Написано на звездите (Escrito nas Estrelas)

Рикардо Агилар е лекар, собственик на световно известна клиника по репродуктивност. Богат, властен и с много тежък характер, той живее сам с единствения си син – Даниел. Рикардо е вдовец, който обожава сина си. След смъртта на съпругата си Франсиска, никога повече не е бил с жена. Рикардо мечтае синът му Даниел да стане голям медик като него, но младежът иска да се грижи за бедните, които нямат пари, за да си плащат за прегледи и лечения.

Даниел се запознава с Вивиани – честна девойка, която е свикнала да се бори в живота. Двамата помагат на жертви на свлачища в Рио де Жанейро. Вивиани е дъщеря на Джофри – заклет комарджия, който е изгубил къщата и всичко, което притежава във Витория в Еспирито Санто и по тази причина се е преместил заедно с дъщеря си в един квартал на Рио.

С пристигането си в града, Джофри отново започва със своите занимания и за да се избави от своите дългове, той е принуден да обере една бижутерия, но го залавят. След това полицаите отиват в дома му, за да извършат обиск и несправедливо обвиняват Вивиани, тъй като откриват в нея един пръстен от откраднатото, вярвайки че тя е съучастница в престъплението.

Вивиани успява да избяга и се скрива в колата на Даниел в момента, в който той решава да замине за къща в Петрополис, притежание на починалата му майка. Той решава да устрои там клиника за бедните, тъй като баща му е твърдо против да му помага в това начинание.

Пепе, кучето и най-добрия приятел на Даниел открива скритата Вивиани. От този момент, между двамата се заражда голямо приятелство. Без дори да я познава добре, Даниел моли Вивиани да му помогне в грижите за бедните, пострадали от големите наводнения, в неговата къща в Петрополис. Той й подарява талисман – медальон с ангелче, което да я пази. Вивиани разказва целия си живот на Даниел и му предлага да бъдат приятели.

По пътя към къщата в Петрополис, Даниел показва на Вивиани една снимка на Франсиска, която пази в портмонето си. Докато разглеждат снимката, колата излиза извън пътя и катастрофира, което коства живота на Даниел. Вивиани оживява след катастрофата, но остава в кома един месец.

При катастрофата, духът на Франсиска се появява, за да прибере духа на сина си, който не разбира какво става.

Месец, по-късно, всички страдат много от смъртта на Даниел, най-вече Рикардо, Пепе и Антония – прислужницата, която е помагала на Рикардо при отглеждането на Даниел. За голяма изненада на Рикардо, той открива, че преди да умре, Даниел е замразил своя сперма в клиниката му и от този ден той започва да търси жена, която да стане майка на внука му.

От ситуацията се опитва да се възползва Беатриз – приятелка на Даниел, разглезена девойка, която подтиквана от майка си София, прави всякакви опити да се омъжи за Даниел. След неговата смърт, София прави всичко възможно да убеди Рикардо да избере Беатриз за майка на детето на Даниел. Беатриз е била сгодена за младежа, но смъртта му е провалила всичките й планове. София е омъжена за Висенте, но той не е съгласен с действията на двете.

Жилмар амбициозен, безскрупулен и груб мъж, който работи в клиниката на Риакрдо като негов личен асистент, живее с вярата, че ако спечели доверието на шефа си, може да направи голям удар. За това той шантажира Вивиани след като открива, че тя е бегълка от закона и че истинското й име е Вивиани, а не както се представя – Витория.

Жилмар е син на Магали и Жовенил и племенник на Антония и много се срамува от своето бедно семейство. Той е привлекателен мъж, който има връзка със Суели, с която се препитават чрез измами. Те искат да забогатеят и се надяват да постигнат това като използват Вивиани, която е избрана да роди детето на Даниел.

Суели държи малък апартамент с приятелките си Мариана и Лусиана. Жилмар завежда Вивиани да живее с тях и да им помага в домакинството, което предизвиква ревността на Суели. Тя работи в клиниката на Рикардо като рецепционистка. Приятелката й Мариана също работи в клиниката на Рикардо като психолог и е влюбена в д-р Гилерме. Но той е женен за Джудит, от която има две деца – Лаура и Тадеу. Джудит е много ревнива и това предизвиква големи проблеми в брака й с Гилерме. Гилерме работи в медицинската общност и с помощта на Даниел и Бено – негов приятел, се грижат за бедните.

Друг забележителен персонаж в историята е Мадам Жилда – предсказателка, която твърди, че има талант на медиум. Сестра е на Зенилда, която не вярва на нито една дума на Жилда. Двете живеят заедно в една къща, в която Жилда си е устроила малка приеман. От части тя е шарлатанка, но притежава изключителна интуиция, Жилда се изненадва, когато започва да вижда духа на Даниел и се опитва да осъществи връзка с младежа на друго ниво.

Даниел, който е влюбен във Вивиани, винаги е близо до своята любов. Всички усещат неговото присъствие, включително и кучето Пепе.

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/Escrito_nas_Estrelas_(telenovela)