Обетът (Eu prometo)

Лукас Кантомая е млад популярен депутат, представител на формация с твърди идеи, чийто баща, полковник от Рио Гранде до Сул, му е завещал голямо наследство в пари в брой, а също така е наследил усета му за политика. Лукас има голяма мечта и за да я постигне, трябва да загърби някои от желанията си, ставайки кандидат за сенатор за Либералната демократическа партия, PLD. Най-голямата му пропаганда в кампанията е участието му в Организация за социални продукти, която се грижи за адаптацията на бивши затворници. Той е начело на тази организация и това е много изгодно за образа му пред хората.

В обиколка за Сената на Републиката, политическите му врагове, сред които е Орасио Рагнер, са отстранени от надпреварата, благодарение на съветниците му Албано и Жока. Те представляват две страни от личността на Лукас - честолюбието в политическата кариера и склонността към влюбване.

Краен моралист и много притеснен за образа си пред хората, Лукас Кантомая е женен в продължение на 23 години за Дарлен, която никога не се е чувствала обичана и винаги е играла ролята на идеалната съпруга за политик от неговия ранг. Лукас е уважаван баща и има три дъщери: Адриана, Дейзи и Дорис.

Лукас има двама братя: Жайро, който е бил убит и Жусто Динард, който е в затвора. Кръвта вода на става - Лукас е изпълнен с омраза и иска да изчисти паметта на Жайро, който е бил убит, за който се намеква, че е действал подмолно. Жусто не вярва в обвиненията срещу брат си и обвинява Лукас, че е изоставил семейството си заради политическата кариера.

В най-важния момент в своя политически подем, на Лукас му се налага да се бори със своите предубеждения след като се запознава с Кели Романи, млада фотографка. Сенаторът е пробуден за друга страна на живота, към който е смятал, че е имунизиран. За да превърне тази любов в реалност, той трябва да прекрати много от своите проекти. Приемайки любовта си към Кели, той разрушава брака си с Дарлен, едно неблагоприятно събитие, което повлиява на доброто му реноме пред избирателите, поради което прехвърля голяма част от изявите си на своите съветници, които да променят мнението към него.

Лукас Кантомая трябва да възстанови образа си на перфектен съпруг, уважаван човек пред общественото мнение и да скрие добре отдалечаването си от известния му живот, боейки се от реакцията на електората.

Източник: www.teledramaturgia.com.br