Моята надежда (Esperanza mía)

„Esperanza mía“ е романтична комедия, която разказва за забранената любов между Хулия Албарасин и Томас Ортис.

Хулия е 21 годишна жена, която живее в Ла Мерсед – малко село в провинцията, заедно с осиновителката си Бланка, която работи в една фабрика. След сериозно замърсяване в района, причинено от фабриката, Бланка се разболява тежко. Нетърпелива да разкрие причинителя на това зло, което засяга и други работници, жената осигурява няколко проби, които могат да уличат собствениците. За нещастие, болестта, която много бързо се развива, се оказва смъртоносна и преди да умре, Бланка предава документите на Хулия, умолявайки я да ги занесе колкото се може по-скоро на един адвокат, който живее в Буенос Айрес.

По пътя си към големия град, Хулия се запознава съвсем случайно с Томас – млад свещеник, който се завръща към задълженията си след четиригодишно отсъствие. Двамата не могат да откъснат очи един от друг по време на пътуването си. Силно привличане пламва между тях.

Пътуването става още по-опасно. Хулия открива няколко наемници са по петите ѝ. Тя осъзнава, че документите, които държи в ръцете си, са нещо много специално, което може да се отрази неблагоприятно на влиятелни хора.

Решена да изпълни последната молба на Бланка, Хулия смята за уместно да потърси убежище в манастира на Санта Роса, чиято майка-игуменка се оказва приятелка на майка ѝ от детинство. Изплашена, че може да ги открият, майката-игуменка измисля план – да представи младата жена като послушница, приемайки името Есперанса.

Хулия бързо свиква да живее сред монахините, без да подозира, че една от тях – Сестра Клара, е нейната биологична майка. Клара е забременяла много млада, от връзка с женен мъж, и е решила да даде бебето на майката-игуменка, която, на свой ред, предава детето на своята приятелка Бланка. След това, Клара се отказала от светския живот и се посветила на Бог.

От друга страна, Томас се среща отново с брат си Максимо, който е натоварен да ръководи семейната компания след преждевременната смърт на родителите им. За разлика от Томас, Максимо е амбициозен мъж, без скрупули, собственик – наред с други имоти, на фабриката, в която е работила Бланка. Годеницата му Ева е неотлъчно до него по време на тези измамни сделки. Тя си има тайна: влюбена е в Томас, с когото е имала връзка, когато двамата са били много млади.

Прекъсването на субсидиите от страна на Максимо (нещо, което баща му е прави всеки месец), събужда гнева на Томас, който се противопоставя на това решение. Това става причина да има по-близки отношения с монахините, сред които е и самата Есперанса.

Есперанса, която всячески се опитва да прикрие самоличността си, не може да му разкрие истината – тя не е послушница и е безумно влюбена в него. На свой ред, с времето, религиозното призвание на Томас е разклатено.

Докато любовта между двамата разцъфтява, Есперанса не забравя за своята мисия: да открие кои са виновни за смъртта на майка ѝ (осиновителкат ѝ) и да си получат заслуженото...

Източник: http://www.pol-ka.com/