерят идеалната половинка, освен това гледа на карти и изработва лични хороскопи. Невероятна готвачка, специалистка в приготвяне на характерните за родното ѝ място ястия. Обожава футболния отбор от родното си място и постоянно спори с Хуанхо, който отива в отбора Америка. Заедно ходят да гледат футболните мачове, но всеки вика за своя отбор.

Линда

Линда се е родила в Монтерей, където е живяла кратко, тъй като родителите ѝ са се развели, когато тя е била малка. Майка ѝ решила да се преместят в град Мексико, където започва нов живот. Майка ѝ се омъжила преди време, но Линда не се е разбирала добре с пастрока си, поради което е решила да заживее сама. Осъзнава красотата, която притежава и я използва както ѝ изнася. Изкусна съблазнителка и благодарение на тази си дарба, тя използва младежите без да дава нищо в замяна. Линда очаква да открие богат мъж, който да задоволява и най-малките ѝ капризи и да ѝ осигури живота, за който винаги е мечтала.

Хуанхо

Напет младеж, със скромен произход, но с щедра душа. „Американец“ (привърженик на отбора Америка) по душа, постоянно се кара с майка си, Милагрос, която вика за „Chivas“ - отбора по футбол от родния ѝ край Гуадалахара. От малък обича да помага на другите и за това е решил да стане пожарникар, професията, с която преживява. Обожава майка си, с която споделя всичките си радости и мъки. Смее се на всички измислици на майка си и очаква деня, в който тя ще спечели сърцето на Дон Напо, както наричат Наполеон. Когато се запознава с Линда, се влюбва безумно в нея и решава да ѝ разкрие сърцето си. Линда, която е свикнала да кокетира, приема да стане годеница на младежа и да се омъжи за него, защото вижда в това една идеална възможност да прикрие връзката си с Освалдо.

Източник: televisa.esmas.com